Haberler

İYİ Partili vekil, 15 Temmuz darbe girişiminde Akşener ile aralarında geçen diyaloğu anlattı: Asarlar bizi

Güncelleme:

İYİ Partili Feridun Bahşi, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Meral Akşener ile aralarında geçen diyaloğu anlattı. Akşener'in o gece Fethullah Gülen'i gömen bir tweet hazırladığını belirten Bahşi, "Dedim ki 'Ablam şimdi bir gün önce ben zaten bu herife sövdüm, sen de bu tweeti atarsan, bu herifler de başarılı olursa, ikimizin de kolunu, bacağını keserler, bir tarafımızdan asarlar. Bunu yumuşatalım.' Yumuşattık ve Genel Başkan, 'En kötü demokrasi en iyi darbeden daha iyidir' diye tweet attı." dedi.

Isparta Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin Isparta 3. Olağan İl Kongresi'nde divan başkanlığı yapan İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, 15 Temmuz darbe girişimi akşamı eşiyle İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinde olduklarını söyledi. Akşener'in evinin Boğaz köprüsünü gördüğünü ve akşam saatlerinde pencereden tankları fark ettiklerini anlatan Bahşi, Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) sert bir dille eleştirmekten çekindiklerini belirtti.

"DEAŞ EYLEM Mİ YAPACAK DİYE KONUŞTUK"

Darbe girişiminin gecesi yaşadıklarını anlatan Bahşi, "DEAŞ eylem mi yapacak acaba diye aramızda konuşuyoruz. Saat 21.30'da Ergenekon kumpas dosyalarından yargılanmış eski general bir müvekkilim vardı, o aradı. Hayırdır dedim, 'Abi bu şerefsizler darbe teşebbüsünde bulunuyor' dedi. Bununla darbenin gidişatıyla ilgili o akşam 37 kez görüşmüşüz." dedi.

"BUNU BİRAZ YUMUŞATALIM"

Sözlerinin devamında Akşener ile aralarında geçen diyaloğu anlatan Bahşi, "Sonrasında bir tweet atalım diye düşündük. Genel Başkan bir tweet yazmış, Fetullah'ı gömen bir tweet tabii. Dedim ki 'Ablam şimdi bir gün önce ben zaten bu herife sövdüm, sen de bu tweeti atarsan, bu herifler de başarılı olursa, ikimizin de kolunu, bacağını keserler, bir tarafımızdan asarlar. Bunu biraz yumuşatalım.' Yumuşattık ve saat 24.00'ten önce Genel Başkan, 'En iyi darbe en kötü demokrasiden evladır' şeklinde tweet attı." ifadelerini kullandı.

DÜZELTME YAPTI

"En iyi darbe en kötü demokrasiden evladır" sözleriyle ilgili daha sonra bir düzeltme açıklaması yapan Bahşi, "Kastımız konuşmamın içeriği ile birlikte değerlendirildiğinde bu olmadığı açıktır. Kastımız 'En kötü demokrasi en iyi darbeden daha iyidir' şeklindeydi" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Darbe Girişimi Feridun Bahşi Meral Akşener Demokrasi 15 Temmuz Politika Güncel Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Merkez Bankası faizi yüzde 50'de sabit bıraktı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500

Yorumlar (5)

Mehmet Dönmez:

Kendini düşünen bu ülkenin hizmetkarığını yapamaz bu kadar konustunuz aranizda herseyden haberiniz vardi sicak evlerinizde tweet attiniz sadece butun ulke sokaktayken pardon vatanın has evlatları sokaktayken.birde siz milliyetcisiniz ezelden oylemi vay arkadas rahatliga bak yabirde anlatiyor bunu.

153
8
yanıtYanıtla
Dursun Dündar:

yani adam diyor ki 'erdoğan korkmadı,vatandaş korkmadı ama biz korktuk' diyor. Tatlı su milliyetçiliği.

143
10
yanıtYanıtla
Kenan Tetik:

Bunların zihniyeti bozuk bekledikleri olmadı meral teyze başbakan olamadı

21
5
yanıtYanıtla
Yusuf Yaşar:

Bizde yedik bunu :) Daha önce 15 temmuzda başbakan olacağım demisti aksener

6
0
yanıtYanıtla
ismail bey :

Çevir kazı yanmasın.. Ben başbakan olacağım diyordu. Kime güveniyordu peki.. Şimdi de hala ümidini kaybetmedi...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title