Haberler

Kılıçdaroğlu: "Uludere Olayını Kapattırmayacağız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere olayının üstünün kapatılmak istendiğini belirterek, "Biz kapattırmayacağız."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uludere olayının üstünün kapatılmak istendiğini belirterek, "Biz kapattırmayacağız. Uludere'de öldürülen 34 yurttaşımızın hesabını soracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi Oditoryumu'nda düzenlenen "Gençliğin Siyasetteki Yeri" konulu konferansa katıldı. Konferansta konuşan Kılıçdaroğlu, "Ulusal Gençlik Konseyi kurulacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı. Bir bakanlığa bağlı Ulusal Gençlik Konseyi olmaz. Bu konseyin bağımsız olması lazım. Kendi başkanlarını kendilerinin seçmesi lazım. Siyasi otoritenin oraya müdahale etmemesi lazım. Yine bir karar aldılar. Gençlik kamplarında kızlar ve erkekler ayrı ayrı olacak, trenle seyahat ayrı ayrı olacak. Utanmasalar bu salonda kızlar ve erkekler ayrı yerlerde oturacaklar bile diyebilirler" dedi.

CHP'nin üniversite öğrencilerine bakışını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "12 Eylül ürünü olan YÖK'e karşıyız ve bunun kaldırılmasını istiyoruz. Üniversite öğrencilerinin, üniversite yönetiminde söz ve karar sahibi olmalarını istiyoruz. Çağdaşa demokrasilerde bunun uygulamaları var, biz de niye olmasın. 18 yaşını aşan genci idam sehpasında yargılıyoruz ama 'gel üniversitede sen de karar sahibi ol' deyince 'hayır bu beceremez.' Niye beceremesin" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, üniversite öğrencilerine inandıkları partiye üye olmalarını tavsiye ederek, "Sizlerden inandığınız siyasal partiye hem üye olmanızı, hem mücadele etmenizi isterim. Hangi siyasal partiye inanıyorsanız, hangi siyasal görüşü kendinize yakın görüyorsanız siyasete girmeniz Türkiye'nin geleceği açısından çok ama çok önemlidir. Dışardan ahkam kesmek yetmiyor. Bir mücadele yapılacaksa, siyaset kurumu kendisini yenileyecekse, daha saygın bir konuma gelecekse gençlerin daha ağırlıklı olarak siyasette yer almaları gerekiyor. Bunun zor olduğunu biliyorum ama önemli olan zorlukları aşmaktır" diye konuştu.

Siyasetin, bütün şikayetlerin odak noktası olduğunu dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Sizlerin siyaset kurumuna ilgi göstermeniz benim açımdan çok önemlidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, Uludere olayına da değinerek, "Uludere olayını kapatmak istiyorlar. Asma biz kapattırmayacağız. Uludere'de yaşayan, öldürülen 34 yurttaşımızın hesabını soracağız. Bu dosyayı kapattırmayacağız. Talimatı veren ülkenin Başbakanı. Çünkü sınır ötesi operasyonunda yetki TBMM'ye aittir. Hükümet geldi dedi ki 'ben terörle mücadele edeceğim, sınır ötesi operasyon yapmak istiyorum.' Parlamento da bu yetkiyi hükümete verdi. 34 yurttaşımız sınır ötesinde öldürüldü. Olay niye kapatılmak isteniyor? Ucu Recep Tayyip Erdoğan'a dokunduğu için. Biz bunu ortaya çıkarmak istiyoruz, onlar kapatmak istiyor" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Uludere Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title