Haberler

Eski Milletvekili Kösoğlu'nun vefatı Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vefat eden eski MHP Milletvekili ve Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Nevzat Kösoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vefat eden eski MHP Milletvekili ve Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Nevzat Kösoğlu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Kösoğlu'nun çocukları ve kardeşine başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı nedeniyle cenazeye katılamadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, Kösoğlu'nun Türk dünyasına büyük katkıları olduğunu söyledi.

Ülkenin geleceği açısından kendilerine düşen sorumluluğun daha ağır olduğunu bildiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Ülkenin birliği, bütünlüğü, huzuru açısından beraber olmanın, birlikte mücadele etmenin çok daha önemli olduğuna inanıyorum. İnsanların görüş farklılıkları olabilir. Ben, buna her zaman saygı gösteririm. Ama bizim bazı hasretlerimiz, duygularımız var ki bunlar bizim ortak paydamızı oluştururlar. Vatan, millet, bayrak, düşünce özgürlüğü bunlardan birisidir. Bu konularda bizim birlik, bütünlük içinde olmamız lazım."

Kılıçdaroğlu, Kösoğlu'nun mahkemelerde en dik duran insanlardan biri olduğuna da değinerek, "Bir baba çocuklarına güzel miras bırakabilir. Silivri davalarında yargıç olacaksınız. Emin olun burada babası yargıç olan hiçbir çocuk 'Benim babam hakimdi' diyemeyecek. Babaların sorumluluğu ağır" dedi.

Siyasi davaların toplumun hiçbir kesimi tarafından kabul edilmeyeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bizdeki 27 Mayıs, 12 Eylül, 12 Mart bunların hepsi siyasi dava. Kişinin düşüncesini yargılıyorsunuz" değerlendirmesinde bulundu.

İktidar partisinin gerginlikten nemalandığını da iddia eden Kılıçdaroğlu, "Bugün cenazede iki lider tokalaşmazsa orada bir sorunumuz var demektir. Elini uzatacak olan kişi Başbakan'dır" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Nevzat Kösoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title