Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan YÖK'e çağrı: Üniversiteleri açın, barınma sorununu çözmeye talibiz

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından üniversitelerde bahar dönemi sonuna kadar uzaktan eğitime geçildi, KYK yurtlarındaki öğrenciler de evlerine döndü. Duruma tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Üniversiteleri açın, bölgeden gelip barınma sorunu olan herkesi yerleştirmeye talibiz. Belediyelerimizle birlikte bu işin tüm lojistik ihtiyaçlarını karşılamaya varız. Siz okulları açın, gerisini bize bırakın." dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremler çok sayıda ilimizde büyük yıkıma yol açarken, üniversitelerde dönem sonuna kadar uzaktan eğitime geçilme kararı alınmıştı. Bu kararın ardından KYK yurtlarından çıkan öğrencilerin yerlerine, depremzedeler yerleştirilmeye başlanmıştı.

SON KARAR NİSAN'DA VERİLECEK

Duruma üniversitelilerin bir kısmı ve muhalefet tepki gösterirken YÖK'ten yapılan son açıklamada, uygulamalı bölümlerin derslerini yüz yüze yapabileceği ve diğer bölümler içinse son kararın Nisan ayı başında alınacağı açıklandı.

"OKULLARI AÇIN, GERİSİNİ BİZE BIRAKIN"

Gelişmeler dikkatle takip edilirken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bir çağrıda bulundu. Kılıçdaroğlu paylaşımında, "Dün üniversiteleri ve rektörleri nasıl tehdit ettiğinizi biliyorum. Üniversiteleri açın, bölgeden gelip barınma sorunu olan herkesi yerleştirmeye talibiz. Belediyelerimizle birlikte bu işin tüm lojistik ihtiyaçlarını karşılamaya varız. Siz okulları açın, gerisini bize bırakın. Ayrıca YÖK'ü uyarıyorum; bu had aşmaktır, gençlerin hayatıyla oynamaktır! Bir sonraki atacağımız adımlar ricanın ötesinde olacaktır. Üniversiteleri açın." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan YÖK'e çağrı: Üniversiteleri açın, barınma sorununu çözmeye talibiz

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

Ahmet Kaya:

Şu ana kadar neden yapmadınız.Sizin belediyelerinde bu devlete ait değil mi.Davet mi bekliyorsunuz.Daha ilk günden bunu yapsaydınız insanlara yurtlara ihtiyaç duymasaydı.İşiniz gücünüz gençleri nasıl kandırırım.

40
11
yanıtYanıtla
Ahmet Kaya:

Benim anlamadığım belediyelerinizin böyle bir gücü varda neden bugüne kadar neyi bekliyorlar.Neden insanları mağdur ettiler.Gelip deprem bölgesine insanları alıp götürelerdi.

29
6
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

madem barındıracak yer temin edeceğim diyorsun soğukta kalan depremzadelere yardım edin insanlar soğukta ölüm kalım savaşı veriyor

24
8
yanıtYanıtla
baris koc:

firsatciligin daniskasi .birseylerin ucundan tutmak icin felaketmi olmali ..

20
10
yanıtYanıtla
Beyö 4'lü:

Sorunu çözecek mis

14
4
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

sen ve partin bu ülkeye kaostan kötülükten başka hiç bir şey getirmediniz.

11
3
yanıtYanıtla
Ahmet Kaya:

Şu anda yapabilirsiniz elinizden tutan mı var.Ben Malatya dayım size ait tek bir belediyenin bir hizmetini görmedim.Laf olsun diye gençleri manüpüle etmek amaçlı boş sözler

7
3
yanıtYanıtla
Sevda Gül :

Sen devletmisinki emir veriyorsun? Gut Istanbulun trafigini aç!

6
2
yanıtYanıtla
Strategy Games 1:

her felakette üniversite kapatan yönetim varken birileri bişey yapmaya çalışıyor. her felakette bedavadan memur maaşı ödüyorsun sen işe gitmiyor musun.

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title