Haberler

CHP 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüyecek

Güncelleme:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı arayarak 1 Mayıs'ta Taksim'in kapatılması kararını gözden geçirmesini istemesinin ardından ana muhalefet partisinden yeni açıklama geldi. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Biz Taksim'den vazgeçmiyoruz." derken, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise yaptığı açıklamada, "1 Mayıs'ta Taksim'e! Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim'e yürüyoruz." diyerek çağrıda bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını belirtti. Çelik, " 1 Mayıs'ta Taksim'e! Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim'e yürüyoruz." dedi.

CHP'DEN HÜKÜMETE "TAKSİM" ELEŞTİRİSİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, parti genel merkezinde Genel Başkan Özgür Özel'in başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin açıklama yaptı. Yücel, 1 Mayıs'ta Taksim'den vazgeçmeyeceklerini söyledi.

"KARARLARINIZI TERÖR ÖRGÜTLERİNİN TEHDİTLERİNE GÖRE Mİ ALIYORSUNUZ?"

Deniz Yücel, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs törenlerine kapatılmasını eleştirerek, şu ifadeleri kullandı: "Taksim'de 1 Mayıs mitingi yapılırsa trafik aksarmış. Taksim 1 Mayıs'a uygun değilmiş, terör riski varmış. Buradan AKP hükümetine soruyoruz, siz kararlarınızı terör örgütlerinin tehditlerine göre mi alıyorsunuz? Siz güvenlik önlemi alamayacak ve işçisini, emekçisini koruyamayacak kadar aciz bir hükümet misiniz? Yoksa Türkiye'deki yasal sendikaları ve siyasi partileri terör örgütü olarak mı görüyorsunuz?

CHP 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüyecekCHP Sözcüsü Deniz Yücel

"BİZ TAKSİM'DEN VAZGEÇMİYORUZ"

Taksim'den neden bu kadar korkuyorsunuz? Biz Taksim'den vazgeçmiyoruz. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel, İçişleri Bakanını arayarak, Taksim kararının gözden geçirilmesini istedi. 'Biz parti olarak teminat veriyoruz, sorunsuz geçecek' dedi. Peki biz CHP olarak bu güvenceyi verirken, yurt içindeki güvenlik teşkilatının en üstündeki isim bu güvenceyi neden veremiyor?"

"1 MAYIS'TA HEP BİRLİKTE TAKSİM'E YÜRÜYORUZ"

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüyeceklerini belirtti. Çelik şunları söyledi: "1 Mayıs'ta Taksim'e! Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim'e yürüyoruz."

CHP 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüyecek

CHP LİDERİ ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA'YI TELEFONLA ARADI

Öte yandan Taksim'in 1 Mayıs'ta yasaklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla aradı. Görüşmede Taksim'in ve 1 Mayıs'ın sembolik önemi olduğunu vurgulayan Özgür Özel, kutlamaların Taksim'de sorunsuz yapılması konusunda ana muhalefet partisi genel başkanı olarak kefil olduğunu söyledi. Gerekirse CHP üyelerinin de 1 Mayıs günü görev yapabileceğini bildiren Özel, Taksim kararının yeniden değerlendirilmesini talep etti.

CHP 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüyecekCHP Genel Başkanı Özgür Özel

Kaynak: AA / Politika

İçişleri Bakanı Deniz Yücel İstanbul 1 Mayıs Taksim Politika Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

500

Yorumlar (54)

sthunder Sthunder:

lan taksime yurusen ne olacak...ne degisecek hayatinda....

571
57
yanıtYanıtla
erkan yüksel:

SENIN GIBI C4HILLER ICIN IKI KELIME LAF EDICEK..HAKKINI ARICAK

yanıt58
yanıt385
senar:

ne var abi bu taksimde, memlekette yürüyecek yer mi yok? işçi hakları için yürümek değilmi maksat!? nedir bu taksim ısrarı,

yanıt91
yanıt20
Vatan Daş:

İstanbulun her yerini kapatıyorlar İŞÇİLER haklarını savunmasın diye. Bu insanların haklarının kısıtlanması siyasetle alakalı bir şey değil. Peygamber efendimiz hakkınızı arayın demiştir. Farkında olmadan sömürülüyoruz. Haklarımız verilmiyor. Başımızı eğip emirlerine uyalım istiyorlar.

yanıt21
yanıt37
Ercan cıftcı:

Taksimde ( Allah korusun..) bir kaos ya da olay çıkarsa sorumlusu CHP dir.

yanıt49
yanıt17
Ercan cıftcı:

erkan yüksel: İki kelime lafı 7 gün 24 saat durmaksızın kesintisiz ediyor zaten.

yanıt3
yanıt5
AHMET ERDEM KARACA:

Halk huzur ortamı istiyor Gerilim aksiyon gezi olayları darbeler istemiyoruz Ülke nin yararına olan işler bekliyoruz Ucuz şovlar istemiyoruz

yanıt34
yanıt8
Caner Enginkol:

solcularin oylarina talip, secim yatirimi

yanıt13
yanıt5
Güray Dilli :

Milyon insanın Gazze Mitinginde hiçbir olay çıkmazken , birkaçbin kişi alabilen Taksim'de olay çıkacakmış . Pöh. Güvenlik önlemi alamayacak mısınız ?

yanıt0
yanıt2
Tayfur Çoşkun:

Yürüyüş Bayramı filan mı bu?

476
24
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title