Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan büyük gaf! Hangi ittifakta olduğunu karıştırınca, Davutoğlu dürtüp düzelttirdi

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Malatya'yı ziyaret eden Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu büyük gafa imza attı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Cumhur İttifakı'nın liderleri olarak buradayız." dedi. Araya giren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nu dürterek "Millet İttifakı" olarak düzelttirdi. Hatasını fark eden Kılıçdaroğlu sözüne, "Millet İttifakı liderleri" şeklinde devam etti.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'yı, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş ile ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Emeksiz Caddesi'nde incelemelerde bulundu.

"CUMHUR İTTİFAKI'NIN LİDERLERİ OLARAK BURADAYIZ"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, büyük bir gaf yaptı. Kılıçdaroğlu, "Cumhur İttifakı'nın liderleri olarak buradayız." dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Millet İttifakı" diyerek Kılıçdaroğlu'nu düzeltti. Kılıçdaroğlu sözlerine, "Millet İttifakı liderleri" diye devam etti.

"BU BÖLGE İÇİN ÖZEL BİR YASANIN ÇIKARILMASI GEREKİYOR"

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Millet İttifakı olarak Malatya'dan başlayıp Hatay'a kadar süren deprem kuşağında yeni bir anlayışın hakim olması gerekiyor. Bu bölge için özel bir yasanın çıkarılması gerekiyor. Deprem bölgesini terk edenlerin tekrar geri dönmeleri için bazı özel avantajların sağlanması gerekiyor. Bunun için özel bir yasaya ihtiyaç var. Konutların yeniden yapılması ama konutlar yeniden yapılırken kentin ruhuna, tarihine, özelliklerine dikkat etmek gerekiyor. Bina yapmak yetmiyor, kentin ruhuna, dokusuna uygun binaların yapılması lazım. Tarihi eserlerin korunması ve aslına uygun yeniden onarılması gerekiyor.

"EKONOMİK ALTYAPININ SÜRATLE OLUŞTURULMASI GEREKİYOR"

Özellikle esnafın kısa sürede ayağa kaldırılması gerekiyor, alışverişin yapılması gerekiyor. İnsanların günlük ihtiyaçlarını rahat karşılayabilecekleri bir ekonomik altyapının süratle oluşturulması gerekiyor. Bunun ilk ayağı da esnafın ayağa kaldırılmasıdır, borçlarının, faizlerin silinmesidir. Esnafın rahat bir nefes almasının sağlanmasıdır. Biz Millet İttifakı olarak bu konuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Neyi nasıl yapacağımız konusunda da önümüzdeki günlerde kamuoyunu bilgilendireceğiz. Burada bulunmaktan, Malatyalı kardeşlerimize kucaklaşmaktan memnuniyet duyduğumuzu da ifade etmek isterim

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Kahramanmaraş Malatya Deprem Haberler

500

Yorumlar (68)

Bay Metin:

Ya bu adamdan cumhurbaşkanı olmaz ülkemize devletimize kötülük yapmayın milet vatandaş bu adam Allah korusun devleti batırır

165
18
yanıtYanıtla
özen66:

oldu bıttı dıyorum kemal ak partıye calısıyor ama kımse ınanmıyordu

161
14
yanıtYanıtla
Ancinsan Toranaga:

Yürüyen merdivenden inmeyi öğrenen adam! Elbette bir gün kimin adayı olduğunu da öğrenebilir fazla mı üstüne gidiyoz yosa????

155
12
yanıtYanıtla
Yusuf Çelebi Sarıbaş:

Bu adam Cumhurbaşkanlığı için,YE-TER-SİZ.

138
11
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Gafman...

129
14
yanıtYanıtla
Zırtapoz:

Bu şahıs memleket yönetecek öyle mi? Aklı mantığı beyni olan bir Türk bu toplama masaya oy vermez. Hepsi koktuk savaşçısı bunların. Memleketi karışıklığa sokup ordan para kazanmak isteyen bir grub gavur var memlekette.

129
11
yanıtYanıtla
Alper gül:

Bu adamı C. Başkanı olarak düşünemiyorum. Yani oturmuyor bir türlü kafamda, İnşallah olamaz

117
17
yanıtYanıtla
TT:

Adam aslında doğru söyledi...Cumhur ittifakı kendisinin aday olmasını istiyordu... Dolayısıyla Cumhur ittifakınında adayıdır....Sonra neden düzeltti, onu anlayamadım...

119
10
yanıtYanıtla
kadirkao:

YA BU ADAM DAHA HANGİ İTTİFAKDA OLDUĞUNU BİLMİYOR BİDE BUNU CUMHURBAŞKANI YAPMAYA ÇALIŞIYOLAR

121
8
yanıtYanıtla
erman genç :

Allah korusun düşünün Cumhurbaşkanı olmuş, Ne Türkiyeden ne siyasetten Ne dünyadan haberi olmayan adam,, 50 yıl geriye gideriz bir anda,,

100
18
yanıtYanıtla
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title