Haberler

CHP'li Milletvekili Yalçınkaya'dan Termik Santral İçin Soru Önergesi

Güncelleme:

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Hattat Holding ile Çinli AVİC İnternational firması arasında imzalanan 1 milyar dolarlık anlaşmaya ilişkin olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, Amasra'ya kurulması planlanan 1300 megavatlık termik santral için Hattat Holding ile Çinli AVİC İnternational firması arasında imzalanan 1 milyar dolarlık anlaşmayı sordu. Yalçınkaya, Bakan Yıldız'a yazılı olarak cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti:

"ÇED raporunun olumlu çıkması yönünde baskı mı oluşturmaya çalışıyorsunuz? Böyle bir dönemde Amasra'ya termik santral kurulmasını desteklemeniz doğru mudur? Termik santral için olumlu ÇED raporu çıkması hususunda taraf olduğunu imza töreninde sarf ettiği sözlerle açıkça gözler önüne serdi. Böylesi önemli bir konuda taraf olarak, ÇED'in olumlu çıkması hususunda baskı mı oluşturmaya çalışıyorsunuz? İmza töreninde yaptığınız konuşmada 'Gerekli yerli taşkömürü, gerekse yerli linyit kömür kaynaklarımızla

beraber ülkemizdeki enerji portföyünün yerli ve yenilebilir enerji kaynaklarımızın değerlendirilmesiyle ilgili önemli bir imza atıldı. Bu proje ile yaklaşık 5 milyon ton kömür işlenecek. Bu da 1 milyar dolarlık ithalattan kurtulma anlamına gelmektedir' ifadelerini kullandınız.

Termik santral yenilebilir bir proje midir? HEMA ile TTK arasında imzalanan rödövans sözleşmesine göre, Amasra ocaklarından üretilecek kömür miktarı yıllık 3,5 milyon tondur. Kalan 1,5 milyon ton kömürün ithal edileceği gerçeği ortaya

çıkmış olmasına karşın böyle bir açıklama yapmanızın gerekçesi nedir? 'Yıllık 1 milyar dolarlık bir ithalattan kurtulmuş olacağız' ifadesine yönelik oldu. ATİM'de üretilen taşkömürünün kalorifik değerinin 3 bin 300-3 bin 700 Kcal/kg, santrallerde kullanılacak kömürün değeri ise 5 bin 800 civarındadır. Bu karşılaştırma ile termik santrallerin ithal kömürle çalışacağı kanıtlandı. '1 milyar dolarlık ithalattan kurtulmuş olacağımıza dair açıklamanız nasıl izah edilebilir."

- BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Muhammet Rıza Yalçınkaya Rıza Yalçınkaya Taner Yıldız Bartın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title