Haberler

CHP, Hatay'da son durumu paylaştı: Oy farkı 3 bin 900'lerden 2 bin 735'e kadar düştü

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Murat Bakan, Hatay'da seçim sonuçlarına ilişkin İl Seçim Kurulu'na yaptıkları itirazlara ilişkin hukuki sürecin sürdüğünü kaydetti. Gökçen, bugün itibarıyla oy farkının 3 bin 900'lerden 2 bin 735'e kadar düştüğünü söyleyerek "Süreci devam ettireceğiz. İtirazlarımız sürecek. İl Seçim Kurulu'na tekrar itirazlarımız var. Yüksek Seçim Kurulu'na itirazlarımız olacak" dedi.

Hatay'da 31 Mart 2024'te yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı AK Parti adayı Mehmet Öntürk kazandı. CHP adayı Lütfü Savaş, 44,5 oranla ikinci oldu. Oy sayımının tamamlanmasıyla itirazlar yapıldı.

İTİRAZ SONRASI OY FARKI DÜŞTÜ

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Murat Bakan'ın öncülüğündeki heyet, İl Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. Gökçe Gökçen, bugün itibarıyla oy farkının 3 bin 900'lerden 2 bin 735'e kadar düştüğünü söyledi.

CHP, Hatay'da son durumu paylaştı: Oy farkı 3 bin 900'lerden 2 bin 735'e kadar düştü

"SÜRECİ DEVAM ETTİRECEĞİZ, İTİRAZLARIMIZ SÜRECEK"

CHP olarak Hatay halkının sandıkta verdiği oylara sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Gökçen, "Süreci devam ettireceğiz. İtirazlarımız sürecek. İl Seçim Kurulu'na tekrar itirazlarımız var. Yüksek Seçim Kurulu'na itirazlarımız olacak. Herkesi burada demokrasiye sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.

"4 GÜNDÜR BURADAYIZ, HUKUKİ SÜREÇLERİ TAKİP EDİYORUZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan da "Seçim günü Sayın Genel Başkanımız 'Hatay benim şahsi meselemdir' diyerek Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen ve beni görevlendirdi. Biz buraya milletvekili arkadaşımızla beraber geldik. 4 gündür buradayız, hukuki süreçleri takip ediyoruz. Hatay halkının bir oyunun dahi zayi olmaması için çalışıyoruz" diye konuştu. Açıklamaların ardından partililer, sloganlar atarak CHP heyetine destek verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Yüksek Seçim Kurulu Gökçe Gökçen Murat Bakan Gökçen Hatay Gökçe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (17)

halit kaktüs:

Ak parti itiraz yapınca kıyameti koparanlar CHP itiraz yapınca sus pus.

432
253
yanıtYanıtla
ayten sağdıç:

malum partinin tüm itirazları kabul olurken chp nin kabul olmuyor. bir iki tane dikkat cekmesn diye kabul ediyor ysk galiba. ümraniye neden yeniden sayılmııyor ?

yanıt216
yanıt173
Ata_Mete:

Akepe şüphe duyduğu kazanılan yerlerde kurullar chp başvurularını reddetti,ki itiraz ettiği birçok yerde bırak yeniden sayımı,direkt seçimi yenileme kararı veriyorlar-Aptala yatma

yanıt91
yanıt61
Adam Bey:

Öyle olacak zaten. AKP’ninnfişini çekecez. İnşallah Hatay tekrar CHP’ninneline geri döner.

yanıt102
yanıt174
sade vatandaş:

bir zamanlar anap vardı papatyalarıyla meşhurdu ak partide malum dernek ve vakıflarla meşhur bunların hepsi saman alevi gibi sönüp gidecekler çünki Atatürkün kurmuş olduğu chp gibi milletin partisi olmadılar hep belli çıkar çevrelerine hizmet ettiler

yanıt0
yanıt0
haksız mıyım:

yavvv kaybettin işte lütfu. bak biz nasıl vanı bile kabul ettik sen de kes ssesini otur yerine. 20 sene mi ne oldu başkaınsın. yetmez mi

102
54
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Van'ı bile kabullendik derken hacı. Keşke AKP alaydı Van'ı.Ama adam neredeyse 3'e katladı.mecbur kabullenecen.

yanıt45
yanıt34
Alihaydar Gündoğan:

Bir gün adalet AKP ye de lazım olacak gaziosmanpasada AKP kaybetti oyların tamamı yeniden sayılıyor ama hatayda Ümraniye de pendikte itirazlar ya kabul edilmedi yada sadece geçersiz oyların sayımı kabul edildi

69
37
yanıtYanıtla
Zübeyir Kıvrak:

EVET ADALET HERKESE LAZIM AMA BU BİLDİĞİMİZ CHP ADALETİ DEĞİL ... CHP DÖNEMİ SEÇİM ADALETİ ŞÖYLE İDİ AÇIK OY GİZLİ TASNİF... YANİ HANGİ PARTİYE OY VEDİĞİNİZİ SANDIK KURULU, PARTİ MÜŞAHİTLERİ GÖRECEK ANCAK OYLA SAYILIRKEN PARTİ MÜŞAHİTLERİ OLMAYACAK ...NASIL BEĞENDİNİZMİ CHP'NİN SEÇİM ADALETİNİ????

yanıt109
yanıt47
YILDIRAY YILDIRIM:

iyi çalamamışlar bu sefer

66
35
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title