Haberler

Ali Babacan'dan çok konuşulacak erken seçim iddiası: Hükümet eylülde karar alıp kasımda seçime gidebilir

Güncelleme:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye'nin kilitlendiği 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bir "baskın seçim" ihtimalinin olduğunu ifade etti. Hükümetin bu yıl eylül ayında karar alıp kasımda seçime gidebileceğini öne süren Babacan, bu konuda bütün teşkilatlarını "Hazır olun, böyle bir şey olabilir" diyerek uyardığını belirtti.

Bir dizi etkinlik için Denizli'de bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, 2023'te gerçekleşecek seçimlerle ilgili de konuştu.

"SEÇİMDEN SONRA YENİ SİSTEME GEÇİŞ YAPACAĞIZ"

Türkiye'nin yarınlarıyla ilgili çok detaylı hazırlıklar yaptıklarını belirten Babacan, çeşitli eylem planları hazırladıklarını ifade etti. DEVA Partisi'nin, "altılı masaya katkı veren" partilerden birisi olduğunu hatırlatan Babacan, "Allah kısmet ederse seçimlerden sonra nitelikli çoğunluğu mecliste sağlayarak anayasa değişiklikleriyle beraber güçlenmiş parlamenter sisteme ülkeyi geçirmek için çaba göstereceğiz, katkı vereceğiz." ifadelerini kullandı.

"SEÇMENİN 3'TE 1'İ DEVA PARTİSİNİN VARLIĞINDAN HABERSİZ"

Yapılan anket çalışmalarının gerçeği yansıtmadığını savunan Babacan, şöyle konuştu: "Biz kendimiz de ayrıca bu haziran ayından bu yana kendimizi ilk defa şöyle bir sahada baktırıyoruz. Dolayısıyla bizi dinleyen ve anlamaya çalışan çok geniş bir kitle var. Bize olumlu bakan çok daha geniş bir kitle var ama henüz daha partimizin adını duymayan da bir kitle var. Yani yaklaşık olarak şu anda seçmenin galiba üçte biri kabaca DEVA Partisi'nin varlığından henüz habersiz."

BASKIN SEÇİM İHTİMALİ VAR

Babacan, bir gazetecinin sorusu üzerine, "baskın seçim" ihtimalinin, "zayıf" da olsa bulunduğunu kaydetti. Hükümetin bu yıl eylül ayında karar alıp kasımda seçime gidebileceğini öne süren Babacan, "Dolayısıyla böyle bir ihtimal var ama zayıf ihtimal. Biz bütün teşkilatlarımıza söyledik, 'Hazır olun, böyle bir şey olabilir' dedik ama daha kuvvetli ihtimal seçimin zamanında yapılması." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Deva Partisi Ali Babacan Türkiye Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (13)

Zulkarneyn :

bıktırdınız be, niteliksiz 6lı

40
73
yanıtYanıtla
Kemal ALBAYRAK:

şu seçim yapılsada böyle karın ağrıları bir gitse artık. babacan falan yüzde kaç alacakta kendini birşey sanıyor acaba

57
49
yanıtYanıtla
muhasebe muhasebe:

yüzde 0,00000001

yanıt35
yanıt37
Sadık:

Türkiyeyi altılı masa yönetecek ha, vay halimize.

18
26
yanıtYanıtla
YazıYORUM:

Kasımda da olsa haziranda da, sonuç değişmeyecek.

25
15
yanıtYanıtla
Batuhan Erol:

Bütün teşkilat dediği 4 kişi :)

13
18
yanıtYanıtla
Recep Yılmazer:

Deli saçması

7
17
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

Normal secimden 15 gun once ki normalde kendisi secimlere katilamaz yasal olarak o bakimdan. Erken secim ayagina :)

13
7
yanıtYanıtla
OYUNCU İZLE:

GÜZEL RÜYA

9
10
yanıtYanıtla
tahsin bueyuekkol:

Hergelen kafasindan atiyor

5
11
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title