Haberler

Ekrem İmamoğlu iptal edilen İstanbul seçimleriyle ilgili konuştu: Bana bunu yapmayacaktınız

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 Mayıs 2019'da iptal edilen İstanbul seçimleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "İptal ettiklerinde Sultanbeyli'de bir iftar sofrasındaydım. Arabaya bindiğimde Allah içimdeki hissi biliyor. Bana bunu yapmayacaktınız. O kadar kararlılık doğurdu bende. Bir saati aşan bir zaman dilimiyle Beylikdüzü'nde Yaşam Vadisi'ne gidip millete duygularımı aktardım" ifadesini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sunay Akın'ın Youtube kanalında 'İşte O Çocuk' programının konuğu oldu. İstanbul Oyuncak Müzesi'nde gerçekleştirilen sohbette İmamoğlu, çocukluğu, gençliği ve kariyeri üzerine konuştu.

Sunay Akın, İmamoğlu'nun hayatını şöyle özetledi:

"Kurtuluş Savaşı sırasında topçu birliğinde görev yapan dede Mevlüt Bey, yıllar sonra büyük torununu kucağına alarak ona anılarını anlatır. Birkaç kuşağın bir arada yaşadığı geniş bir ailede büyüyen çocuğun çocukluğu tütün tarlalarında çalışarak, gençliği futbol oynayarak geçer. Yetişkinliğinde İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde adeta mini bir kent yaratan o çocuk, 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilir. İşte o çocuk, Ekrem İmamoğlu"

"BENDEN YANA DÜŞÜNMEYENLERİN BİLE SESİ OLDUM"

İptal edilen İstanbul seçimlerine ilişkin konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

"O dönemde milyonlarca insanın sesi olduğumu düşünüyorum. Burada taraf olanları söylemiyorum. Benden yana düşünmeyenlerin bile aslında sesi oldum. Çünkü adaleti savundum. Ülkenin iyiliğini savundum.

"ARABAYA BİNDİĞİMDE ALLAH İÇİMDEKİ HİSSİ BİLİYOR"

Seçim iptal olursa ne olur diyen arkadaşlara 'Fark atarız. Ama ben bunu ülkeme yakıştıramıyorum. Olmamalı' dedim. İptal ettiklerinde Sultanbeyli'de bir iftar sofrasındaydım. Arabaya bindiğimde Allah içimdeki hissi biliyor. Bana bunu yapmayacaktınız. O kadar kararlılık doğurdu bende. 1 saati aşan bir zaman dilimiyle Beylikdüzü'nde Yaşam Vadisi'ne gidip millete duygularımı aktardım.

Bence toplum adına da hem ilk seçimdeki 'hak yemem ve hakkımı yedirtmem' mesajım, hem o 6 Mayıs'taki topluma her şeyin çok güzel olacağını ifade eden konuşmam çok önemli iki andı diye düşünüyorum. Hem milyonlarca İstanbullunun hem de Türkiye'deki milyonlarca vatandaşın sesi olduğumu düşünüyorum."

"KAVGANIN İÇİNDE OLDUM AMA YA AYIRAN YA DA UZLAŞTIRANDIM"

Çocukluğunu da anlatan İmamoğlu, hiç kavga etmediğini belirterek, "Hiç kimseye tokat atmadım. Aynı zamanda yemedim. Kavganın içinde oldum ama ya ayıran, ya uzlaştırandım. Mahallede bir araya getiren, uydurma lig kuran, organizasyon yapan biriydim" diye konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu Sunay Akın İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (21)

Ütopik Yorumcu:

baba parasıyla gelmişsin oralara paran olmasa siyasete adım dahi atamazsın uzlaştıran olmuşssun öylemi bırak bize hikaye anlatmayın hepiniz aynısınız

202
139
yanıtYanıtla
Zulkarneyn :

"Sonra bir de baktım ki Bodrum'da tatilde yapraklar beni alkışlıyor. Belediye başkanı olmuşum, meğer rüya sandığım için İstanbul'a pek ugramadim."

253
76
yanıtYanıtla
Sanane Adımdan :

Metrobus olmuş 8,5 tl başkan olmadan önce inidirim yapıcaz dediler şimdi mazot zammı diyorlar devlet araçları vergisiz yarı fiyatına alıyor benzini icraat var mı diyosun önceki partinin yaptıklarını gösteriyor daha taş üstüne taş koymamışlar insanlar da sanıyor ki cumhurbaşkanı olucak ben oy vermem açık net bu sefer hdp de kurtaramıcak

232
66
yanıtYanıtla
Şenol Aydın:

Evet Ekrem başkanım herşey güzel olacak dediniz sabah sabah Sancaktepe'den arnavutkoye gelene kadar cebimde para kalmadı bu nasıl zam öfkeyi bizden cikarmayin

161
99
yanıtYanıtla
ERKAN :

troller size diyorum başkanımız EKREM İMAMOĞLU ezici oy farkıyla gelmişti. hatırladınız mı

55
178
yanıtYanıtla
Ü62G23:

bırakın adam işini yapsın uğraşmayın

69
125
yanıtYanıtla
OKUR:

hep hikaye hep hikaye,,birazda icraat yap,yannız zamlar hariç

124
58
yanıtYanıtla
ERKAN :

sen hükümetin zamlarına laf et önce

yanıt41
yanıt74
Koparan:

Istanbul belediye birimlerinde ve bağlı muhtarliklara kıravat taktirıp işé alınan, teroristler ne oluyor...? Devlet dagda ararken istanbulda, teroristlere vergilerimizle.atmi kosturuyoruz?

107
64
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

Kimmiş dayı teröristler,iç işleri bakanlığı ne iş yapmış belediye ye girene kadar?sabıka kaydını kim veriyor veya hakkında arama emri olan insana kim vermiş evrakları?vergilerimizin nereye gittiği belli boş yapma.

yanıt37
yanıt71
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title