Haberler

DEM Parti: Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkı elinden alındı

Güncelleme:

31 Mart seçimlerinde Van'da başkanlığı kazanan Abdullah Zeydan'ın memnu hakları Adalet Bakanlığı tarafından seçime 2 gün kala mesai bitiminden 5 dakika önce yapılan itirazla geri alındı. Yaşanan gelişmeyi duyuran DEM Parti, "Halk bu kadar açık mesaj vermişken, Van'da yeni hukuksuz girişimler devreye konulmaktadır. Alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmelidir. Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır" ifadelerini kullandı.

Dem Parti, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı'nın seçime 2 gün kala mesai bitiminden 5 dakika önce yaptığı itiraz üzerine geri alındığını açıkladı.

DEM PARTİ: YENİ HUKUKSUZ GİRİŞİMLER DEVREYE KONULDU

Partiden yapılan yazılı açıklamada, DEM Parti'nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Van'da tarihte eşine az rastlanır bir zaferle ayrıldığı belirtilerek, "Van halkı, Büyükşehir Belediyesi dahil toplamda 14 belediyenin tümünü DEM Parti'ye kazandırmış, İl Genel Meclisi'nde ise büyük farkla birinci parti haline getirmiştir. Van halkı iradesini net ve en güçlü şekilde sandığa yansıtmıştır. Bu güçlü irade, aynı zamanda kayyım rejimine verilen bir cevaptır. Halk bu kadar açık mesaj vermişken, Van'da yeni hukuksuz girişimler devreye konulmaktadır" denildi.

"ADALET BAKANLIĞI MEMNU HAKLARINA İTİRAZ ETTİ"

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan'ın tüm hukuki prosedürleri tamamlayarak Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurduğu, yapılan incelemeler sonucu adaylığının YSK tarafından kabul edildiği ve Van'da halkın büyük çoğunluğunun desteğini alarak seçildiği hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi; "Ancak 29 Mart 2024 Cuma günü mesai bitimine 5 dakika, seçime 2 gün kala Adalet Bakanlığı idari bir karar ve yazıyla, 2022 yılında memnu haklarını alan ve tüm yasal denetimlerden geçen Zeydan'ın memnu haklarına itiraz etmiştir. Yetkili savcılık, talimat niteliğindeki bu idari itiraz yazısı üzerine kesinleşmiş memnu hak kararını veren mahkemeye yeniden başvurmuştur. Mahkeme aynı gün kesinleşmiş memnu hak kararını geri almış ve memnu hak talebini reddetmiştir. Karar henüz kesinleşmeden, yani itiraz ve temyiz hakkı kullanılmadan hemen YSK'ya bildirimde bulunmuştur.

"HERKESİ BU GERÇEĞE SAYGI DUYMAYA DAVET EDİYORUZ"

Belediye Eş Başkanımız Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının iadesini kabul kararını veren aynı mahkeme, aldığı kararı çiğnemiş ve hukuk güvenliği hakkını yok etmiştir. Bu girişim halk iradesini yok sayan bir anlayışın ürünüdür. Abdullah Zeydan, Van halkının Büyükşehir Belediye Eş Başkanıdır. Herkesi bu gerçeğe saygı duymaya davet ediyoruz. Alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmelidir. Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır. Bu girişime karşı bütün demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Adalet Bakanlığı Abdullah Zeydan DEM Parti Van Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Miami Heat Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Denver Nuggets LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! 30 Nisan okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kızıl Goncalar final mi yapıyor? Kızıl Goncalar bitiyor mu 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ömer final mi yapıyor? Ömer bitiyor mu 2024? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi final mi yapıyor? Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi bitiyor mu 2024? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 29-30 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Ömer 54. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (25)

haksız mıyım:

seçmenin iradesi devletin bütünlüğüne zarar verici olursa onun adı demokrasi değil, teröraksi olur. bu terör destekçisinin başkanlığı meşrulaştırılırsa öyleyse bölünmeyi de oylasınlar, oyla ülkeyi de bölsünler. bu hainliğe göz yumulamaz

264
295
yanıtYanıtla
Tolga Tplg:

Hepsini vatandaşlıkdan atılması lazım. Oy verenler dahil. Yarım düzelme olur. Chp de giderse ülke uçuşa geçer

113
217
yanıtYanıtla
Akif:

bence sen git afganistana falan orada daha rahat edersin. laiklik batmış sana.

yanıt1
yanıt1
Firat Tas:

Troller ciddî hazımsızlık yaşıyor

yanıt38
yanıt17
Fuat Marik:

İşte yanlışlar burda AKP nin madem adam suçlu en başından YSK onay vermeyecek vermişse demek suçlu değil dokunmayın bırakın işini yapsın yanlış yaparsa o zaman alın kendi ayağınıza sıkmayın

146
32
yanıtYanıtla
suleyman altıntaş:

Katılıyorum. Millet vekilliği konusu da böyle... Teröristse bunlar mecliste işleri ne ? Kervana takacaksın. Ha yok değillerse herifleri kısıtlamayacaksın. Bir öyle bir böyle olmaz.

yanıt0
yanıt2
OkuYorum:

Bu adam "pkk sizi tükürüğünde boğar diyen" arkadaş değil mi?

75
54
yanıtYanıtla
Perwer:

Evet. O sözü söyleyen bu adamdı. Cezasını da çekti. Yasal olarak seçilmesinde bir engel olmadığı için de seçildi. O tükürük meselesine gelince, tükürük ters tepti Ve pekaka terör örgütüne Büyük bir darbe vuruldu. Tükürükleri boğazlarında kaldı

yanıt0
yanıt0
OkuYorum:

Beğenmeyenler neyi beğenmedi anlamadım. Bu lafı söyleyen bu değil mi? Evet bu. Eeee? Siz beğenmeyince değişiyor mu durum? Yada bu beğenmeyenler de, istese pkk nın bizi tükürüğünde boğacağını ama aslında çiçek böcek barış örgütü olduğunu düşünüyor sanırım.

yanıt9
yanıt9
Serkan Wash:

Kürt yada Türk farketmez. O kişi halk seçmiş. O zaman o partiyi seçime sokmayacaksın madem zorla elinden alacaksın belediyeyi hiç seçim yapma boşuna masraf etme. Bu ak parti bu şantaj tehditlerle kendini bitirdi. hak uyandı!

84
34
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title