Haberler

DEVA Partisi, CHP'den 5 vekil daha istiyor

Güncelleme:

Milletvekili Genel Seçimleri'ne CHP listesinden giren DEVA Partisi, yeni dönemde TBMM'de 15 vekil ile temsil edilecek. Bu durum siyaset sahnesinde CHP adına eleştirilere neden olurken; kulislerde ise DEVA Partisi'nin kendi grubunu kurmak istediği ve bu nedenle de CHP'den 5 vekil daha istediği konuşuluyor.

Türkiye 14 Mayıs pazar günü sandığı giderken milletvekili genel seçimleri tamamlandı, cumhurbaşkanlığı seçimleri ise ikinci tura kaldı.

CHP LİSTESİNDEN GİREN PARTİLER 39 VEKİL ÇIKARDI

Genel seçimlerde AK Parti yüzde 35.61 ile TBMM'ye 268 vekil soktu. Yüzde 25.33 oy alan CHP ise Meclis'te 169 vekil ile temsil edilecek. Seçime CHP listesinden giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ise 39 vekil çıkarabildi.

DEVA'DAN BEKLENMEDİK HAMLE

CHP sıralarından DEVA 15, Gelecek ve SP de 10'ar, Demokrat Parti 3, TDP ise 1 vekil çıkarırken bu durum bazı kesimlerce eleştirildi. Bu partilerin CHP'den ayrılarak partinin vekil sayısını düşürebileceği kulislerde konuşulurken başka bir iddia daha ortaya atıldı. HaberTürk'ten Muharrem Sarıkaya'nın edindiği bilgiye göre DEVA'nın, 15 vekil ile diğerlerinden 5 fazlası olduğunu ileri sürerek diğer partilerin kendi çatısı altında toplanmasını isteyebileceği öğrenildi.

5 VEKİL DAHA TALEP EDİYORLAR

Öte yandan kulislerde DEVA yöneticilerinin de bu yönde açıklamalarda bulunduğu ve CHP'nin 5 vekil desteği daha vermesiyle, 20 vekil sayısı ile tek başlarına da grup kurabilme planları yaptığı konuşuluyor.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Deva Partisi Milletvekili Siyaset Politika Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (23)

selçuk kul:

CHP bu seçimde dolandırılmıştır,net.

295
6
yanıtYanıtla
Fatih :

sonra da diyorki reise çık karşıma. ya sen şu içine düştüğün ahvale bakıyor musun acaba?

275
24
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Bende istiyorum Bakanlik kim verirse o partiye oy verecem

288
8
yanıtYanıtla
Ayşegül Öztabak:

ÜZÜLÜYORUM BU CHP SEÇMENİNE EVE ATATÜRK ÜN KURDUĞU PARTİYE. BİLFİİL İŞGAL ALTINDA.. SİZ ÖNCE KENDİ İÇİNİZDE KURTULUŞ SAVAŞI VERİN..

235
23
yanıtYanıtla
Yasin Kara:

Ahha bay kemal hani bir hikâye varya CHP seçmenine hitaben vermiyecektiniz o sarı öküzü daha bu iyi günleriniz Lan adam her sgkyi batırdı gider ayak chpyide bitirdi ??????

197
33
yanıtYanıtla
Bekir :

Önüne gelene bakanlık cumhurbaşkanı yardımcılığı veriyor hani liyakat

219
9
yanıtYanıtla
Tamirci Usta:

Kemal bey boğaz köprüsünü falan satmaya calısanlara dikkat :)))

204
6
yanıtYanıtla
Blackened:

Banker Yakup: Sor bakayım niye yaptım?

202
1
yanıtYanıtla
hele deli:

Gülüyorsunuz da Kılıçdaroğlu küçük partilerin isteğini emir almış gibi yerine getiriyor zaten. Karşılığında muharrem ince gibi kendi koltuğunu zora sokacak herkesi istediğini alt edebiliyor. Yani 40 ı verin 5 i de verir

176
24
yanıtYanıtla
Cengiz Ugur:

Kilıçtaroğlu oldu olacak kendinde geçsin

188
1
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title