Haberler

Destici: Türkiye'de Birlikte Belediyecilik Var

Güncelleme:

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'de birlikte belediyeciliğin var olduğunu söyledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'de 'birlikte belediyeciliğin' var olduğunu söyledi.

BBP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Yelis'in düzenlediği proje tanıtım programına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genel Başkan Yardımcıları Murat Ekici ve Bayram Karacan, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri Bayram Bilgin, Yahya Öztürk, eski Genel Başkan Yardımcısı Osman Tüfekçi, İstanbul İl Başkanı Fikret Daş, Kocaeli İl Başkanı Serhat Duyar, İstanbul Alperen Ocakları Başkanı Hüseyin Aktaş, Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri Hayati Örencik, İstanbul ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda partili ve davetli katıldı. BBP Genel Başkanı Destici toplantıda yaptığı konuşmada, "Türk insanının en modern ve hayat kalitesi en yüksek şehirlerde yaşamaya layık olduğuna inanıyoruz. Mimar Sinan'ın torunları, karanlık dehlizleri andıran sağlıksız konutlarda değil, insan onuruna yaraşır mekanlarda yaşamalı" dedi.

"TÜRKİYE'DE 'BİRLİKTE BELEDİYECİLİK' VAR"

"Türk şehirleri birer çatışma ve gerilim alanı değil, huzur ve sükünet mekanı olmalı" diyen Destici, "Türk şehirleri dünyanın en gelişmiş ve en yaşanabilir şehirleri haline getirilmeli. Çünkü biz inanıyoruz ki Türk insanı her şeyin en iyisine, en güzeline layıktır. Bu sebeple parti olarak belediyecilikte yeni bir çığır açıyoruz. Artık Türkiye'de yeni bir belediyecilik vizyonu var. Artık Türkiye'de 'birlikte belediyecilik' var" diye konuştu.

Destici, "Büyük Birlik Partisi olarak hizmet belediyeciliğini yatırımcı belediyecilikle buluşturacağız. Belediye kaynakları bir yandan halkın sosyal ve kültürel gelişimi için seferber edilirken, diğer yandan şehirlerin yıllardır ihmal edilen altyapı ihtiyaçları karşılanacak. Büyük Birlik belediyeleri şehirlerimizin çehresini değiştirecek. Belediyeciliği toplumsal kalkınmanın merkezi haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

"TÜRK HALKI HİZMETTE ADALETLE TANIŞACAK"

Türk halkının hizmette adaletle tanışacağını ifade eden Destici şunları söyledi:

"Halkın vergileri halk için kullanılacak. Kaynak tüketen değil, kaynak üreten bir model ile hizmet edeceğiz. Kararları kapalı kapılar ardında değil, şeffaf bir şekilde almaya devam edeceğiz. Tüyü bitmemiş yetim hakkı gözetilecek, hesabı verilmeyecek hiçbir işin içine girmeyeceğiz. Türkiye 'yatırımcı belediyecikle' tanışacak. Büyük Birlik belediyeleri, emsal belediyelerden en az 3 katı daha fazla hizmet gerçekleştirdi ve gerçekleştirecek. Bizim belediyelerimizin hizmet ettiği şehirler her zamankinden daha temiz, daha bakımlı olacak. Türkiye 'hizmetkar belediyecilikle' tanışacak. Gecesini gündüzüne katarak yılların sorunlarını çözmeye azmetmiş kadrolar iş başına gelecek. Alan elin veren eli görmediği sosyal yardımlaşma mekanizmasını kuracağız. Bizim belediyelerimizin hizmet ettiği şehirlerde halk her zamankinden daha mutlu, daha huzurlu ve daha umutlu olacak. Türkiye katılımcı belediyecilikle tanışacak. Halka tepeden bakmayan, onu yetkinin asıl kaynağı olarak gören kadroları işbaşına getireceğiz. Bizim belediyelerimizin hizmet ettiği şehirlerde halk her zamankinden daha zinde, daha güvende ve daha emin olacak. Büyük Birlik'le belediyeler canlanacak, şehirlerimiz şahlanacak. Yarınlar Türkiye'nin Türk milletinin olacak."

VİZYON, MİSYON, AMAÇ VE PROJELER

Destici, vizyonlarını, misyonlarını, amaçlarını ve projelerini şu şekilde açıkladı:

"Şehirlerimizi, eşsiz kültür ve tabiat varlıklarını koruyarak, milli değerleri ve manevi değerlerimizi rehber edinerek, insanca yaşayabilir yerleşim birimleri haline getirmek, halkımızın hakkı olan yüksek hayat standartlarını tesis etmek, sosyal, ekonomik ve çevresel gelişimi sürdürülebilir kılmak. Halkımıza karşı taşıdığımız tarihi sorumluluğun verdiği bilinçle şehirlerimizi yaşanabilir ve markalaşmış yerleşim birimlerine dönüştürmek için var gücümüzle çalışacağız. İnancımız ve halkımızın desteği yegane dayanağımız olacak. Yaşanabilir yerleşimler inşa etmek, mevcut yerleşimleri yaşanabilir kılmak. Katılımcı ve şeffaf belediyecilik anlayışını bütün Türkiye'ye yaymak. Belediye kaynaklarını yerel kalkınmayı sağlayacak şekilde değerlendirmek. Yardıma muhtaç hale getiren değil, kendi ayakları üzerinde durmayı sağlayan sosyal hizmet anlayışını yerleştirmek. Milli ve manevi değerlerimizi muhafaza etmek, geliştirerek gelecek kuşaklara aktarmak. Çevreye ve hayvan haklarına saygılı sürdürülebilir çözümler geliştirmek. Şehirlerimizi markalaştırarak dünyanın önde gelen şehirleri arasına dahil etmek. Kentsel tasarım ve dönüşüm projeleri, ulaşım projeleri, parklar, bahçeler, yeşil alanlar ve çevre koruma projeleri, spor projeleri, eğitim projeleri, kültürel projeler, sağlık ve sosyal hizmet projeleri."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Yelis ise, güvenli, yeşil ve nefes alan, sağlıklı bir çevreye sahip, mahremiyeti ve dokunulmazlığı garanti edilmiş, konutlarda yaşanan farklılıklara saygı, memnuniyet duyulan ve adaletin hakim olduğu bir İstanbul meydana getireceklerini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title