Haberler

Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: Komisyondan herkesin mutabık kaldığı bir rakamın çıkmasını ümit ediyoruz

Güncelleme:

TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan dikkat çeken bir asgari ücret açıklaması geldi. Bakan Işıkhan komisyonun 11 Aralık'ta çalışmalarına başladığını belirterek, "Komisyondan çıkacak kararın herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye'nin de üyesi bulunduğu Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Ana Sözleşmesinin gereği olan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'nin Genel Kurul'un bilgisine sunulmasın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2002 yılında 184 lira olan net asgari ücreti 2023 yılında 11 bin 402 liraya yükselttiklerini anımsattı.

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Işıkhan, 2024 yılı asgari ücretini tespit etmek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 11 Aralık'ta çalışmalarına başladığını belirterek, "Komisyondan çıkacak kararın herkesin mutabık kaldığı bir ücret seviyesi olmasını ümit ediyoruz." ifadesini kullandı.

"ÇALIŞANLARIMIZI, EMEKLİLERİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Vedat Işıkhan, "Tüm paydaşlarımızla diyalog ve istişare halinde, açık yüreklilikle süreci yürütüyoruz. Çünkü biz emeğin kutsallığına inanıyoruz. Bizler emeğin aldığı ücreti artırmanın yolunun büyümeden ve istihdamın artmasından geçtiğini çok iyi biliyoruz. Hep diyoruz ve her zaman da diyeceğiz ne çalışanlarımızı, ne memurlarımızı, ne emeklilerimizi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz." dedi.

Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması: Komisyondan herkesin mutabık kaldığı bir rakamın çıkmasını ümit ediyoruz

1,7 MİLYON İŞ YERİNDE 24,8 MİLYAR LİRA ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ

2016 yılında başlatılan Asgari Ücret Desteğini 2023 yılı temmuz ayı itibarıyla sigortalı başına aylık 500 liraya yükselttiklerini bildiren Işıkhan, 2023 yılının dokuz ayı için 1,7 milyon iş yerinde yaklaşık 24,8 milyar lira asgari ücret desteği verdiklerini kaydetti.

"3600 EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİNİ KISA SÜREDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

15 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren 3600 ek gösterge düzenlemesi ile çalışan ve emekli 5,3 milyon kamu personeli ve bunların hak sahiplerinin ek göstergelerinin yeniden belirlenmesini sağladıklarını hatırlatan Işıkhan, "Bununla beraber, birinci dereceye yükselen devlet memurlarımız için 3600 ek gösterge düzenlemesini de hükümet olarak en kısa sürede hayata geçireceğiz." diye konuştu. Bakan Işıkhan, bu yılın başında kamuda sözleşmeli olarak görev yapan 460 bin personeli de kadroya geçirdiklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Politika

Vedat Işıkhan Asgari Ücret Aralık Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (15)

Ali :

Dedi: Ne çalışanlarımızı, ne memurlarımızı, ne emeklilerimizi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik ve ezdirmeyeceğiz. Dedik: Şaka yapıyor.

113
2
yanıtYanıtla
Bülent Levent:

Emekli olarak yılda benden 250 bin al, cebime sus payı 5 bin at...sonra davul zurnayla sevinen bir grup vardı dolar düştü diye ..onlar gibimi davranıyım bu durumda ha ne dersiniz

yanıt42
yanıt4
soner keskin:

Tüm emekli maaşlarına seyyanen zam verilmeli , çarşı pazardan bir şey alınamıyor.

84
5
yanıtYanıtla
pentakill lol:

maaşımızı banka yoluyla fazla yatırıyorlar zam adı altında, verdikleri zammın fazla fazlasını gıda, vergi, yakıt (gaz benzin), kıyafetten geri alıyolar yapmasınlar zam felan indirim yapsınlar.

50
1
yanıtYanıtla
Muhalif:

Senin ezdirmedik demen için asgari ücret 28 bin tl olup piyasadaki hiç bişeyin fiyatı artmaması lazım

39
2
yanıtYanıtla
Göker Deveci:

Bu zamlari da dış gucler yapiyo degilmi

25
3
yanıtYanıtla
Ağa:

Her seferindeki gibi yine dağ fare doğuracak.Şaşırmayalım.

20
3
yanıtYanıtla
Narter Nart:

''Dünyada yaşanan kaotik ekonomik durum'' söylemi ile hiçbir şey üretemeyen, gelir dağılımının en eşitsiz olduğu, yapılan sosyal yardımlarla övünülen, muz ihraç eden ülkelerde var olan ekonomik durum kastediliyor... Yanlış anlamayın sakın. Gelişmiş ülkelerde her şey yolunda...

17
2
yanıtYanıtla
zırzop:

Staj ve çıraklık mağduru diye bir mağdur çıkardınız ortaya aklı olan daha meslek lisesine çocuğunu gönderir mi itibarınızı biran önce kurtarmanız gerekiyor bu yanlışı düzelterek

10
3
yanıtYanıtla
Atakan ÇELİK:

Sayın bakan Size daha önce ücret eşittir alım gücü orantisini karşılaştır diye birileri tavsiye etti mi?? 2002 yılındaki ücret 185 2023 11.500 Alim gücü 2002 yılında daha ileri seviyede değil miydi?? Kimse o zaman hakinden şikayetçi değildi Kendinize gelince maaş 1 günde hurra kabul ediliyor Is emekçi kesimine gelince 1 ay kavga gürültü Sonuç:Hersey iki dudağı arasından çıkacak kararsa

13
0
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title