Haberler

Eski Dışişleri Bakanından "Tır" Açıklaması

Hatay'da durdurulan TIR'la ilgili açıklama yapan eski Dışişleri Bakanı ve emekli Büyükelçi Yaşar Yakış, “Doğru olan bir konuda organizasyondaki eksiklik nedeniyle Türkiye biraz sıkıntı çekti” dedi.

Hatay'da durdurulan TIR'la ilgili açıklama yapan eski Dışişleri Bakanı ve emekli Büyükelçi Yaşar Yakış, "Doğru olan bir konuda organizasyondaki eksiklik nedeniyle Türkiye biraz sıkıntı çekti" dedi.

Ocak ayı içerisinde Suriye'ye giden bir TIR, Hatay'da jandarma ekipleri tarafından durdurulmuş ve içinde mühimmat bulunduğu öne sürülmüştü. Daha sonra yapılan yazılı açıklamada, içerisinde içinde bir yardım vakfına ait gıda yardım malzemelerinin olduğunu belirtilen TIR'ın sınırdan geçişiyle ilgili Hatay Valiliği tarafından rapor tutulmuş, özel izinle TIR'ın sınırdan geçmesi sağlanmıştı.

"ORGANİZASYONDA EKSİKLİK VAR"

58. Hükümet'te, 18 Kasım 2002 - 14 Mart 2003 tarihleri arasında Dışişleri Bakanlığı görevini yürüten Yaşar Yakış, Uluslararası Antalya Üniversitesi'nde 2. Türk ve Rus Entelektüeller Buluşması'nda yaptığı açıklamada, TIR'ın taşıdığı yükle ilgili farklı söylemleri değerlendirdi. Devletin söylediği ve yaptığı açıklamayı doğru bulduğunu ve o tarafı hiç tartışmayacağını belirten Yakış, "Doğru olan bir şeyde organizasyondaki eksiklik nedeniyle Türkiye biraz sıkıntı çekti; yüzüne bulaştırmış durumuna düştü. Resmi makamlarımız bu işin meşru amaçlarla yapıldığını söyledi. Ben kendi makamlarımızın söylediğine inanırım" dedi.

"DIŞİŞLERİ BAKANLIĞININ İŞİ ZOR"

Gönderilen TIR'ın içeriği hakkında organizasyondaki tüm makamlarda yetkililerin bilgilendirilmesinde eksiklikler tespit ettiğini kaydeden Yakış şöyle konuştu:

"Eksik olan, bunu yaparken sadece bilmesi gereken her yere bilgi verip orada durdurulması önlenseydi bu duruma düşülmezdi. Böyle şeyleri az sayıda insanın bilmesi gerektiği doğrudur ama o az sayıda insanın içinde olması gereken birkaç kişi daha vardı ki onların da bu olaydan haberdar edilmesi gerekirdi."

Kırk yıl bürokrat olarak hizmet ettiğini de belirten Yakış, devletin yaptığı resmi açıklamaya inandığını ve o konuyu tartışmak istemediğini söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yaşar Yakış Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title