Haberler

Engin'in 'Bırakın İzmir Köy Kalsın' Sözlerine Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin'in Kemalpaşa ziyareti sırasında sarfettiği "İzmir, İstanbul ve Ankara'ya benzerse felaket olur."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Ali Engin'in Kemalpaşa ziyareti sırasında sarfettiği "İzmir, İstanbul ve Ankara'ya benzerse felaket olur. Betonlaşma var, trafik var, kutuplaşma var. AK Partililer, 'Biz İzmir'i alacağız, İzmir köy olmaktan kurtulacak' diyor. Eğer İzmir köyse, bırakın köy kalsın" şeklindeki açıklamalarına başta AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay olmak üzere AK Parti İzmir milletvekillerinden tepki geldi.

"İzmir'i on yıldır kendileri yönetiyor. CHP'li yöneticiler, İzmir'in mega köy olduğu gerçeğini artık görüyorlarsa büyük ilerleme var" diyen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in açıklamalarını talihsizlik olarak gördüklerini söyledi.

CHP İNSANLARA HAYAL SATIYOR

Akay, CHP'li yerel yöneticilerin İzmir'de on yıldır iktidar olduğunu belirterek şunları söyledi: "İzmir'in köy olduğu gerçeğini yeni görmeye başladılar demek ki. Köy kentin trafik keşmekeşi, çevre sorunlarıyla ilgili sıkıntıları İzmirliler görmüyor mu sanıyorlar. Yağmur yağdığında altyapı sorunlarını, çöp sorunlarını görmüyorlar mı?"

Kemalpaşa'da dört yıldır toplantı yapmayan yerel yöneticilerin birdenbire toplantı yapmasını anlamlı bulduklarını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "AK Parti'nin tüm mahalle, ilçe ve köylere indiğini görüyorlar. Dört yılda yapamadıklarını bir yılda yapmayı vaat ediyorlar şimdi. CHP insanlara hayal satıyor."

Engin'in açıklamalarına tepki gösteren bir diğer siyasi ise İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili ve AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar oldu. İzmir'in bu mantıkla yönetilemeyeceği gerçeğinin ortaya çıktığını savunan Çakar, Ankara ve İstanbul'un İzmirle kıyaslanamayacağını kaydederek, trafik, kişi başına düşen yeşil alan oranlarıyla ilgili istatistikler verdi.

Çakar, Sayın Engin'in, Ankara ve İstanbul'da betonlaşma var dediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir kere Ankara'da trafik sorunu İzmir'den çok az. Ankaralılar, Kızılay'dan Ankara dışına tek kırmızı ışığa yakalanmadan rahatça gidebiliyor. Sayın Engin herhalde Ankara'yı bilmiyor. Bir gitsin görsün. İstanbul,

İzmir'in beş katı büyüklüğünde bir dünya metropolü. Kişi başına düşen yol uzunluğu İstanbul'da 51 metre iken İzmir'de 12 metre. Kendisi İstanbul'u da bilmiyor galiba. Yine betonlaşmadan bahsediyor. İzmir'de kişi başına düşen yeşil alan oranı 4.8 metrekare iken İstanbul'da bu oran 8, Ankara'da 18 metrekare. Bunu uluslar arası kuruluşlar tespit etmiş, biz değil. İdare İzmir'de CHP'nin elinde. Siz İzmir'in köy olmasını isteyebilirsiniz ama biz istemiyoruz. Biz İzmir'in köy olarak kalmasını değil çağdaş dünyada hakettiği yeri almasını istiyoruz. Akdeniz'in incisi ve Türkiye'nin yıldızı olmasını istiyoruz. O nedenle talibiz. İzmir'i bu mantıkla yönetemezler."

KUTUPLAŞMA ÜZERİNE SİYASET BİNA EDİYORLAR

Ali Engin'in açıklamalarına AK Parti İzmir milletvekilleri tepki gösterdi. Vekil İlknur Denizli, İzmir'in diğer illerle kıyaslanması ve köy kalmasının istenmesini hiçbir mantığın kabul edemeyeceğini belirterek şöyle konuştu: "Bir ilin diğer illerle ilgili olumsuz şekilde kıyaslanması şeklindeki görüşlere katılmak mümkün değil. Ankara ve İstanbul, özellikle kentleşme anlamında 15 yıldır çok büyük adım attı. Sağlıklı, yaşanabilir kentleşme ve kentsel dönüşüm ve ulaşım gibi altyapılarda örnek gelişmeler yaşanıyor. Biz AK Parti olarak İzmir'in birçok noktada geç kaldığını, bunu hızlandırmak istediğimizi söylüyoruz. Kutuplaşma var mantığıyla da bakılamaz İzmir'e. Kutuplaşmayı başlatan CHP'li yerel yöneticilerin beceriksizliğidir. Bunun üzerine de siyaset bina ediliyor."

CHP'NİN BU ANLAYIŞINI ÇAĞ DIŞI BULUYORUM

AK Partili bir diğer vekil Nesrin Ulema da, Türkiye'nin rotasının 2023 hedeflerine çevrildiğini, İzmir'de hala köy tartışmalarının yapılmasının ise anlamsız olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Ulema, artık 21. yüzyılda olduğumuzu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin rotası 2023'e çevrilmiş durumda. Türkiye her alanda koşar adımlarla bu hedefe doğru ilerlerken, İzmir'in hala emekliyor olması İzmir'e ve İzmirlilere bir şey kazandırmaz. İzmir'in ticaret, turizm, sanayi kenti gibi özelliklerine has bir ilerlemenin olmaması düşündürücü. İzmir'in ilerlemeye ihtiyacı var. Biz İzmir köy olmaktan kurtarılsın derken, beton yığınlarıyla dolu bir şehri kastetmiyoruz. Modern bir İzmir istiyoruz. CHP'nin bu anlayışını çağ dışı buluyorum"

CHP İZMİR VEKİLLERİ AYLARDIR İZMİR'E GELMİYOR

AK Parti İzmir milletvekillerinden Rıfat Sait de, CHP'nin İzmir'i kaybetme endişesiyle hareket etmeye başladığını iddia ederek, CHP'nin partilerinin ilçe, köy ve mahallelerde başlattığı karınca modelini taklit ettiğini savundu.

Vekil Sait, CHP İzmir milletvekillerinin büyük bir bölümünün İzmir'e aylardır gelmediğini belirterek şöyle konuştu: "Aylardır İzmir'e gelmeyen CHP vekilleri var. Lafla olmaz. Kusura bakmasınlar. Biz her hafta sahadayız. Karınca modelini uyguluyoruz. Sayın Ali Engin, önce milletvekillerinin kaç aydır İzmir'e gelmediğini açıklasın. Bizi taklit ederek onlar da sahaya iniyor. Biz gocunmuyoruz, mutlu oluruz. İzmir'de 11 yıldır CHP iktidarda. İzmir'in bu halini oluşturanlar onlar, biz değiliz ki. Kendi aralarında bile Atatürkçü, solcu, ulusalcı gibi bölünmüşler. Biz ise birliğiz, birlikteyiz ve kolkola çalışıyoruz." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title