Haberler

CHP lideri Özgür Özel'den Sinan Ateş iddianamesine tepki

Güncelleme:

CHP lideri Özgür Özel, Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin hazırlanan iddianameye tepki gösterdi. Özel, "Oluşturulan sis perdesini aralamak şöyle dursun, kamuoyunun bildiği pek çok gerçeği gizlemeye çalışıyor. Sinan Ateş suikasti tam anlamıyla aydınlanana kadar peşini bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 kişi hakkında hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıkarken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den iddianameye tepki geldi.

ÖZEL: İDDİANAME KAMUOYUNUN BİLDİĞİ PEK ÇOK GERÇEĞİ GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR

1 buçuk yılın ardından 29 Nisan günü tamamlanan Sinan Ateş cinayeti iddianamesine ilişkin Özel, "Sinan Ateş suikastine ilişkin hazırlanan iddianame, oluşturulan sis perdesini aralamak şöyle dursun, kamuoyunun bildiği pek çok gerçeği gizlemeye çalışıyor. Sinan Ateş suikasti tam anlamıyla aydınlanana kadar peşini bırakmayacağız" dedi.

CHP lideri Özgür Özel'den Sinan Ateş iddianamesine tepki

SİNAN ATEŞ'İN EŞİ AYŞE ATEŞ: SAVCI İFADEMİ BİLE DOSYAYA KOYMAMIŞ

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş konuyla ilgili Sözcü'ye çok sert açıklamalarda bulundu: "Olay gerçekleşir gerçekleşmez bu iddianameyi yazıp önümüze koyabilirlerdi. Bir buçuk yıl bekleyip çok basit, adi bir cinayet vakası gibi servis edilerek asıl faillerin alenen korunup kollandığı çok açık. Kocamı kimin öldürdüğü de, katilleri kimlerin koruduğu da gayet net.

Ne diyeyim, yazıklar olsun. Bugün değilse yarın ama eninde sonunda hesap verecekler. Buna inanıyorum, bunun için de elimden gelen her şeyi yapacağıma kimsenin şüphesi olmasın. İnancı, ırkı, ideolojisi ne olursa olsun haksız yere katledilen tüm canlar için.

CHP lideri Özgür Özel'den Sinan Ateş iddianamesine tepki

"BİR İFADE ANCAK BU KADAR BASİTLEŞTİRİLEBİLİR"

Savcılık ifademi unutmuş. Muhtemelen siyasilerin ismi geçtiği için ifadem yok. İfademin tam metnini ilerde paylaşacağım. Bir ifade ancak bu kadar basitleştirilebilir, adeta aklımızla alay ediyorlar."

İşte iddianamede yer alan Ayşe Ateş'in ifadesi:

CHP lideri Özgür Özel'den Sinan Ateş iddianamesine tepki

Kaynak: Haberler.com / Politika

Sinan Ateş Özgür Özel Hukuk 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (7)

Yasar Unal:

MHP'nin başındaki zat ülkü ocakları başkanlığı yapmış hem de akademik kariyeri olan Sinan Ateş gibi bu ülke sevdalısı bir yiğit için Allah'ın rahmetini bile dilemediğine göre bu işin peşini bırakmamak da Özgür Özel'e düşmüş doğal olarak. Yazıklar olsun...

320
20
yanıtYanıtla
Burak Karadağ:

Ülkücülüğün en derin en temel kavramı ne “haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan” halk herşeyi biliyor mahşere kalmaz

125
5
yanıtYanıtla
Yasef Behar:

Hafıye Columbo olsaydı bu cınayetı çozerdı

20
5
yanıtYanıtla
Erkan Kaya:

Butun turkiye cozdu biliyo kim yaptigini siz hala neyi cozmeye calisiyosunuz acaba...

yanıt68
yanıt3
izzet Ulas:

Şanlı tarihimizin kahramanlıkları ile dolu Aziz Türk Milletinin yegâne temsilcisi Sayın Devlet Bahçeli konu hakkında gerekli açıklamayı açık ve anlaşılır bir şekilde yapmıştır. İllaki bir suçlu aranacaksa kendi bugüne kadar ülkücüleri kim arkadan vurdu ise orada arayın.

1
17
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

MADEM HERKES HER ŞEYİ BİLİYOR ÖYLE İSE MUHALEFET MEDYA ÇIKSIN HEPSİNİ AÇIKLASIN ... AYDINLANSIN...( HALK TV, TELE 1, TV 24 NİYE SUSUYOR... YOKSA KORKUYORLARMI???)

2
12
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

kamunun bildiği gerçekleri niye açıklamıyorsun

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title