Haberler

Gezi Parkı Odaklı Gelişmeler

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Köksal."Bu tür olaylarda vatandaşımızın hiçbirinin burnunun kanamasını istemeyiz".

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin, "Bu tür olaylarda vatandaşımızın hiçbirinin burnunun kanamasını istemeyiz" dedi.

Köksal, partisinin Kırıkkale il başkanlığında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmelere değinen Köksal, başlangıçta 3-5 ağacın kesilmemesiyle ilgili yapılan toplumsal tepkiyle ortaya çıkan olayların, çok kısa sürede şekil ve boyut değiştirdiğini söyledi.

Bu olaylardan bazı siyasi partilerin nemalanmaya çalıştığını savunan Köksal, "İş biraz daha değişince, bu siyasi partiler kendi yaratmaya çalıştıkları canavardan korkarak geri çekildi" diye konuştu.

Köksal, "Bu tür olaylarda vatandaşımızın hiçbirinin burnunun kanamasını istemeyiz. Biz şu anda iktidar partisiyiz ve ezici bir çoğunlukla da iktidar olan bir partiyiz. Bizim sorumluluklarımız elbette daha fazla. O sorumlulukların gereklerini yerine getirmeyi çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve devlet kuruluşlarının, Gezi Parkı olaylarıyla yıpratılmaya çalışıldığını savunan Köksal, " Türkiye, olayların çıktığı hafta senelerden beri IMF'ye borçlu yaşayan bir ülkeyken o hafta borucunu ödedi. Yine o hafta uluslararası finansman kuruluşları, Türkiye'ye yatırım yapılabilir noktasında kredi notunu yükseltti. Yine borsa rekor seviyeye çıktı, tarihinin en yüksek rakamına ulaştı" diye konuştu.

Köksal, söz konusu olaylarla, büyüyen Türkiye'nin önüne bir şekilde geçilmeye çalışıldığını ifade ederek, "Orası olmasa başka bir şey yapılacaktı. Bunun sonucunda da borsa bir günde büyük bir düşüş yaşadı. Faiz rakamlarında yükseliş oldu. Uluslararası sermayeyi kaygı ve düşünceye sevk etti. Vatandaşımızın bu oyunu dikkatli izlemesini istiyorum. Bu oyun izlendiğinde bizim haklılık derecemiz ortaya çıkacak" dedi.

Köksal, bu olayların Türkiye'de bu yıl turizm sektörünü olumsuz yönde etkileyebileceğini sözlerine ekledi. - Kırıkkale

Kaynak: AA / Politika

Oğuz Kağan Köksal Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title