Haberler

CHP Konya Milletvekili Kart Açıklaması

"Gruplar arasında eğer bir irade oluşumu sağlanabilirse temel hak ve özgürlüklerle ile yargıyı esas alan anayasa değişikliği çalışması pekala yapılabilir"

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, gruplar arasında eğer bir irade oluşumu sağlanabilirse, temel hak ve özgürlükler ile yargıyı esas alan anayasa değişikliği çalışması yapılabileceğini söyledi.

Kart, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Yasin El Kadı'nın yasaklı olduğu dönemde Başbakanlık ve MİT üzerinden görüşme yapılması", "Suudi Arabistan Silahlı Kuvvetlerine ait nakliye uçaklarının Ankara Esenboğa Havaalanı'nı lojistik üs olarak kullanması" ve "Devlet eliyle seçim suçları işlenmesi için kanunsuz emir ve talimatlar verilmesi" konularında çeşitli dönemlerde verdiği soru önergelerine yanıt gelmediğini dile getirdi.

Kart, "Türkiye'de temel hak ve özgürlükler, demokrasi, anayasa yapımı, Kürt sorunu, dershaneler olayı dahil bu tür önemli konular, Başbakan'ın kişisel ve siyasi çıkarları doğrultusunda ve izin verdiği kadar, uygun gördüğü kadar yapılabilir. Bu ve benzeri konularda, Başbakan'ın izni ve icazeti belirleyicidir. Başbakan ve yakın kadrosu için kişisel ve siyasi çıkarları uğruna, seçimi kaybetmemek için her türlü hileye, yol ve yönteme başvurmak caizdir" dedi.

Kart, siyasi iktidarın meşruiyetinin sorgulanır hale geldiğini ve bu gerçeğin demokrasi ve toplumsal barış için ciddi bir tehdit oluşturduğunu öne sürdü.

-Yeni Anayasa-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kart, 25 Kasım Pazartesi günü muhalefet partilerinin Anayasa Komisyonu üyeleriyle yeniden bir araya geleceklerini belirtti.

Bu toplantıya AK Parti'li üyelerin gelmemesi durumunda bunu tutanakla belirleyeceklerini ifade eden Kart, üçüncü toplantıda da gelmemeleri durumunda, komisyonun münfesih hale gelmiş olacağını kaydetti.

Bu tarih itibariyle grupların protokolden doğan sorumluluklarının sone ereceğini ve ondan sonra anayasa yapımı konusunda siyasi partilerin kendi duruşlarını değerlendireceklerini dile getiren Kart, "Bence, gruplar arasında eğer bir irade oluşumu sağlanabilirse, iki bölüm üzerinden, temel hak ve özgürlüklerle ile yargıyı esas alan, çünkü burada 60-65 maddelik bir mutabakat var, bir çalışma pekala yapılabilir. Yeter ki burada siyasi partiler bir anlayış içerisinde olsunlar" diye konuştu.

Kart, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili, hükümetin, "Ben artık iktidarıma ortak istemiyorum. Onun için senin teşebbüs özgürlüğünün, temel hak ve özgürlüklerin benim için hiç önemli değil, ben artık sana muhtaç değilim" noktasına geldiğini savundu.

Dershanelerin eğitim sisteminin yetersizliği sonucu ortaya çıktığını söyleyen Kart, "11 yılda 5 kez bakan değiştiriyorsun, 5 ayrı modeli uyguluyorsun, sistemi sen sabote ediyorsun ve bunun sorumluluğunu birilerine yüklemek istiyorsun" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Suudi Arabistan Atilla Kart El Kadı Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title