Haberler

Kılıçdaroğlu, Türkiye Varlık Fonu'nun eski başkan vekilinin tutuklanmasını değerlendirdi ve Erdoğan'a sordu

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu, Türkiye Varlık Fonu'nun eski yönetim kurulu başkan vekili Mehmet Bostan'ın tutuklanmasına ilişkin, "Meclis'ten 'TMSF'deki yolsuzluklar araştırılamaz' kanununu geçiren Erdoğan'a soruyorum; bu kişi rüşvet aldığı için mi tutuklandı, rüşveti paylaşmadığı için mi" diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Varlık Fonu'nun eski yönetim kurulu başkan vekili Mehmet Bostan'ın tutuklanmasına ilişkin, "Türkiye Varlık Fonu, saray hükümetinin her türlü denetimden uzak tuttuğu kara kutusudur. Şimdi eski başkanı tutuklanmış. Meclis'ten 'TMSF'deki yolsuzluklar araştırılamaz' kanununu geçiren Erdoğan'a soruyorum; bu kişi rüşvet aldığı için mi tutuklandı, rüşveti paylaşmadığı için mi" diye sordu.

SOSYAL MEDYADAN SORDU

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yönetim kurulu başkanlığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı Türkiye Varlık Fonu'nun eski başkan vekili Mehmet Bostan ve iş insanı Bülent Göktuna'nın 25 milyon dolarlık bir usulsüz komisyona aracılık ederek devleti zarara uğrattıkları iddiasıyla tutuklanmasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, bugün Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) ilişkin daha önce TBMM'de kabul edilen bir yasayı anımsattı ve şunları kaydetti:

"Türkiye Varlık Fonu, saray hükümetinin her türlü denetimden uzak tuttuğu kara kutusudur. Şimdi eski başkanı tutuklanmış. Meclis'ten 'TMSF'deki yolsuzluklar araştırılamaz' kanununu geçiren Erdoğan'a soruyorum; bu kişi rüşvet aldığı için mi tutuklandı, rüşveti paylaşmadığı için mi?"

Kılıçdaroğlu, Türkiye Varlık Fonu'nun eski başkan vekilinin tutuklanmasını değerlendirdi ve Erdoğan'a sordu

Kaynak: ANKA / Politika

Mehmet Bostan Türkiye Politika Haberler

500

Yorumlar (4)

Vedat Arman:

Ya bi sus. İstifa et önce

82
29
yanıtYanıtla
nazım arat:

Kilicdaroglu gizli Akp li bence. Arada koftiden atarlanir, Ataturkun partisiyim denilen yerde kaybeden on dakika duramaz, hangi makamda olduğunun farkında degil

36
7
yanıtYanıtla
Mehmet Öncü26:

şu adamdaki özgüvene hayranım hala kameralar önünde 2 başkan yardımcısına umut bağladık vah bize

2
3
yanıtYanıtla
Cevahir:

Tek başına yediği için

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title