Haberler

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ, AFYONKARAHİSAR'DA

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Büyük Taarruzun 101'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Şuhut ilçesinde, Büyük Taarruzda karargah olarak da kullanılan Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Büyük Taarruzun 101'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Şuhut ilçesinde, Büyük Taarruzda karargah olarak da kullanılan Atatürk Evi'ni ziyaret etti. Ziyarete Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Aslan, MHP Milletvekili Mehmet Taytak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Hava Meydan Komutanı Albay Hasan Erdoğan ve çok sayıda protokol üyesi ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Evi'ndeki konuşmasında istiklal ve istikbal mücadelesinin gerçekleştiği topraklarda, milli mücadelenin kilit şehri Afyonkarahisar Şuhut'ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Yılmaz, Şanlı bir zafere dönüşen Büyük Taarruz, Yüce Türk milletinin azim ve kararlılığının en güzel örneklerindendir. Dünyanın gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olan, bağımsızlığımızın mührü Büyük Taarruz Zaferi'nin 101'inci yıl dönümü kutlu olsun. İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum dedi.

İSTİKLALİN KAZANILDIĞI TOPRAKLAR

101 yıl önce böyle bir günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, Akşehir'den taşıdıkları karargahı burada bulunan Atatürk Evi olan Hacı Veli Konağı'na getirdiklerini belirten Yılmaz, Düşman ordusunu, tamamen yurttan atmak amacıyla, Hacı Veli Konağı'nda tarihimizin en büyük harp planlarından biri gerçekleştirildi. Ardından Büyük Taarruz başladı ve hamdolsun zaferle neticelendi. Bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuş istiklalin kazanıldığı topraklardır. İstiklalimiz, milletimizin feraseti ve fedakarlığı ile kazanılmıştır. Biz yeni nesillere istiklalimizin nasıl kazanıldığını ve tarihimizde neler yaşandığını anlatmak için her zaman çaba göstermeliyiz diye konuştu.

'86 MİLYONLA GELECEĞE HEP BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ'

Ayrıca burada ortaya konulan tabloda olduğu gibi kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla bir ve beraber oldukça Allah'ın izniyle daha güçlü bir geleceğin beklediğini dile getiren Yılmaz, şunları söyledi İstiklal ve istikbalin yüzyılı, Türkiye Yüzyılı'nda, ülkemizi önümüzdeki asrın lider ülkelerinden biri haline dönüştürmek için büyük ve güçlü Türkiye hedeflerimize hep birlikte azim ve kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. 86 milyon olarak geleceğe hep birlikte yürüyeceğiz. Şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum, 101'inci yılımız kutlu olsun. Dönemin askeri üniformasını temsil eden kıyafetleri giyen atlı birlikle birlikte yürüyüşe katılan Cevdet Yılmaz'a Büyük Taarruz Karargahı Atatürk Evi'nde kalpak takdim edildi. Kalpak giyen Yılmaz, karargah odasını ve taarruzun yönetildiği odayı inceleyip bilgi aldı.

ATLI BİRLİKLER İZMİR'E UĞURLANDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve protokol üyelerinin katılımıyla Atatürk Evi ziyaretinin ardından Atlı Birliklerin Büyük Taarruz Karargahından İzmir'e uğurlanması ve kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Şuhut Stadyumu'nda devam eden kutlama programında da konuşan Cevdet Yılmaz, Milletimize bu zaferi armağan eden İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, birinci Meclisimizin kıymetli üyelerini ve kahraman ordumuzun tüm askerlerini rahmetle yad ediyorum. Hatıralarını asla unutmayacağımız, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum dedi.

'ALPARSLAN'IN 1071'DE AÇTIĞI KAPIYI EMPERYALİST GÜÇLER KAPATMAK İSTEDİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını getirdiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi Aslında Malazgirt'le Afyonkarahisar Kocatepe arasındaki ilişkiyi de çok iyi görmemiz gerekiyor. Alparslan'ın 1071'de açtığı kapıyı emperyalist güçler kapatmak istediler. Ama Afyonkarahisar'da kazanılan zafer 1071'de açılan kapının kapanmayacağını emperyalistler başta olmak üzere tüm dünyaya bir kez daha göster bir kez daha ispatladı. Geçmişi böyle şanlı ve haklı mücadelelerle dolu bu aziz milletin bir mensubu olduğumuz için Cenab-ı Allah'a ne kadar hamd etsek azdır. 101 yıl önce burada var olan o gözü kara ruh canlılığını korumakta ve o istiklale yürüyen yürekler bugün toplumumuzda çarpmaktadır, Büyük Taarruzla, Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştıran yolu açmış ve ardından Cumhuriyetimizi kurmuş olmakla birlikte, istiklal ve istikbal mücadelemiz bitmemiştir. Büyük ve güçlü Türkiye yolunda önümüze çıkarılan engelleri, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, milli mücadeledeki o şuurla aşmaya devam ediyoruz. Türkiye'yi çok daha güçlü, daha müreffeh ve her alanda bağımsız hale getirmek için durmadan çalışıyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı kutlama programı çeşitli gösterilerle sona erdi. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Şuhut Politika Güncel Haberler

title