Haberler

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarında devlet memurluğuna başlayıp yatay geçiş yolu ile diğer kurumlara 1492 personelin geçtiğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarında devlet memurluğuna başlayıp yatay geçiş yolu ile diğer kurumlara 1492 personelin geçtiğini bildirdi.

Bozdağ, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse'nin yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Başbakanlığa 2, Başbakan Yardımcılığı'na 3, Adalet Bakanlığı'na 7, İçişleri Bakanlığı'na 77, Maliye Bakanlığı'na 3, Milli Eğitim Bakanlığı'na 1012, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 8, Sağlık Bakanlığı'na 51, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na 4, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na 23, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na 6, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na 17, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na 3, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na 27, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 23, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na 4, Kalkınma Bakanlığı'na 1, üniversitelere 165, üst kurullara 2, belediyelere 54 olmak üzere toplam 1492 personelin geçiş yaptığını kaydetti.

Başka kurumlara nakil yoluyla geçenlerin boşalttığı kadroların nakil veya açıktan atama yoluyla doldurulduğunu belirten Bozdağ, Başkanlık kadrolarında görev yapan bir personelin Çorum Belediye Başkanlığı'na şube müdürü olarak atandığını, Daire Başkanı ve Genel Müdür olarak başka kurumlara atanan Başkanlık personelinin olmadığını bildirdi.

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Diyanet İşleri Başkanlığı Bekir Bozdağ Tufan Köse Çorum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title