Haberler

CHP'li Öztürk: "Demokratik ve Özgür Bir Türkiye'ye İhtiyacımız Var"

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "Demokratik ve özgür bir Türkiye’ye ihtiyacımız var" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, "Demokratik ve özgür bir Türkiye'ye ihtiyacımız var" dedi.

CHP Milletvekili Öztürk, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nı eleştirdi. Öztürk, Mersin'de Özgecan Aslan'ın katledilmesi ve TBMM'de muhalefetin güvenliğinin ortadan kaldırılmasının Türkiye'de güvenliğin olmadığını gösterdiğini iddia etti. Toplantı ve gösteri yürüyüşlerine araçlarla katılanlara ceza verildiğini kaydeden Öztürk, "Siz toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılıyorsanız, yanınızda bilye ve sapan varsa gittiniz. Böyle bir düzenleme hiçbir yerde yok. Toplumsal olaylarda molotof atan kişilerin hangisini bırakmışlar" dedi.

Savcının görevinin vali ve kaymakama verildiğini söyleyen Öztürk, "Mahkeme kararı olmaksızın polisin dinlemesi veya gözaltına alması faşist devletlerde olan uygulamadır. Boyalı su insanı aşağılayan bir şeydir. Bunlar savunabilir değildir. Demokratik hak ve özgürlükleri böyle savunamazsınız. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin demokratik hak ve özgürlüklerle alakası yoktur" şeklinde konuştu.

Ceza Muhakemeleri Kanunu'nda Cumhurbaşkanı'na hakaretin tutuklama nedeni olmadığını belirten Öztürk şunları kaydetti:

"Bazıları milletvekilleri olduğunu unutmuşlar. Meclis'te terör estirmişler. Bu yasa kişilerin milletvekili olmasından daha önemsiz değildir. Amacımız toplumun özgür bireyler olarak yaşamasıdır. Toplumun güvenliğini sağlamalıyız. Demokratik ve özgür bir Türkiye'ye ihtiyacımız var." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Rıza Öztürk Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title