Haberler

Kapıköy Gümrük Kapısı'nda oy kullanma işlemi başladı

Güncelleme:

Kapıköy Gümrük Kapısı'nda oy kullanma işlemi başladı

VAN Van'ın İran'a açılan Kapıköy Gümrük Kapısı'nda Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy kullanma işlemi bugün başladı.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışında oy verme işlemi başladı. 74 ülke ve 176 noktada oy kullanılacağı Yüksek Seçim Kurulu tarafından duyurulurken, yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemi ise 9 Mayıs'ta sona erecek. Yurt dışı seçim kütüğüne kayıtlıların oy kullanmaları için hazırlanan gümrük kapılarında oy verme işlemi ise 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de biteceği belirtildi.

En kısa oy pusulası Van'da zarflara konulacak

24 partili oy pusulasının uzunluğu yaklaşık 1 metre olacakken, bu pusula 9 ildeki 11 seçim çevresiyle yurt dışındaki oy verme işlemlerinde kullanılıyor. Her seçim çevresinde aday gösteren parti sayısına göre 9 farklı boyda pusula olacak. Bu durumda en kısa oy pusulası ise Van'da zarflara konulacak. Van'da 16 parti kendi adı ve logosuyla yarışırken, pusulanın uzunluğu ise 70 santimetreye indi.

Öte yandan, toplam 74 ülkede sandık kuruluyorken, Van sınırındaki İran'da toplam bin 592 seçmen bulunuyor. Diğer taraftan Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda ise 20 Mayıs 2023 Cumartesi başlayacak olan yurt dışı oy verme işlemi de 28 Mayıs 2023 Pazar günü saat 17.00'de sona erecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kapıköy İran Van Politika Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title