Haberler

CHP'den Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik dava açan SADAT'a misilleme! Suç duyurusunda bulundular

Güncelleme:

CHP ve SADAT arasındaki polemik devam ediyor. SADAT'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun baskın ziyareti sonrasında açtığı 1 milyon TL'lik tazminat davası sonrası harekete geçen CHP heyeti, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na SADAT hakkında suç duyurusunda bulundu. Heyet adına adliye önünde açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Sabotaj, terör gibi yetenekleri kazandıklarını açıkça deklare eden suç örgütü ile karşı karşıyayız" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz haftalarda İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin ( Sadat ) önüne gitmesiyle başlayan tartışma sürüyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN BASKIN ZİYARETİ SONRASI SADAT'TAN TAZMİNAT DAVASI

Kılıçdaroğlu'nun baskın ziyarette bulunduğu sırada yaptığı "Önünde bulunduğumuz SADAT paramiliter bir kuruluştur. Burası terörist yetiştiren bir kurumdur. Seçimi gölgeleyecek, seçimin güvenliğini sarsacak herhangi bir şey olursa sorumlusu burasıdır" açıklaması gündem yaratırken, SADAT bu sözleri nedeniyle CHP liderine 1 milyon liralık tazminat davası açmıştı. Dava dilekçesinde Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yer verilerek "Çok ağır ithamlarda bulunmak suretiyle müvekkil şirketin kişilik hakkına saldırı gerçekleştirilmiştir" denilmişti.

CHP'DEN SADAT'IN 1 MİLYON TL'LİK DAVASINA MİSİLLEME

CHP'den SADAT'ın hamlesine ise misilleme gecikmedi. CHP heyeti, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan başkanlığında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek SADAT hakkında suç duyurusunda bulundu.

"KANUNLARIMIZDA PARAMİLİTER ÖRGÜTLENME SUÇTUR"

Adliye önünde açıklama yapan Tezcan şunları söyledi; "Paramiliter bir suç örgütü olan SADAT hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bunun için Ankara Adliyesi'ndeyiz. Daha önce sayın genel başkanımız yaptığı açıklamalarla da ortaya çıktığı üzere SADAT paramiliter bir yapıdır. Kanunlarımız karşısında paramiliter örgütlenme suçtur. SADAT, paramiliter örgütlenmesiyle Türkiye Cumhuriyeti kanunları çerçevesinde suç işlemek için kurulmuş ve Saray'ın da desteğini arkasına alarak faaliyet yürüten bir suç örgütüdür.

"BİR SUÇ ÖRGÜTÜ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

İnternet sitelerinde yaptıkları yayın, açıklama ve ilanlarda açık bir şekilde gayri nizami harp eğitimi ve terör eğitimi verdiklerini ikrar etmektedirler. Verdikleri kurs sonunda mezun olanların sabotaj, terör gibi yetenekleri kazandıklarını açıkça deklare eden suç örgütü ile karşı karşıyayız.

"ANAYASAL DÜZENİ DEĞİŞTİRME HEDEFİNDE OLDUKLARINI AÇIKÇA İFADE ETTİLER"

SADAT'ın yetkililerinin yaptığı açıklamalardan anlıyoruz ki SADAT silah ticareti yapmaktadır. Silah ticaretine aracılık yapmaktadır. Bu açıkça suçtur. SADAT bunları yaparken öbür taraftan bir yan kuruluşu olan aynı kişilerin birlikte hareket ettiği ASSAM adlı bir kuruluşun eliyle anayasal düzeni değiştirmek üzere Asrika adı altında bir devlet kurarak anayasal düzeni değiştirme hedefi olduğunu açıkça ifade etmektedir."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Adnan Tanrıverdi Bülent Tezcan SADAT Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

Malatyalı:

Sadat ın üye giriş çıkış ve kayıtlarına ulaşılmalı. Derhal lav edilmeli. Seçim zamanı baş ağrıtır gibi söylemleri oldu. Dikkat edilmesi gereken bir kuruluş gibi duruyor. Devlet içinde devlet olmaz. Devlet şeffaftır.

51
16
yanıtYanıtla
Osman Yaşar:

ya gündem oluşturmak ve sadece ilgi çekmek amaçlı bir chp girişim haberi ya kardeşim şu ülkede ekonomik çözümler bulun bu yükselen fiyatların nedenini ve bununla ilgili çözümleri gösterin

22
39
yanıtYanıtla
arif KABAÇALI:

CHP VE DHP ın üye giriş çıkış ve kayıtlarına ulaşılmalı. Derhal lav edilmeli. Seçim zamanı baş ağrıtır gibi söylemleri oldu. Dikkat edilmesi gereken bir kuruluş gibi duruyor. Devlet içinde devlet olmaz. Devlet şeffaftır aynen katılıyorum

18
29
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Sadat'a bu cesareti nasıl kazandı?

13
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title