Haberler

Başbakan Erdoğan'dan 'Telekulak' Tartışmalarıyla İlgili İlk Değerlendirme...(2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Üzerine Gitmese Bile AK Parti ve Hükümet Olarak Olayın Sonuna Kadar Üzerine Gideceklerini ve Bütün Boyutlarıyla Açıklığa Kavuşturacaklarını Söyleyerek, "Hukuksuzluğa, Hukuk Dışı Alanlara, Karanlık Odalara Asla İzin Vermeyiz. Sayın Baykal, Bağırarak, Çağırarak, Kuru Gürültüyle Gerçekleri Saklayamaz" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP üzerine gitmese bile AK Parti ve hükümet olarak olayın sonuna kadar üzerine gideceklerini ve bütün boyutlarıyla açıklığa kavuşturacaklarını söyleyerek, "Hukuksuzluğa, hukuk dışı alanlara, karanlık odalara asla izin vermeyiz. Sayın Baykal, bağırarak, çağırarak, kuru gürültüyle gerçekleri saklayamaz" dedi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin araştırma komisyonu kurulması yönündeki teklifine CHP'den henüz cevap gelmediğini hatırlattı. "Hodri meydan dedik, hala ses yok" diyen Başbakan Erdoğan, CHP'nin 'gölge oyunu oynuyorlar' eleştirisine de sert çıktı. Erdoğan, "Niye gelmiyorsun, gel varsa bir bildiğin söyle, ortaya koy. Koyamayacaksın koyamadığın gibi de her geçen gün batacaksın. Öte yandan Cumhuriyet Savcılığı suç duyurumuz üzerine inceleme başlattı. İddiaları araştırıyor. Her yönden tüm boyutlarıyla ve bütün ciddiyetiyle konunun üzerine gidiyoruz. Kimin yasadışı dinleme iddialarını araştırmak istediğini, kimin örtbas ettiğini de milletimiz ayan beyan görüyor" diye konuştu.

"KARANLIK ODALARA İZİN VERMEYİZ" Erdoğan, hangi gerekçeyle, hangi amaca hizmet ederse etsin, ayrım gözetmeksizin kişilerin yasa dışı dinlenmelerini özel hayata müdahale olarak gördüklerini vurguladı. AK Parti'nin en ufak çekincesi olmadığının altını çizen Başbakan Erdoğan, temel hak ve hürriyetler, özel hayatın gizliliği, iletişim hakları konusundaki hassasiyetlerinin herkes tarafından çok iyi bilindiğini söyledi. Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirten Erdoğan, "Hukuksuzluğa, hukuk dışı alanlara, karanlık odalara asla izin vermeyiz. Yasa dışı dinleme, hukuk dışı bir eylemdir. Hukuksuzluğa asla izin vermeyiz. Yasal düzenlemeleri bir hayata geçirdik. Bizden öncekiler niçin bir adım atmadı?" şeklinde konuştu.

CHP'nin soruşturma talebinde, suç duyurusunda bulunmak yerine meseleyi siyasi bir soruna dönüştürme çabasının anlaşılabilir bir durum olmadığını kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"CHP liderinin meseleyi hükümetle ilişkili hale getirmesi hayret verici bir çabadır. Konu araştırılmadan, ortada bir tespit yokken AK Partiyi suçlamak, hükümeti zan altında bırakmak, İçişleri Bakanlığımıza, polisimize suçlamalarda bulunmak insaf dışıdır, izan dışıdır. CHP üzerine gitmese bile biz olayın sonuna kadar üzerine gideceğiz ve bütün boyutlarıyla açıklığa kavuşturacağız. Soğukkanlılıktan, sağduyudan uzak ithamları da anlamakta güçlük çekmiyoruz." "ÖNDER SAV ÖZÜR DİLESİN" Başbakan Erdoğan, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın kameraların önünde yaşlı bir vatandaşın dini duygularıyla alay ettiğini ve Hz. Muhammed'i kamuoyu huzurunda tahkir ettiğini belirterek, Sav'ın öncelikle çıkıp bu ülkenin insanlarından özür dilemesi gerektiğini kaydetti. Sav'ın hala özür dilemediğine işaret eden Erdoğan, "Hala özür dilememiştir. Şimdi bunu örtmenin gayreti içindedir. Bunlar yanlışlarını hatalarını ancak böyle düzeltirler. Bir skandal meydana getirerek, başka bir skandalın yanlışlarını örtemezseniz. Kendinize avukatlar aramayın, grup başkanvekilinin konuşması bu işi çözmez. Bu iş avukatlarla çözülmez. Sizin dilinizden çıkacak bu. Başka çıkış yolları aramayın, çünkü bu çıkmaz yoldur. Gerçekleri saptırarak yalan ve iftiralardan kurtulamazsınız." "DEVLETİN VALİSİNİ CHP İL BAŞKANI ZANNEDİYORLAR" Erdoğan, yaşananların 1940'ların tek parti devrini anımsattığına işaret ederek, CHP'yi tek partili dönemin özlemi içinde olmakla suçladı. Baykal ve arkadaşlarının 40'lı yılları hasretle aradığını belirten Erdoğan, şunları söyledi:

"Sayın Sav öyle görünüyor ki kendisini hala 1940'lı yıllarda zannediyor. Devletin valilerini de, CHP'nin il başkanları zannediyor. Birilerinin sayın Baykal ve genel sekreterini bu uykudan uyandırmasında fayda var. Valiler artık CHP'nin veya başka bir partinin il başkanları değildir. Yatıp kalkıp AK Parti'nin bir kadrolaşma hareketi içinde olduğunu söylüyordun sayın Baykal. Genel sekreterinle oturan vali 5 yıldır aynı yerde görev yapıyor. Eğer kadrolaşma içinde olsaydık, o valiyi çoktan o görevden alırdık. CHP'nin artık bunları kabullenmesi gerekiyor. CHP'nin de eski günlerin özlemi içinde bürokrasiyle kurmak istenen çarpık ilişkileri göstermesi açısından da önemlidir. Bu ülkede kadrolaşmanın mihmandarı, duayeni ve önderi CHP'dir. Bunu da söylemek isterim." Baykal'ın bağırarak, çağırarak, kuru gürültüyle bu gerçekleri saklayamayacağını ifade eden Erdoğan, AK Parti hükümeti olarak sonuna kadar gerçeklerin takipçisi olacaklarını söyledi. Erdoğan, CHP'nin içine düştüğü bu ibret verici durumu millete havale ettiklerini de sözlerine ekledi.

ERDOĞAN, BABACAN'IN SÖZLERİNİ DEĞERLENDİRDİ Başbakan Erdoğan, açıklamalarının sonunda gazetecilerin Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın tartışmalara yol açan açıklamasını değerlendirdi. Erdoğan, bir gazetecinin, 'Sayın Babacan konuşmasında Türkiye'de kendisini Müslüman hissedenlerin dini özgürlüklerini yaşama konusunda sıkıntıları olduğu, bu sözleri nasıl değerlendiriyorsunuz aynı görüşte misiniz?' yönündeki sorusu üzerine, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Ben Dışişleri Bakanımın o görüşmedeki açıklamalarının içeriğini tam olarak bilmiyorum. Şunu bilmenizi istiyorum. Ülkemde değişik dini gruplar nasıl sorunlarını gündeme getiriyorsa, bu ülkenin yüzde 99'unu teşkil eden Müslümanlar yani bizler sorunlarımız yok, diyemeyiz. Bizlerin de sorunları var ve bu sorunlar değişik alanlarda zaman zaman ortaya çıkmaktadır. Bunu en açık en net anlamda Diyanet İşleri Başkanlığı'yla irtibat kurarsanız, hangi alanlarda sorunlar olduğunu çok daha açık, net alırsınız." Erdoğan, bir soru üzerine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın bir telefon dökümünün kendisine ulaşmadığını da bildirdi.

(DA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title