Haberler

İYİ Partililerden Büyükerşen'e destek yemeği iddiasına tepki

Güncelleme:

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ve Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de katıldığı yemekle ilgili yapılan haberlere tepki gösterdi. Hatipoğlu, yapılan organizasyonun yanlış olduğunu belirtirken, Edizgil ise yemekteki katılımcıların İYİ Parti ile ilişkisinin olmadığını ifade etti.

İyi Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ve Eskişehir İl Başkanı Emine Edizgil, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in de katıldığı yemekle ilgili "İYİ Partililerden Büyükerşen'e destek yemeği" iddiasıyla yapılan haberlere tepki gösterdi.

Hatipoğlu, partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, Büyükerşen'in kentte bir yemekte bazı isimlerle bir araya geldiğini, bunun basın kuruluşlarının tamamına servis edildiğini söyledi.

Haberlere tepki gösteren Hatipoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan organizasyona 'yanlış' deyip, gülüp geçtim. Yılmaz Hocam burada ciddi anlamda tekrar trollenmiştir, daha önce olduğu gibi. 90 yaşında bir politikacı nasıl davranırsa Yılmaz Hocam da o şekilde davranmıştır. Ben ve partili arkadaşlarımız bu konuya gülüp geçtik, o kadar. Şu an için Hoca'nın dediklerini biz dikkate almıyoruz. CHP'lilerin çoğu benim yanımda. Aklıselim CHP'liler Eskişehir'de beni aradılar, benden özür dilediler Hoca'nın adına. Ben, Hocama artık ne yapayım bu yaştan sonra? Mahkemelerde mi süründüreyim? Yani ben onun için o işlere girmek istemiyorum. Bütün Türkiye, Hocamın zaten belediye başkanlığı yapamayacağını bu süreçte görmüştür."

Edizgil de söz konusu yemekle, alenen "İYİ Partililerden Büyükerşen'e destek" algısı oluşturulmaya çalışıldığını öne sürerek, şunları kaydetti:

"Yemeğe iştirak edenlerin zaten yarıdan fazlası geçmişte de partimize üye olmamış kişilerdir. Özetle bu kişilerin İYİ Parti ile uzaktan yakından alakaları yoktur. Yemeğe iştirak eden katılımcıların yarıdan az kısmı ise bir dönem yolu partimizden geçen ancak herhangi bir sebepten dolayı istifa etmek zorunda kalan yani kendi elleriyle İYİ Parti'yle ilişkisini kesen kişilerdir. Dolayısıyla onlar da partimizi temsil etmemektedir. Son olarak katılımcıların çok küçük bir kısmı, geçmişte partimizde yöneticilik yapan, çeşitli sebeplerden dolayı artık yönetici olmayan, ancak İYİ Partiye üye olmaya devam edenlerdir. Bu kişilerin de Yılmaz Büyükerşen'e veya başka bir kişiye vereceği desteği münferit olarak değerlendirmek gerekir. İYİ Partinin kurumsal kişiliğini, ilgili yönetim kurulları temsil eder. İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener'in önderliğinde ve parti disiplinine uygun olarak yoluna devam etmektedir. Partimiz kendi logosu ve adaylarıyla yerel seçimler için çalışmalarımızı sürdürmektedir."

Kaynak: AA / Politika

Yılmaz Büyükerşen Emine Edizgil Milletvekili İYİ Parti Eskişehir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title