Haberler

"Kimse Yalova'da 2-0 Yapamaz"

Güncelleme:

Yalova Üniversitesi Rektörü Eruslu, Eski Bakan Okuyan'ı Kızdırdı.

Yalova'da, Yalova Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu'nun seçim tahminiyle başlayan tartışmaya Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan da katıldı.

Şu anki şartlarda iki milletvekili bulunan Yalova'da her hangi bir partinin 2-0 yapmasının mümkün olmadığını savunan Okuyan, "Rektör değil de sanki AKP'nin Yalova eyalet sorumlusu. Seçim sonuçları analizleri yapıyor. Sen kimsin? Yalova'nın kaymakamını takmamışız. Rektör olsan ne olur be. Seni ne ilgilendirir Yalova'nın siyasi seçim sonuçları. AKP 2-0 kazanırmış. İç politika hakkında yorum yapmaya nereden hak buluyorsun" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, Yalova'da Morgül Pastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında bir firmanın yaptığı seçim araştırması sonuçlarını değerlendirdi. Araştırmanın 541 kişi üzerinden yapıldığını ve sonuçlarının kendini memnun ettiğini ifade eden Okuyan, araştırmanın aday olması halinde seçim sonuçlarını büyük oranda değiştireceğini ortaya koyduğunu iddia etti.

Şu anki şartlarda bir partinin Yalova'da 2-0 yapmasının mümkün olmadığını söyleyen Okuyan, "Şu anda birinci parti AK Parti olarak çıkıyor. İkinci ile birinci parti arası çok yakın değil. Yalova'daki durum Türkiye genelindeki ortalamaya yakın. Eğer biz burada yoksak ortalama olarak Türkiye geneliyle Yalova'nın sonuçları aynı oluyor. İstisna Yakup Koçal ve benim pozisyonum. Bizim buradaki adaylığımız otomatikman dengeleri değiştiriyor" dedi.

Muharrem İnce'nin Yalova'dan, kendisinin de MHP'den aday olması halinde AK Parti'nin milletvekili çıkartma olasılığının bir hayli düştüğüne değinen Okuyan, şöyle konuştu:

"İnce ve benim adaylığım halinde AK Parti'nin çıkartmama ihtimali var. Yapılan araştırmada Muharrem ve ben aday olursak AK Parti'den kim aday olursa olsun getirdiği oy yok. Ben Muharrem'in de Meclis'te olmasını arzu ederim. Yalova'dan 2 milletvekili çıkacaksa biri Muharrem biri biz çıkalım. AKP geçtiğimiz seçimlerde dengenin bozulmasına benzer bir şekilde Yalova'yı kaybeder. Ama şu andaki mevcut durum olsa AKP bir milletvekilini kesin çıkarır."

BAĞIMSIZ OLARAK TEK BENİM ŞANSIM VAR

Bir çok açıdan araştırmanın yapıldığını kaydeden Okuyan, "Bağımsız olarak da sorguladık kendimizi. Başka partilerdeki adayları da bağımsız olarak sorguladık. Bağımsız olarak tek şansı doğacak olan biziz. CHP'den olsak 1. parti olma ihtimali çıkıyor" diye konuştu.

Okuyan, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu'nun seçim tahmini yapmasını da sert bir dille eleştirdi. "Rektör değil de sanki AKP'nin Yalova eyalet sorumlusu" diyen Okuyan, rektörün kendi görevini yapması gerektiğini savundu. Okuyan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçim sonuçları analizleri yapıyor. Sen kimsin? Yalova'nın kaymakamını takmamışız. Rektör olsan ne olur be. Seni ne ilgilendirir Yalova'nın siyasi seçim sonuçları. AKP 2-0 kazanırmış. İç politika hakkında yorum yapmaya nerden hak buluyorsun. Yalova Üniversitesi senin babanın çiftliği değil. O yüksekokul olmasaydı

Yalova Üniversitesi bir bina olarak var mıydı? Onun yapılmasına kim vesile oldu? Bir daha adımı ağzına almasın. Biber sürerim ağzına. Hem de Maraş'tan yeni geldi bana. Bir daha konuşsun sürerim. Kimin hakkında ne konuşursa konuşsun ama benim adımı ağzına almasın. Çok yanar ağzı. Bunda da ciddiyim gerçekten sürerim. Mecazı olarak söylemiyorum. Huzurunuzda sürerim. Biberi hazır."

"SEÇİLİRSEM NE YAPACAKSIN ?"

Hiçbir ilde bir rektörün bu şekilde bir açıklama yapmadığına dikkat çeken, "Biz Yalova'dan adaylığımızı koyduk seçildik. O rektör orada nasıl duracak? Rektör rektörlüğünü bilecek. AKP 2-0'mış Allah Allah. Onu koysunlar oraya, bakalım 2-0 oluyor mu? Hangi ilin rektörü o ilin seçimleri ile yorum yapar. Adamın işi yok. Senin kaç paralık itibarın kalır böyle şekilde açıklama yaparsan. Sen üniversiteyi AKP'nin yan kuruluşu haline getirdin" dedi.

Vali Yusuf Erbay'ın görevine dönmesini de değerlendiren Okuyan, "Yaşanan gelişmeyi çok iyi değerlendiriyorum. Eski vali enteresandı. Açıklamaları filan. Şimdi vali geldi. 1 ay sonra geldiğimde yerinde kalacağını düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Ayhan Bora Kaplan: Bir tanem sözü yanlışlıkla ağzımdan çıktı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title