Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Musavat Dervişoğlu ile görüşmememiz için hiçbir neden yok

Güncelleme:

AK Parti grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularına yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan bir muhabirin yönelttiği "İYİ Parti lideri Musavat Dervişoğlu ile görüşecek misiniz?" sorusuna "Görüşmememiz için hiçbir neden yok" yanıtını verdi. Bugün partisinin grup toplantısında konuşan Dervişoğlu "Cumhurbaşkanlığı Hükumet sistemi diye adlandırılan Tayyipizm'den Türkiye'yi elbirliği ile kurtulalım" ifadelerini kullanmıştı.

Ak Parti'nin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından koridorda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"DERVİŞOĞLU İLE GÖRÜŞMEMEMİZ İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK"

İyi Parti'de başkanlık koltuğunu Meral Akşener'den devralan Musavat Dervişoğlu ile görüşüp görüşmeyeceğine yönelik soruya da yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Görüşmememiz için hiçbir neden yok" ifadesini kullandı.

İYİ PARTİ GRUP TOPLANTISINDA TANSİYON YÜKSEK

İyi Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu ise bugün partisinin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili zehir zemberek sözler sarf etmişti.

"DEVLET YÖNETİMİNE VE YARGIYA FETÖ'YÜ ORTAK ETTİNİZ"

Dervişoğlu "Gereksiz tartışmalara hiç gerek yok. 60'lara, 71'lere, 80'lere dönmenin de anlamı yok. 1982 Anayasa'sında değişmemiş sadece 58 madde var. O maddelerde askeri vesayetle falan ilgili değil. Ayrıca yapılan Anayasa değişikliklerinin çoğunu da, 22 yıldır işbaşında bulunan iktidar yani sizler gerçekleştirdiniz. 2010'daki anayasa değişikliğiyle devlet yönetimine ve yargıya FETÖ'yü ortak ettiniz. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün yaşanmasına vesile oldunuz. Sonra 2017'de olağanüstü hal koşullarında zata mahsus bir anayasa değişikliği yaparak Cumhurbaşkanlığı Hükumet sisteminin anayasal çerçevesini belirlediniz.

"İŞE TAYYİP ERDOĞAN VESAYETİNİ KALDIRMAKLA BAŞLAYALIM"

2018'den beri bu milletin başına tek adamlığı siz bela ettiniz. Ayrıca neden şikayet edersiniz ki? Bizleri hayatımızın baharında mapushanelere gönderen askeri darbeler sizleri saraylara taşıdı işte. Yürürlükte olan 1982 Anayasasında vesayet yok değil. Elbette var. Var ama askeri yönetimlerin vesayetinden ziyade yaptığınız anayasa değişikliklerinden kaynaklı olarak Recep Tayyip Erdoğan vesayeti var. Gelin, doğru bir iş yapmak istiyorsanız biz hazırız. Bu anayasadan bütün vesayetlerin izlerini silelim. İşe de Tayyip Erdoğan vesayetini kaldırmakla başlayalım. Cumhurbaşkanlığı Hükumet sistemi diye adlandırılan Tayyipizm'den Türkiye'yi elbirliği ile kurtulalım" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

İYİ Parti AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

500

Yorumlar (10)

Ercan cıftcı:

Ülkeyi düşünüyorsanız Mesai bitince nerede içelim diye plan yapmayı bırakıp proje üretin... Rakı masalarında sabahlamayın..

131
32
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

CeHaPe ve şürekasından fazla beklentiler bunlar Ercan Bey :) Mesela ben Ankara'da ikamet ediyorum. Büyükşehir sorumluluğunda olan bir cadde de göçükler var. Aylardır yapılması için şikayetler bildirdik. Aylar sonra onarıldı bu göçükler (asfalt yol). Sonra ne oldu? 1 ay geçmeden yapılan yol yine çöktü ve yine dubalarla etrafını çevirdiler :)

yanıt57
yanıt31
Kagan Toprak:

Bilirki?i cok biliyorsun ya soruma cevab ver ! pudra sekeride dahil mi ?

yanıt34
yanıt36
Bilir Kişi:

Kagan isimli müptezel, pudra şekeri dahil değil :)

yanıt18
yanıt16
Onur Yener:

Sen Recep Tayyip Erdoğan'a kurban olasın, acaba ömrü hayatında böyle başarılı bir lider gördün mü ki...

84
54
yanıtYanıtla
Izzet erdoğan:

Tayyip'ten önce muhteşemdik, uçuyorduk (!) Uzaya çıkmış, atomu parçalamıştık, ekonomide Almanya'yı geçmiştik. (!) Memurumuzun maaşı fazla geliyor, fazlasını devlete bağışlıyordu. Esnafımızın yazarkasalarından paralar fışkırıyordu. Hastanelerimiz o kdr iyiydi ki iki sene sonrasına gün alabiliyorduk. (!)

75
37
yanıtYanıtla
bekir yapici:

saltanatin devami adina yeni anayasaya ihtiyaci var o yüzden 180 derece dönüste bazan gercek düsüncesini hirsini kibirini agzindan kacirsada göstermelik normallesme yumusama gevseme uzlasma falan diyerek muhalefeti kafakola almak istiyor gibi bir görüntü var.

3
31
yanıtYanıtla
Enes Karaaslan:

âllahim talip beyi başimizda ayirma böyle biri ilk sefer gönderdin allahim

15
5
yanıtYanıtla
Ercan Sevinc:

Başkanlık sistemi zorla dayatilmadi oy verdik yüzde 53 ile kabul edildi bu söylemler e devam ettiğiniz sürece acaba iyi parti ye oy verelimmiden bile vazgeçiyorum

7
4
yanıtYanıtla
ERCAN GÜL:

Niye başkanlığa geçmemiz istendi ve şimdi niye başkanlığı istemiyorlar. Garip bir durum değil mi?

2
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title