Haberler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kocaeli'de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sedaş'ın özelleşmesiyle çıkan sorunları ortadan kaldırmak için Kocaeli'ye geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sedaş'ın özelleşmesiyle çıkan sorunları ortadan kaldırmak için Kocaeli'ye geldi. Bakan Taner Yıldız Valilik ziyaretinde, "Yatırımlarımızı 2010 yılına göre 2,5 kat arttırdık" dedi.

Bakan Taner Yıldız, Kocaeli Valisi Ercan Topaca'yı makamında ziyaret etti. Polis mangasını selamladıktan sonra, valilik anı defterini imzalayan Yıldız ardından Vali Ercan Topaca'nın makamına geçti. Ziyarette, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri, Sibel Gönül, Zeki Aygün, İlyas Şeker, İzmit Baladiye Başkanı Nevzat Doğan da hazır bulundu.

Ziyarette basın mensuplarına açıklama yapan Enerji Bakanı sözlerine, "Bu güzel ilde olmaktan çok mutluyum" diyerek başladı ve şöyle devam etti: "TÜBİTAK'ta son derece verimli bir görüşme yaptık. Şuna inanıyorum ki, Kocaeli bir çok yönüyle Türkiye'yi omzunda taşıyan illerden bir tanesi. Bugün sanayicilerimizle de bir araya geleceğiz. Bütün gelişmeleri sıcağı sıcağına takip edeceğiz"

Konuşmasında özelleşmeden sonra sıkıtılı günler yaşayan Sedaş'a da değinen Bakan Yıldız, "Elektrik dağıtımı ve özelleştirmelerde bir takım sorunlar olabiliyor. Ama bu görüşmede bunları çözeceğiz" diye konuştu.

Yatırımların 2011 yılında, 2010 yılına göre 2,5 kat arttığına dikkat çeken Enerji Bakanı, "Öyle ülkeler var ki Türkiye'nin yaşadığı büyümeyi ancak 6-7 yılda tamamlayabiliyor" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, gazetecilerin İlker Başbuğ'un tutuklanması ile ilgili sorusuna, 'Burada enerji konuşuyoruz' diye cevap verdi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Taner Yıldız Ercan Topaca Sedaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title