Haberler

CHP'de aday gösterilmeyen Yılmaz Büyükerşen sessizliğini bozdu

Güncelleme:

25 yıl büyükşehir belediye başkanlığı yaptıktan sonra partisi CHP tarafından bu kez aday gösterilmeyen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yaşanan süreç ile ilgili kırgınlıklarını anlattı. Büyükerşen, "25 senede eğer partililerimiz bizi tanımıyorsa anketle tanıması kırıcı bir olaydı. Kırıldık, burkulduk biraz. Üzülmedim ama kırıldım daha doğrusu" ifadelerini kullandı.

CHP Çarşamba günü yapılan Parti Meclisi toplantısı sonrası uzun yıllardır Yılmaz Büyükerşen'in yönettiği Eskişehir'de değişime gidildi. Büyükerşen'in de önerisi doğrultusunda, belediye genel sekreteri Ayşe Ünlüce aday gösterildi. Bu gelişme sonrası gözlerin çevrildiği Büyükerşen, verdiği röportajda kırgın olduğunu dile getirdi.

"ÜÇ BELEDİYE BAŞKANI, ÜÇÜMÜZ DE KIRILDIK"

Sözcü TV'de İpek Özbey'e konuşan Büyükerşen, aday gösterilmemesine şaşırdığını belirterek "Dediler ki 'Anket yaptırıyoruz'. 'Ne anketi yaptırıyorsunuz?'. 'Halk sizi istiyor mu, istemiyor mu?' Bana imalı bir şekilde, 'Sizin de yaşınız 86 oldu, biliyorsunuz yenilikçiler var. Yenilik isteniyor'. 'Ne olacak, ne yapacağız? Bırakalım o zaman'. 'Yok' dediler, anket yaptırıyoruz. Genel Başkan ile Ankara'da görüştük. Anketlerin sonuçlarında benden memnuniyet 80 çıkmış 100 üzerinden. Fakat demişler ki 'Bu tamam da bir de Eskişehir'de acaba değişim isteniyor mu, istenmiyor mu?' O da anket. Anket olunca zaten kırıldık. Üç belediye başkanı, üçümüz de kırıldık" ifadelerini kullandı.

"KIRILDIK, BURKULDUK BİRAZ"

"25 senede eğer partililerimiz bizi tanımıyorsa anketle tanıması kırıcı bir olaydı" diyen Büyükerşen şöyle devam etti: "Kırıldık, burkulduk biraz. Üzülmedim ama kırıldım daha doğrusu. Özellikle ben. Durum basına intikal edince sayın Genel Başkan'a sordular. Sayın Genel Başkan da televizyonda şu sözleri aynen söyledi: 'Eskişehir Yılmaz hocanın çocuğudur. Çocuğunun geleceği konusunda konuşacağız kendisiyle, öyle belirleyeceğiz.' Görüşme yaptık, gördüm ki benim çocuğumu ben elbetteki güvenebileceğim bir vasiye teslim ederim.

"ADAYLIKTA ISRAR ETTİĞİMİ SÖYLEDİM"

Adaylıkta ısrar ettiğimi söyledim. Daha evvel ki görüşmemizde de bana sormuştu: 'Sen eğer olmaz isen, vazgeçersen kim olabilir?' diye. Ben de genel sekreterim var, bir hukukçu. İstedim ki 'Eğer bunu seçerseniz benim yerime, geri alırım başvurumu. Bu ilk örnek olur ve Türkiye'de CHP'nin kadın eleman eksiği, bu konuda çektiği sıkıntılara örnek teşkil eder. Cesaret gelir Türkiye'deki bütün aydın, entelektüel Atatürkçü kadınlara' dedim, böyle bir teklif yaptım.

"BİZİ İSTEMEYENLER KİMDİR?"

Bir kavram kargaşası, daha doğrusu anlayış farkı var. 'Bizi istemeyenler kimdir?' diye de cesaretle sordum Genel Başkan'a. 'Çok kalabalık değiliz, 15 kişiyiz' dedi. Kimlerdir onlar, bilmiyorum. Yalnız içlerinden bir tanesini bilirim. Talebemdir, mezunumdur. Çok yaramaz, haylaz bir öğrencimdi. İsmini vermeyeceğim. Parti Meclisi'nde değil şimdi. Bunlardan bahsetmeye gerek yok."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Belediye Başkanlığı Yılmaz Büyükerşen Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (29)

Tarih tarih:

Burkulduk :))) kemal abimiz burkulmamışda size ne oluyo :))). Yav 25 yil 25, ol emekli ya

422
82
yanıtYanıtla
esrefpasali:

20 sene uzun zaman emeklilik zamani gecmis bile, genclere yol verilmeli, hep ayni pencereden bakarsaniz goreceginiz hep aynidir, taze kan iyidir..

yanıt26
yanıt1
Aysun Doğan:

Eskişehir'de çok emeği var , hakkını Eskişehir ödeyemez.

308
150
yanıtYanıtla
serdar Yılmaz :

Görende Eskişehiri Dubai yaptı zanneder.. Geldik Gördük 25 senedir Heryeri aynı..

yanıt16
yanıt13
adem karabıyık:

Yılmaz hocamıza saygımız vardır, ancak vakti gelince de bulunduğunuz makamı başkasına devretmek için kenara çekilmek kendinize olan saygımızın göstergesidir .

352
35
yanıtYanıtla
apolat:

kaltuk tatlı geldi galiba, ölene kadar kal orda o zaman, gençler taş yesin :)

217
41
yanıtYanıtla
Atilla Han:

55 yaş üstüne siyaset ve oy vermek yasaklansin

156
42
yanıtYanıtla
osman Öztürk:

Sen daha 55'e gelmeden kafayı yemişsin.Senin gibi acullara hangi yaşta olursa olsun siyaset ve oy vermeyi yasaklamak lazım.

yanıt27
yanıt23
esrefpasali:

siyaseti hep emekliler mi yapsin, dogrudur 55 yasin ustu siyasette aday olamasin, gitmesini bilsin, bakiniz kilistaroglu, gitmezsen gonderirler..her makam / mevki / koltuk iki donem sonu 65 yasta devredilsin...65 ten sonrasina gorev verilmemeli...

yanıt1
yanıt0
Mehmet Vatandaş:

dede, ama yeter demesini de bilmek lazım çekil kenara bilen kişi olarak sana danışmaya gelsinler bu da bir hizmettir

176
17
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title