Haberler

DEM Partili Beştaş'tan Kürtçe konuşup halay çeken Murat Kurum'a tepki: Siz önce özür dileyin

Güncelleme:

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum, Üsküdar'da katıldığı bir programda Kürtçe selam verip ardından da halay çekerken DEM Parti'nin İBB adaylarından Meral Danış Beştaş görüntülere tepki gösterdi. Beştaş, "Sayın Kurum, siz önce özür dileyin; Haklarını gasp ettiğiniz Kürtlerden, İliç'te kayıp maden işçilerinden, siyanüre boğduğunuz insanlardan özür dileyeceksiniz" dedi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, dün sabah saatlerinde Güngören Diyarbakırlılar buluşmasına katılarak konuşmasını omzunda poşu ile gerçekleştirirken açıklamasının bir bölümünde Kürtçe konuştu, konuşmasının sonunda ise halay çekti.

DEM PARTİLİ BEŞTAŞ'TAN KURUM'A TEPKİ

Kurum'un Kürtçe konuşup halay çektiği görüntülere DEM Parti'nin İstanbul adaylarından Meral Danış Beştaş sosyal medya platformu X üzerinden tepki gösterdi.

"DÜN KAYMAKAMINIZ KÜRTÇE TİYATROYU YASAKLAYACAK..."

Söz konusu görüntüleri alıntılayan Beştaş, paylaşımında "AK Parti'nin İBB adayı; hem dilimizi tanımayacak, hem bizi yok sayacak, iktidar Kürtlerin tüm hakkını gasp edecek, daha dün kaymakamınız Kürtçe tiyatroyu yasaklayacak, sonra da sahnede Kürtçe konuşup halay çekecek öyle mi?!

"HALKLARIMIZIN YAPTIĞINIZ ŞOVLARA KARNI TOK"

Sayın Kurum, siz önce özür dileyin; Haklarını gasp ettiğiniz Kürtlerden, İliç'te kayıp maden işçilerinden, siyanüre boğduğunuz insanlardan özür dileyeceksiniz. Bu bir! Bize yasak koyduğunuz dilimizi, siyasetinize malzeme etmeyeceksiniz; bu da iki! Halklarımızın, yaptığınız şovlara karnı tok!" ifadelerini kullandı.

DEM Partili Beştaş'tan Kürtçe konuşup halay çeken Murat Kurum'a tepki: Siz önce özür dileyin

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Meral Danış Beştaş Murat Kurum DEM Parti Üsküdar Gündem Politika Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (58)

Oğuz Yanık:

O dağlarda sizlere vaad ettikleri sömürge devletinizi size kurdurmayacağız. Toplarlarımızın etnik köken bahanesi ile sömürge haline gelmesine müsade etmeyeceğiz inşaallah.

405
172
yanıtYanıtla
Mehmet Vatandaş:

Bu konuda haklısın o dağlar anavatanın bir parçasıdır lakin yarın bir gün bu Surilerle ne yapacağız

yanıt119
yanıt22
haksız mıyım:

kürt halkı dediğiniz insanların yenen bir hakkı yoktur. ülkenin genel kurmay başkanı bile mardinli kürt kökenli bir vatandaşımız. daha kimler nerelerde. saçma sapan iftiralarınızı beyni olan yemez. anadilini de konuşuyor, inancını da yaşıyor, kültürünü de. biz kardeşiz

389
154
yanıtYanıtla
Perwer:

Haksızsın: senin yaşın kaç bilmiyorum ama özellikle 2002 yılı öncesi o bölgedeki insanlara ayrımcılık dahil her türlü haksızlık yapıldı. Başta kamu kurumları olmak üzere çok geniş bir alanda kürtçe konuşmak dahi yasaktı. İnsanlar cezaevlerindeki yakınlarıyla kürtçe konuşamıyordu. Kürtçe şarkı dinlemek suçtu. Yıllar yılı oradaki insanlar eğitimsiz bırakıldı, iş imkanları sağlanmadı, adeta yoksulluk ve cahillikle test edildi. En basitinden insanlar çocuklarına istedikleri isimleri veremiyorlardı. Kürtçe şarkı dinlemek veya söylemek bile onlara çok görüldü. O bölgede doğup büyüyen biri olarak söylüyorum, çok daha kötü şeylerde vardı ama şimdilik bu kadarını söyleyeyim. Lütfen özellikle belli bir yaşın altındaki kişiler bölge halkı hakkında bilgisi olmadığı halde kulaktan duyma bilgilerle yorum yapmasın. 2002 yılı sonrası mevcut hükümet işbaşına gelince çok sayıda iyileştirmeler yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Yeterli mi derseniz tabii ki değil ama önceki dönemlere göre çok daha iyi.

yanıt121
yanıt82
İbrahim Demirel:

Perwer dürüstlüğün için teşekkür ediyorum. Kürtlere en büyük düşmanlığı günümüzde değil lakin geçmişte CHP zihniyeti ve MHP zihniyeti zarar vermiştir. En büyük iyileştirmeyi ise şu anki hükumet yapmıştır. Bakın Kürtlere diyorum pkk farklı bir şey. Evet son 20 yılda pkk çok zarar gördü bu yüzden zoruna gidenler beğenmez bu yorumu ama sorun değil. Her ne kadar hükumeti sevmesem de cumhuriyet tarihinde Kürtlere en büyük desteği akp hükumeti verdi.

yanıt61
yanıt29
beyoglu beyoglu:

fırıldak kurum ah fırıldak

244
182
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Terörle arasına mesafe koyamayan haysiyet yoksunları adalet arar oldu. Yüzsüz bunlar.Kirli zihniyetlerin gayrimeşru çocukları.

266
128
yanıtYanıtla
osman Öztürk:

Benim üniversitede okuduğum yıllarda g.dogudan bizim oralardan daha fazla öğrenci vardı.Nasıl olduğunu buraya yazmayim şimdi.Türkiye de Türk'den fazla ezilen bir kesim yok.Fakirlik mi fakirliği gidin de egenin,akdenizin,İç Anadolu'nun,Karadenizin köylerinde görün.İnsanın içi acır.

yanıt73
yanıt52
osman Öztürk:

Böyle bölücülük yapacağınıza bu aziz vatanın her karışinda yok yoksul,gözü yaşlı kimse kalmasın diye omuz omuza verelim de gayret edelim.Ülkemiz üzerinde oyun oynayan emperyalistlere inanırsak yarin hepimiz pişman oluruz bunu bilin.

yanıt50
yanıt23
Alkurt:

OSMAN YERDEN GÖGE HAKLISIN, EGE AKDENIZ ISTABUL KÜRT DÜKKANLARI SIRKETLERINDEN GECILMIYOR..TEK FAKIR OLAN AZIZ VE ASİL TÜRK MILLETIDIR.

yanıt63
yanıt29
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title