Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "NATO üyeliğine olumlu bakmıyoruz" dediği Finlandiya'dan cevap geldi

Güncelleme:

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini veto eden sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Niinistö, Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO üyeliğini uzun vadede engellemeye çalışacağını düşünmediklerini söyledi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, ülkesinin NATO'ya katılım sürecine ilişkin Finlandiya'nın resmi televizyonu YLE TV1'e çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

"SONUNA KADAR ENGELLEMEYE ÇALIŞACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

NATO'ya üye olmak istediklerini bir kez daha tekrarlayan Niinistö, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine yönelik açıklamalarına da cevap verdi. Niinistö, "Türkiye'nin, Finlandiya'nın NATO üyeliğini sonuna kadar engellemeye çalışacağını düşünmüyorum" dedi.

"DOĞRUDAN BİZDEN BAHSETMEDİ"

Açıklamasının devamında eleştirilerin odağının sadece ve doğrudan Finlandiya olmadığını belirten Niinisto, "Türkiye, Finlandiya'nın NATO üyeliğini eleştiren açıklamasında doğrudan bizden bahsetmedi, ancak konu bizi de ilgilendiriyor. Şu ana kadar Türkiye'nin açıklamaları hep tam tersiydi. Tabii şüphesiz bu sözler tartışmalara yol açacaktır. ABD'nin buna tepkisi olası" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEDİ?

İsveç ve Finlandiya'nın olası NATO üyeliğine sıcak bakmadıklarını vurgulayan Erdoğan, şu açıklamayı yaptı: "Biz şu anda İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. Çünkü daha önce Yunanistan ile ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptılar bizden önceki yönetimler ve Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı NATO'yu da arkasına alarak takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı Türkiye olarak işlemek istemiyoruz. Kaldı ki İskandinav ülkeleri ne yazık ki terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. PKK'sı, DHKPC'si İsveç'te, Hollanda'da yuvalanmış durumdalar. Ve oraların hatta daha da ileri gidiyorum parlamentolarında da yer alıyorlar. Bu noktada bizim olumlu bakmamız mümkün değil."

İSVEÇ'TEN TEHDİT GİBİ SÖZLER

Erdoğan'ın dünya gündemine oturan sözlerinin ardından, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde Türkiye'yi tehdit etmeye kalktı. Linde, "NATO'daki bütün ülkelerin desteğini istiyoruz. NATO'nun önemli ülkeleri bizim arkamızda. Bizimle ve o ülkelerle iyi geçinmek, Türkiye'nin çıkarına olur" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Finlandiya Nato Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500

Yorumlar (34)

Kuman:

İsveç yukarıdan bakınca Türkiye'yi ne görüyorsa artık. Hadsiz. Biraz Zor girersin bu ağızla NATO ya! Hem PKK hem DHKP c ye destek ver Hem bizi tehdit et. Atacaksın Rusların önüne bunları

387
46
yanıtYanıtla
Ayhan Sabanci:

Nato üyesiyiz her yere bizim askerimiz gider parasını verdiğimiz uçakları vermezler sekreterin hiç sesi çıkmaz onları veto edelim nato aynı avrupa birliği gibi hıristiyan birliğidir ama kısa süre içinde bizi yine kandirirlar

284
30
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Çok biliyorsan siyahsete atıl ikdidar olunca sana soralım bu konuyu.

yanıt0
yanıt9
Mete HAN:

Türkiye büyük bir devlettir.

231
45
yanıtYanıtla
Ommar Ommar:

Terrorist bu ülkeler

224
40
yanıtYanıtla
Hafize Yaradanakul:

asıl siz TÜRKİYE ile iyi geçinmeye bakın yükselen güç TÜRKİYE siz kimsiniz ki TÜRKİYE gibi güçlü bir devlete tehdit etmeye cüret edebiliyorsunuz. hepsi amerikaya güveniyor ukraynaya bakın ibret alın.

188
58
yanıtYanıtla
Yasin KILIÇ:

Türkiyeye yaptıkları terbiyesizlik Rus korkusundan kaynaklanmış, panik yapmışlar.

219
14
yanıtYanıtla
Umit Cetin:

finlandiya terör örgütlerine destek verirken iyidi bunlara gün yüzü vermemek gerekir helal olsun cumhurbaşkanımıza

204
16
yanıtYanıtla
İDRİS ÇELİK:

Türkiye sizin gibi gudubet gereksiz bir ülke değil burda İslam sancağı altında seve seve şehir olmak isteyen bir halk var nato nun en babası da Türkiye bunu aklınıza koyun İsviçre İrlanda veya başkası

150
44
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Avrupa devletleri müttefik de olsan doıstuz da deseler hiç bir zaman gerçek anlamda ne müttefiklik gerekliliklerini de dostluğun gerekliliğini hiç zaman yapmadılar. Batıya güvenmek ahmaklık olur bu saatten sonra

133
5
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title