Haberler

İsveç Başbakanı'nı PKK mı Öldürdü

Güncelleme:

Ülkede Kürtlerin siyaset yapmasına izin veren ama PKK'nın üzerine giden Olof Palme 1986'da bir suikaste kurban gitmişti. Aradan geçen 32 senede cinayetin faili hala bulunamadı.

1982-1986 arasında İsveç Başbakanlığı yapan Olof Palme'nin bir sinema çıkışında öldürülmesinin üstünden tam 32 sene geçti. Ancak bu suikastin üstündeki sır perdesi aralanmadı.

İKİ İSİM ÖN PLANA ÇIKTI

Palme cinayetinin ardından ortaya atılan en büyük iddia, cinayeti Pkk'nın işlediğine yönelik teoriydi. Cinayetten sonra iki Pkk'lının ismi ön plana çıktı: Nasır Topal ve Hıdır Sarıkaya.

Pkk'NIN ÜZERİNE GİTMEYE BAŞLADI

Ancak asıl soru cinayeti hangi isimlerin işlediği değil, neden Pkk'nın işlediğiydi. İsveç Başbakanı Olof Palme ülkedeki Kürt siyasilere sempatiyle yaklaşıyordu. Hatta Kemal Burkay gibi Kürt siyasetçilere siyaset yapmasına izin vermişti. Ancak iddiaya göre Palme Pkk'nın silahlı eylemlerini artırması nedeniyle örgütün üzerine gitmeye başladı.

"TAŞERON OLARAK PKK KULLANILDI" İDDİASI

İsveç Başbakanı o sırada Amerika ve İsrail'in politikalarını da eleştiren bir çizgiye kaymıştı. Bunun üzerine Amerika ve İsrail Palme'nin öldürülmesine karar verdi ve taşeron örgüt olarak PKK'yı kullandı. Suikasten sonra PKK için İsveç'in kapısı sonuna kadar açıldı.

ŞEMDİN SAKIK İTİRAF ETMİŞTİ

PKK'nın en önemli isimlerinden biri olan Şemdin Sakık'ın, 'Olof Palme'yi biz öldürdük' itirafında bulunmasına rağmen bu ifadelerden de bir sonuç çıkmadı.

PETTERSON SERBEST KALDI, GİZEMLİ BİÇİMDE ÖLDÜ

Cinayetin önemli şüphelilerinden biri de Christer Pettersson adlı suçlu ve uyuşturucu bağımlısıydı. Bu adamı, Başbakan'ın eşi de teşhis etmişti. Ancak dava sonunda delil yetersizliğinden Pettersson mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 16 Eylül 2004 tarihinde de gizemli bir şekilde öldü.

YUGOSLAV DİKTATÖR ŞÜPHESİ

Alman Focus dergisi 2011 yılında sorgu kayıtlarından yola çıkarak ortaya bir iddia attı. Yugoslavya gizli servisi tarafından kiralanan bir seri katilin Olof Palme'yi öldürdüğünü iddia etti. Katil zanlısı, ölüm emrinin Yugoslav diktatör Tito tarafından verildiğini söyledi. Ancak bu soruşturmadan da bir sonuç çıkmadı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Olof Palme İsveç PKK 3.Sayfa Politika Haberler

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Yazar Azra Kohen'den skandal sözler: Filistinliler, çocuklarını bilerek bombaların atılacağı yerde oturtuyorlar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Bakmadan Geçme

Blum coin ne zaman listelenecek? Cuma mesajları | Anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli hayırlı cumalar mesajları nedir? Dualı, anlamlı, güzel ve ayetli Cuma mesajları! 31 Mayıs resimli Cuma sözleri neler? #129330 İnstagramda sorun mu var 31 Mayıs 2024? #129300 İtalya Türkiye milli maç ne zaman? A Mili Takım 2024 hazırlık maçı ne zaman? #128681 #127987 31 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 31 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 31 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 31 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 31 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 31 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 31 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 31 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Liseliler dikkat! Devamsızlık 5 gün olursa teşekkür belgesi alınır mı? Lisede devamsızlık 5 gün olunca belge veriliyor mu?
Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

500

Yorumlar (2)

ALPER:

yollarına çıkan herkesi öldürdüler, öldürmeye devam ediyorlar. Muhsin Yazıcıoğlu bunlardan biri.

13
4
yanıtYanıtla
Ali:

Türkiye içte siyasi birliği sağlayıp suriyedeki terör oluşumunu önlemezse torunlarımız için kendi topraklarımızda mülteci oluruz..

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title