Haberler

Kılıçdaroğlu'nun adaylık ihtimali soruldu, Akşener'in cevabı ittifakta kriz yaratacak cinsten

Güncelleme:

Konuk olduğu programda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener'e "Kılıçdaroğlu'nun adaylık ihtimaline nasıl bakıyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Bu sorunun ardından yüz ifadesinin değiştiği gözlenen Akşener, "Bu masa Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için kurulmadı. Biz o masaya noter olmak için oturmadık" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldığı televizyon programında seçim gündemine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"BU MASA NOTER GÖREVİ GÖRMEYECEK"

CHP'li Bülent Kuşoğlu'nun bir gazeteye verdiği; masanın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için kurulmuş olduğunu betimleyen ve onun adaylığı olmadığı takdirde masanın dağılacağını söyleyen açıklamasına değinen Akşener, "Hala aynı yerdeyim. Millet İttifakı'nın kazanamama ihtimalini konuşmamız söz konusu değil. Benim bildiğim sayın Kılıçdaroğlu adayın ortak belirleneceğini kendi ilan etti. Sayın Bülent Kuşoğlu ile başlayan sözler var. Bu masanın sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için kurulduğu yönünde ve bunu tekzip eden olmadı. Bu kabul gören bir durumsa o zaman rol icabı kurulmuş bir masa olur. Benim bilgim içinde bu masa noter görevi görmeyecek" dedi.

CİHAN PAÇACI'NIN İSTİFASI

Açıklamasının devamında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'nın "Parti yetkili kurulları şu anda Kemal Bey'in ismini onaylayacak noktada değil" dedikten sonra istifa kararı almasına vurgu yapan Akşener, "Bizim arkadaşlarımızın görüşleri çarpıtılabiliyor. Sayın Cihan Paçacı bir beyanat verdi, yanlış anlaşılmış bir beyandı. Hatta yakın oldukları için sayın Kılıçdaroğlu'nu karşılama görevini Cihan ve Koray bey almıştı. Sonra Cihan bey istifa etti. Kemal bey istifasını istemedi, Cihan abi kendi istifa etti. Yanlış anlaşılmaya müsait bir şey çıkınca sonuç bu oldu. Cihan bey böyle bir şey yapmasaydı CHP ne yapacaktı acaba? Sayın Kuşoğlu'nun sözleri hala duruyor burada" diye konuştu.

"SEÇİM TARİHİ KONUSUNDA AYNI YERDE DURUYORUZ"

Seçim tarihi hakkındaki tartışmalara da değinen Akşener, şunları söyledi: "18 Haziran'da bu seçim kesinlikle olacaktır, olmalıdır. Şimdi aldığımız bilgilere göre 14 Mayıs'ta Sayın Erdoğan'ın bu seçimi yapacağı yönünde. Bu kararın 10 Mart'ta alınması gerekiyor. Biz eğer 6 Nisan öncesinde bir seçim kararı alınırsa ona Meclis'te onay vereceğimizi söylemiştik. Çünkü bir kanun çıkmıştı eski seçim yasasına yürüsün diye, bu 14 mayıs bunun karşılığı değil, dolayısıyla Meclis'te biz buna onay vermeyeceğimizi ilan etmiştik, aynı yerde duruyoruz.

"SAYIN ERDOĞAN, BU İŞİN BECERİLEMEDİĞİNİ ANLADI"

Şimdi yetiştirip yetiştirilemeyeceği benim tamamen mantığım çerçevesinde gerçekler üzerinden bir tarifimde 14 Mayıs'ta yetiştireceğiz deniyorsa yetiştirilir orada bir sorun yok. ama bu kararı Erdoğan almak zorunda. Niçin buna rağmen hızlı bir şekilde yapılacağını siyasi olarak soruyorsanız, benim gezip gördüğüm bu çalışmalar neticesinde ortaya çıkan gerçeklik şu, Sayın Erdoğan bu işin becerilemediğini anladı, uzadığı takdirde daha büyük beceriksizliklerle karşılaşılabileceğini herhalde anladı, ciddi bir para topladı dolayısıyla bazı şeyleri daha hızlı bir şekilde yaparmış gibi bir dili geliştirmek daha kolay. Geleceğe dair söyleyecek bir şey kalmadığı için en uygun zaman gibi görünüyor."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Meral Akşener İYİ Parti Noter Politika Güncel Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir? Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (18)

ibrahim sarı:

Yaklaşık 10 toplantı sonrasında, yani seçimden sonra bir aday açıklayacaklarını tahmin ediyorum. İyi ki şuanda iktidarda değiller. Yoksa bu afetin yaraları kaç toplantı sonrasında sarılabilirdi bilemiyorum.

289
63
yanıtYanıtla
MIHTAR:

Bunlarında kabahati yok. Sahipleri tarafından Kendilerine henüz bir isim söylenmemiş ne yapsınlar.

272
78
yanıtYanıtla
Mustafa Kocbey:

Aday Belirleme Merkezi. karar verdigi icin konuyu kimse bilmiyor .bununda adı ithal demokrasi

257
43
yanıtYanıtla
Onur Yener:

Bence sizde Erdoğan'ı destekleyin, çünkü Erdoğan'ın kazanacağı garanti böylelikle başarısında pay sahibi olmuş olursunuz.

178
50
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Mükemmel tesbit Harika yorum.

yanıt133
yanıt23
mahmut aymelek:

sokakta 100 kişiye sorsan kaç kişi buna oy verir en fazla 3 kişi

157
44
yanıtYanıtla
Hakan:

Her türlü demokrasi, tek adamdan iyidir. En azından akp öncesindeki ülke borcu, şimdikinin % 3 üydü.

37
136
yanıtYanıtla
ismail bey :

Imf ye olan borçları unuttunuz heralde. Bu yüzde 3 ü tl cinsinden mi ? Kılıçdaroğlu gibi matematikçiler çoğaldı..

yanıt0
yanıt1
sade vatandaş:

ileri geri konuşmaya gerek yok o masa aynı şekilde akşenerinde başbakan adaylığını onaylamak için noterlik makamı değil her şey karşılıklı o masanın en güçlü partisi chp masadan ayrıldığında diğer partiler silinir gider

79
63
yanıtYanıtla
mehmet bay:

sade vatandaş, diyorsanki " CHP nin amacı muhalefetten düşmemek.İktidar vekilleri ile aynı maaşı alıp ,bol çene çalıp hiçbir mesuliyet almamak."sizi anlarım.

yanıt83
yanıt9
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title