Haberler

Destici, Eskişehir'de Mekke'nin Fetih Gecesine Katıldı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı “Mekke’nin Fetih Gecesi”nde Müslümanların tekbir nidalarıyla birbirlerini öldürdüğünü söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, katıldığı " Mekke'nin Fetih Gecesi"nde Müslümanların tekbir nidalarıyla birbirlerini öldürdüğünü söyledi.

Eskişehir Alperen Ocakları'nın Atatürk Spor Salonu'nda Mekke'nin fethinin yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği programa BBP Lideri Destici'nin yanı sıra Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün, Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Yusuf Ziya Akdoğan, Genel Başkan Danışmanı Ahmet Namık Akdoğan, İl Başkanı Kadir Kılıncal, Tepebaşı İlçe Başkanı Akın Günyüzü, Bozüyük İlçe Başkanı Mustafa İbiş, Alperen Ocakları Eskişehir İl Başkanı Özbek Örs ve çok sayıda davetli katıldı. Gecede yaptığı konuşmada milyonlarca Müslüman kadının dul, çocukların da anasız ve babasız kaldığını belirten Destici, "Rabbim bütün Müslümanların uyanışına bu geceyi vesile kılsın. Tüm Müslümanların uyanışı ve silkinip kendilerine gelmeleri için aralarındaki bu tefrikayı sonlandırmaları için, emperyalist küresel güçlerin sırf İslam topraklarını ve oradaki doğal zenginliklerini sömürmek adına yapmış olduğu bu oyunların farkına varmayı ve kardeşçe birbirlerine sarılmayı nasip etsin. Dünyada şuanda en çok zulüm ve gözyaşı ile Müslümanlar muhatap olmaktadır. Entrikalar ile sokulmuş nifak tohumları ile Suriye'de olduğu gibi, Irak'ta olduğu gibi, Mısır ve Libya'da olduğu gibi Müslümanlar bu şekilde birbirine katlettiriliyor" diye konuştu.

"UYGUR KARDEŞLERİMİZ ÇİNLİLER TARAFINDAN ŞEHİT EDİLİYOR"

"Bakın 60 yıldır Doğu Türkistan'daki Uygur kardeşlerimiz, Çin zulmü altında sudan bahanelerle şehit ediliyor" diyen Destici, konuşmasına şöyle devam etti:

"Maalesef İslam dünyasının bırakın sesinin çıkmasını, pek çoğunun bundan haberi bile olmuyor. Onun için Rabbim tüm Müslümanları birbirinden haberdar eylesin. 'Müslümanlar, insan vücudunun uzuvları gibidir' diyor Resul-ü Ekrem Efendimiz. Bir tarafına bir zarar geldiğinde diğer uzuvlar nasıl hissediyorsa, dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanlara zulüm ve haksızlık yapıldığında hepimizin aynı derecede bunu hissetmesi gerekiyor. Hz. Ali Efendimizin dediği gibi, 'Eğer elimizle düzeltebiliyorsak elimizle düzeltmeliyiz.' Eli ile düzeltme imkanı varken bunu düzeltmek istemeyenler bilsinler ki Allah katında bununla sual edilecekler. Eliyle düzeltmeye gücü yetmeyenler, dilleri ile bu konuları düzeltmeye çalışsınlar. Dilleri ile düzeltmeye çalışanlar bunu yapmazlarsa bunlar da sorguya çekilecekler. Eli ve diliyle düzeltmeye gücü yetmeyenler, kalpleri ile dua ederek Müslüman kardeşlerinin yanında olması gerek."

"2014 YILI MAZLUMLARIN KURTULUŞUNA VESİLE OLSUN"

Destici, 2014 yılının tüm mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını dileyerek, "Türkiye Cumhuriyeti sadece 75 milyonun kendisinden ümit beklediği bir ülke değil, Türk-İslam coğrafyasındaki bütün mazlum milletlerin umudu. İnşallah bu büyük Müslüman Türk devleti geçmiş yıllarda nasıl ki 10 asırdan fazla İslam'a sancaktarlık yapmışsa bundan sonra da sancağı eline alacaktır ve dünyadaki bütün zulümlere Allah'ın izniyle son verecektir. Elbette ki çocuklarımızı İslami kurallara göre yetiştireceğiz. İslam'ı öğretirken öbür taraftan vatan ve millet sevgisini de aşılayacağız. Eğer tek taraflı yetiştirirsek kanadı kırık bir kuşa benzer" dedi.

"BİZ MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN HAYATINA ŞAHİDİZ"

Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğum gününü de hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu gecenin bizler için başka anlamları da var. Rahmetli şehit liderimiz Muhsin Başkanımızın doğum günü. Rabbim kendisine rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Ruhu şad olsun. Rahmetle, minnetle anıyoruz. Biz onun hayatına şahidiz. Bizler biliyoruz ki; Muhsin Yazıcıoğlu iliklerine kadar Allah'ın birliğine ve Resul-ü Ekrem Efendimizin peygamberliğine iman etmiş ve hayatının her zerresinde onun şuurunda olarak yaşamış bir mümindi. Ayrıca bugün Türk İslam ülküsünün yazarı, büyük düşünce insanı, aynı zamanda Resul-ü Ekrem Efendimizin soyundan gelen Seyyid Ahmet Arvasi'nin ölümünün 25. yıldönümü. Rabbim kendinden razı olsun. Ruhu şad ve mekanı cennet olsun. 2013 yılını bitirdik, 2014 yılına giriyoruz. Elbette bugünü batı kültürü ile kutlayacak değiliz. 2014 yılı bütün Müslüman kardeşlerimizin ve mazlumların kurtuluşuna vesile olsun. 2014 yılı ülkemize hayırlar getirsin. Milletimizin birliğine ve beraberliğine vesile kılsın. "

Konuşmaların ardından etkinlikte emeği geçenlere plaket verilirken, etkinlik ilahi dinletisiyle devam etti. Daha sonra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Günyüzülüler Kültür Evi'ne giderek, dernek üyeleri ve Günyüzülüler ile sohbet etti. Destici, Günyüzülüler Derneği'nin üye formunu da doldurdu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Eskişehir Mekke Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
title