Haberler

İstanbul'da yarışı kim önde götürüyor? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasında 1 puan fark var

Güncelleme:

Yerel seçimlere sayılı saatler kala İstanbul için son seçim anketi ortaya çıktı. ORC Araştırma'nın yaptığı ankete göre, mevcut Başkan ve CHP'nin yeniden aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu'nu tercih edenlerin oranı 42,4 iken, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum ise yüzde 41,3'te kaldı. Öte yandan Yeniden Refah'ın adayı Mehmet Altınöz 3,6, DEM Parti'nin adayları Meral Danış Beştaş ile Murat Çepni ise yüzde 3,5'lik bir oran aldı.

Türkiye pazar günü sandık başına gidiyor. Yerel seçime saatler kalmışken İstanbul için son seçim anketi de yayınlandı. ORC Araştırma'nın anketine göre, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusuna, katılımcıların yüzde 42,4'ü mevcut Başkan Ekrem İmamoğlu yanıtını verdi. AK Parti adayı Murat Kurum ise yüzde 41,3'te kaldı.

ORC Araştırma, pazar günkü yerel seçimlere ilişkin son İstanbul anketini paylaştı. 24-28 Mart tarihleri arasında toplam 4 bin 350 katılımcıyla yapılan anketin sonuçları dikkat çekti.

İKİ ADAY ARASINDA 1 PUAN FARK VAR

Ankette, İstanbul'da yaşayan seçmenlere, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 42,4'ü Ekrem İmamoğlu cevabını verirken, yüzde 41,3'ü ise Murat Kurum yanıtını verdi.

Ekrem İmamoğlu mu, Murat Kurum mu? Seçime saatler kala İstanbul'daki son anket sonucu ortaya çıktı

YENİDEN REFAH'IN ADAYI 3. SIRADA

Ankete göre Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) İstanbul adayı Mehmet Altınöz'ü destekleyenlerin oranı 3,6, DEM Parti'nin adayları Meral Danış Beştaş ile Murat Çepni'yi destekleyenlerin oranı ise yüzde 3,5'te kaldı.

Diğer yandan İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu'yu destekleyenlerin oranı yüzde 3,3, Zafer Partisi adayı Azmi Karamahmutoğlu'nu destekleyenlerin oranı yüzde 2,7, Saadet Partisi adayı Birol Aydın'ı destekleyenlerin oranı ise yüzde 1,2 olarak kaydedildi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Meral Danış Beştaş Mehmet Altınöz Ekrem İmamoğlu Murat Kurum Murat Çepni DEM Parti İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (98)

Halil Kök:

ANKETLERE İNANMAYIN TAMAMI TARAFLI VE ALGI ÜZERİNE PARAYLA YAPTIRILIYOR. EKREM İMAMOĞLU 10 PUAN FARKLA EN AZ KAZANIR 15 PUANA BU FARK ÇIKABİLİR

646
703
yanıtYanıtla
MG:

Tam yol ileri sloganı böyle bir şey değil çok gaza gelmişsin sakin ol Halil :)

yanıt356
yanıt201
Nuri Aga:

Atma ziya din kardeşiyiz

yanıt274
yanıt104
Yakup SGZ:

Artık Medya nın dediklerine yani Akp chp ye oyyok Oyum Yeniden Refah Partisi ne dir. Değişklikte hayır vardır…

144
295
yanıtYanıtla
Eroğlu:

Yani İmamoğlu'na diyorsun. Anladık

yanıt2
yanıt0
MG:

Bu anket şirketi ilk tur c.başkanlığı seçimini Kılıçdaroğlu alıyor demişti %51.7 ile :)

355
76
yanıtYanıtla
Sezgin Sezgin:

Refah son 30 gün akp ile ittifak yaptı...yapmasa orc nin anketi tutuyordu

yanıt7
yanıt8
Turgut Aydın:

Bukadar devletin olanaklarını seçim için yanlı kullananlar yine sandığa gömüleceklerrrr

yanıt22
yanıt18
Yıldırım YILDIZ:

Bahar geldi kurum silkeleyip toplamak kazım artık bence .

140
76
yanıtYanıtla
MG:

Dikkat et 5 yıl zaman israfı oldu, bu halk 5 yıl zaman israfı yapanları silkmek lazım deyip toplayıp bahar temizliği yapabilir.

yanıt158
yanıt120
Tüm 98 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title