Haberler

CHP'den Kimsesiz Çocukların Sorunları İçin Araştırma İstemi

CHP, kimsesiz ve devlet koruması altındaki çocukların bakımlarının sağlıklı olup olmadığının belirlenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP, kimsesiz ve devlet koruması altındaki çocukların bakımlarının sağlıklı olup olmadığının belirlenmesi için Meclis araştırması açılmasını istedi.

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Türkiye'deki kimsesiz çocuklar sorununun, hayati önem taşıyan konulardan biri olduğu ifade edildi.

Gerekçede, sayıları tam olarak bilinememekle beraber 10 binden fazla kimsesiz çocuğun, sokaklarda yaşamlarını sürdürdüğü belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca uygulamaya konulan çocuk evleri ve sevgi evleri projelerinin kısmen başarılı olduğunun vurgulandığı gerekçede, 11 bin 605 kimsesiz çocuğun, bin 39 birimde devlet koruması altında, bu evlerde hayatlarını idame ettirdiği kaydedildi. Gerekçede, "Bu evlerin kapasitesinin 15 bin 858 olduğu göz önüne alındığında, 4 binden fazla çocuğumuzun yerinin boş olduğu görülecektir. Devletimizin görevi sadece bina ve tesis yapmak değil, bu binaların içini de kimsesiz çocuklarla doldurmak olmalıdır" denildi.

Bu projeyle beraber, kimsesiz çocukların yaşamlarının bir nebze düzene girerken, yanında farklı sorunları da getirdiğinin savunulduğu gerekçede, şunlar kaydedildi:

"Sevgi evlerindeki fiziksel sorunlar, buraların güvenliği ve bakıcı annelerin tavır, davranışları bunlardan sadece birkaçıdır. Bununla beraber kimsesiz çocukların bireysel, psikolojik rehabilitasyonları için farklı çalışmaların yapılması gereklidir.  Zaman geçmeden, bu sorunların üstüne eğilip, kimsesiz çocuklarımızı topluma sağlıklı birer birey olarak kazandırmak, sosyal devletin en önemli görevlerinden birisidir. Bir başka önemli sorun da saat 5'te mesaisi biten çalışanların, çocukların anne, baba, aile ihtiyacını karşılayamamasıdır.

Devletin kontrolündeki bu yuvalarda ve yurtlarda görülen cinsel taciz ve şiddet olaylarının sayısı da gün geçtikçe artış göstermektedir ki bu durum her şeyden daha önemlidir. Gerek kanuni düzenlemeler, gerekse sık yapılan kontroller ile bu önemli problemin önüne geçilmesi sağlanabilecektir." - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Yıldıray Sapan Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title