Haberler

Baykal: 12 Eylül Fırsattır

Güncelleme:

Eski CHP Genel Başkanı Baykal, 12 Eylül'deki Referandumdan Sonra Türkiye'de Yeni Bir Dönemin Başlayacağını Söyledi.

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek referandumun bir fırsat olduğunu belirterek, "Bu oylama Türkiye'nin kaderinin belirleneceği oylamadır. Ülkenin gidişatına yön verme fırsatı hepinizin elindedir. Bu gidişe bir 'dur' demek için, bu haksızlıklara, bu yanlışlıklara boyun eğmeyeceğimizi göstermek için bir fırsat olarak bunu değerlendirmenizi bekliyorum" diye konuştu.

CHP eski lideri Deniz Baykal, memleketi Antalya'da, Elmalı İlçesi'ne bağlı Akçay Beldesi'nde düzenlenen 6'ncı Geleneksel Elma Şenlikleri'ne katıldı. Akçay'ın kendi siyasi hayatının bütün aşamalarında çok değerli bir yeri bulunduğunu kaydeden Baykal, "Elma şenliği yapıyoruz, ama elmanın boynu bükük. Sizleri bilmiyorum ama ben içinden geçmekte olduğumuz bu dönemde çok büyük kızgınların ortaya çıktığına, büyük kızgınların ortaya çıkmaya başladığını görüyorum. Yaşadıklarımızı hak etmiyoruz. Türkiye'de ortaya çıkan manzaraları ne Türkiye, ne da vatandaşları hak ediyor" diye konuştu. Türkiye'nin tarihinde yaşadığı çok acı olaylara tanık olduğunu kaydeden Baykal, "Hukuk çiğneniyor, hukuksuzluk, zorbalık egemen olmuş, memleketin dürüst, namuslu insanları en en ağır suçlarla itham ediliyorlar, en büyük haksızlıklara maruz bırakılıyorlar. Bu acıları hep beraber yaşıyoruz" dedi.Türkiye'de elmacının, çiftçinin ve esnafın boynunun bükük olduğunu belirten Baykal, "Aslında bu memleketin dürüst, namuslu bütün insanlarının boynu bükük. Barış içinde, huzur içinde yaşayan ülkemizi odur, budur diye ayırdılar, parçaladılar. Türkiye'yi birbirine düşürmeyi başardılar" dedi.

Ülkenin her köşesinde insanların hukuksuzluğa itilmeye başladığı, tehlikeli bir ayrışmanın Türkiye'de yaratılmaya çalışıldığını savunan Baykal, "Polislerimiz, askerlerimiz öldürülüyor. İnsanlarımız öldürülüyor ve bütün bunlar karşısında Türkiye'yi ayrışmaya tabi tutanlar iktidarda hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi işbaşında durmaya devam ediyorlar" şeklinde konuştu.

Akçaylılara, "İnşallah bu gidişata elimize geçecek ilk fırsatta hep beraber 'dur' diyeceğiz' diye seslenen Baykal, bu fırsatın 12 Eylül referandumuyla geleceğinin altını çizdi. 12 Eylül'de evet ve hayır oylarının Türkiye'nin kaderini belirleyeceğini belirten Baykal, "Türkiye'nin gidişatına yön verme fırsatı hepinizin elindedir. Bu gidişe bir dur demek için, bu haksızlıklara, bu yanlışlıklara boyun eğmeyeceğimizi göstermek için bir fırsat olarak bunu değerlendirmenizi bekliyorum" dedi. Türkiye'nin buna ihtiyacı olduğunu belirten Baykal, "12 Eylül Türkiye için belirleyici bir karar olacak. Türkiye'nin geleceği bu karardan çok ciddi şekilde etkilenecektir" dedi.

12 Eylül'den sonra Türkiye'de yeni bir dönem başlayacağını belirten Baykal, "Bu dönemin içinde siyaseti de, terör konusu da, ülkeyi ayrıştırma politikasının bir sona gelmesi de hep birlikte gerçekleştirilecek. Bunu birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum. Hem bu acıları, ızdırapları yaşıyorum, hem de gelecekten umudumuzu kesmedik, geleceğe umutla bakıyoruz, gelecek güzel günler için el ele verme hakkını kendimizde görüyoruz" şeklinde konuştu.Deniz Baykal, sanatçı Edip Akbayram'ın sahneye çıktığı şenliklerde, CHP Antalya milletvekilleri Hüsnü Çöllü, Osman Kaptan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın ve Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen ile tekrar sahneye çıkarak Akbayram'a plaket takdim etti.

Baykal, ikinci kez sahneye çıkışında, "İnadına Baykal, inadına sol' sloganlarını "Şimdi Baykal değil, Akbayram zamanı" diyerek susturdu. Baykal, Türkiye'de sanatçıların siyasete çok bulaşmadan, herkesi idare eden bir tutum içinde olmasına karşın Edip Akbayram'ın güncel siyaset içinde olmasa da 'devrimci' bir siyasi duruşu olduğunu belirterek, "Onu sevenlerle, bizi sevenlerin yolları bir yerde kesişiyor" dedi.

Emre BAYLAN- ANTALYA- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title