Haberler

Başkan Asya, TRT Erzurum Radyosuna Konuştu

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, TRT Erzurum Radyosu canlı yayınına telefonla bağlanarak Malazgirt Zaferi etkinlikleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, TRT Erzurum Radyosu canlı yayınına telefonla bağlanarak Malazgirt Zaferi etkinlikleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TRT Erzurum Radyosunda sunuculuğunu Yıldıray Yıldız'ın yaptığı 'Doğunun Sesi' adlı programa canlı telefon bağlantısı ile katılan Belediye Başkanı Feyat Asya, Malazgirt Zaferi'nin 946. yıldönümü hazırlıkları ile ilgili konuştu. 26 Ağustos tarihinde ülkenin birçok ilinden vatandaşların etkinliklere katılmasının beklendiğini kaydeden Başkan Asya, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yılki Malazgirt Zaferi etkinliklerine katılması bizleri ziyadesi ile memnun ettiği gibi ayrı bir öneme de sahip olmasını sağlamıştır. Bizlerin her platformda Malazgirt olmasaydı Çanakkale olmazdı dedik. Cumhurbaşkanımız da buna dikkat çekerek Malazgirt Zaferi etkinliklerinin Çanakkale etkinlikleri gibi olacağını söylemesi bizleri ayrı bir mutlu etmiştir. Dolayısıyla tüm vatandaşlarımızı 26 Ağustos tarihinde Malazgirt'e gelmeye davet ediyoruz" dedi.

Malazgirt Meydan Muharebesi'nin gerçekleştirildiği alanda kutlamaların yapılacağını söyleyen Başkan Asya, "Nasıl ki Malazgirt Savaşında Türk'ünden, Kürt'ünden, Arap'ından, Acem'inden her ırktan milletimiz omur omuza mücadele etmişse bizler de aynı şekilde birlik ve beraberlik içinde bu zaferi kutlayacağız. Bin yıllık geçmişimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Tarih boyunca bu milletin için türlü nifaklar sokulmak istendi. Halende bunun üzerine oyunlar kurup bizi birbirimize kırdırmak isteyen hain güçler var. Ancak bizler tarih boyunca olduğu gibi aynı vatan toprakları üzerinde bulunanlar olarak bu hainlere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. Kardeşlik hukukumuzun hep daim olması için mücadelemizi vereceğiz. Zaten bizi biz yapan bu birlikteliğimiz sayesinde düşmanlarımız emellerine ulaşamıyorlar. Allah'ın izniyle hiçbir zaman da olmayacaklar. Dolayısıyla Malazgirt Zaferi'ni bu anlamda çok önemsiyoruz. 946. yıldönümünde yapılacak etkinliklerle adımızı bir kez daha dünyaya duyurmuş olacağız. Kendi yerelimizde gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak üzere her türlü tedbirlerimizi aldık. İl dışından gelen ve konaklama ihtiyacı olan vatandaşlarımız için 'Evimiz evinizdir' diyerek yuvalarımızı açıyoruz. Parti teşkilatlarımız ve kurum personellerimizle de koordineli bir şekilde bu durumda olan vatandaşlarımızı evlerimizde ağırlayacağız. Allah'ın izniyle Muş'a yakışır bir kutlama programı icra edeceğiz. Bir kez daha sizlerin aracılığı ile tüm halkımızı 26 Ağustos'ta Malazgirt'e davet ediyoruz. 1071 ruhunu hep birlikte yaşayalım" ifadelerini kullandı.

Programın son bölümünde yaklaşan Kurban Bayramı'na da değinen Başkan Asya, "Kırgınların, dargınlıkların giderildiği Allah'a yakınlaşmak olarak tanımladığımız Kurban Bayramı'nı da inşallah önümüzdeki günlerde icra edeceğiz. Sizlerin aracılığı ile tüm İslam aleminin ve hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nı tebrik eder, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmelerini temenni ederim. Hac vazifesini yapmak üzere kutsal topraklara giden vatandaşlarımızın da ibadetlerinin yerine bulmasını temenni eder, sağlılar sunarım" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Feyat Asya Malazgirt Erzurum Muş Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title