Haberler

Başkan Sadak GABB Meclis Toplantısına Katıldı

Güncelleme:

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliğinin (GABB) 2013 yılı 2. Dönem Olağan Meclis Toplantısına katıldı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliğinin (GABB) Bağlar Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 2013 yılı 2. Dönem Olağan Meclis toplantısına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran'ın yanı sıra BDP'li tüm belediye başkanları, GABB Genel Sekreteri Ahmet Ertak, CHP'den BDP'ye geçen Urfa Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, Dersim Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve BDP Muş Milletvekili Demir Çelik katıldı.

Meclis toplantısının ilk konuşmasını yapan GABB Genel Sekreteri Ahmet Ertak, yerel seçimler öncesinde yapılan son genel kurul toplantısı olması nedeniyle bazı tespitlerde bulundu. Kurumsallaşmayı tamamladıklarına dikkat çeken Ertak, 9 yıldan güçlenerek ve büyüyerek çıkıldığını ifade etti. Şimdiye kadar görev almış tüm encümen üyelerine, birlik yöneticilerine ve meclis üyelerine teşekkür eden Ertak, 2014 yılında da tüzükteki hedefleri unutmadan, tüm bölge belediyelerini kucaklayacak politikalar yürüteceklerinin sözünü verdi.

"Bize düşen halkın neferi olmaktır"

Ertak'ın ardından konuşan GABB Belediyeler Birlik Başkanı Osman Baydemir ise Birliğin sağlıklı bir kentsel yaşam sunma dışında bir çabalarının olmadığını söyledi. Baydemir, "Her yolun sonunda yeni bir süreç, yeni bir başlangıç başlar. Nasıl ki biz başkalarından bayrağı devraldıysak, biz de başkalarına devredeceğiz. Mücadele sadece parti başkanlığından, milletvekilliğinden ya da belediye başkanlığından ibaret değildir. Bize bundan sonra düşen halkın neferi olmaktır" dedi

Çelik: Bu bir nöbettir

Daha sonra konuşan BDP Muş Milletvekili Demir Çelik ise GABB'ye üye olma talebinde bulunan Dersim'in Ovacık Belediyesi ile Urfa'nın Halfeti Belediyesi'ni tercihinden dolayı kutladı. On binlerce yerel siyasetçinin ve belediye başkanının rehine olarak tutulmasını eleştiren, eksikliklere rağmen başarıdan söz etmenin mümkün olduğunu dile getirdi. Çelik, "Ama bununla yetinmemek lazım. Devletin zoruna rağmen başarmak, alternatif sistemi kurmak zorundayız. Aşiretçiliğe, mezhepçiliğe karşı, duygusallığa düşmeden yolumuza devam etmeliyiz. Bu bir nöbettir, bu nedenle tarihsel sorumluluktur" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalar ardından Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliğinin (GABB) Diyarbakır'da gerçekleştirdiği 2013 yılı 2. Dönem Olağan Meclis toplantısının birinci gün çalışmaları tamamlanırken, Meclis toplantısı bu gün Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesine ait Sümer Parkta düzenlenecek ikici gün çalışmaları ile sona erecek.

Muhabir : M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci / Politika

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Selim Sadak Ahmet Ertak Siirt Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title