Haberler

Balkan Türkleri sandığa gidiyor

Güncelleme:

Bulgaristan Parlamenterler Seçimleri kapsamında Adana'da yaşayan Balkan Türkleri de Adana Balkan Türkleri Derneği'nde kurulacak sandıkta oy kullanacak.

Adana Balkan Türkleri Derneği Başkanı Başkanı Aziz Sağıroğlu, uzun zamandır Bulgaristan çifte vatandaşlarının evleri tek tek gezerek tespit ettikleri kişiler için Adana'ya sandık kurulması konusunda mücadele verdiklerini söyledi. Aziz Sağıroğlu, Bulgaristan'da yaşayan Türk soydaşlar için 'Oyunu Kullan Kimliğine Sahip Çık' sloganıyla tüm Bulgaristan çifte vatandaşlarını sandığa davet etti.

4 Nisan'da yapılan Bulgaristan Parlamenterler Seçimlerinde 30 milletvekili elde ettiklerini hükümetin kurulamaması üzerine tekrarlanan seçimde Türk seçmenlerine daha büyük sorumluluk düştüğünü dile getiren Başkan Sağıroğlu, "Bulgaristan'da geleceğimiz için, emekli maaşlar, pasaportlarının devamı, vatandaşlık haklarının sürekli hale dönüştürülmesi, Türkçe eğitim problemleri yönünde bu seçim biz Türkler için çok önem arz etmektedir. Geçen seçimlerde bölgemize sandık kurulmamıştı. Pandemiye rağmen vatandaşlarımız oylarını Ankara'da kullanmıştır. Uzak olması ve pandemi sebebi ile vatandaşlarımızın sandığa katılım oranı düşüktü. Tekrarlanan bu seçimde sandık Adana Balkan Türkleri Derneği'nde kurulacaktır. Bu seçimde sandığa oy kullanma katılımının yoğun olmasını bekliyoruz. Ayrıca bayramı yakınları ile Bulgaristan'da geçirecek olan hemşehrilerimiz seçimde oylarını gittikleri Bulgaristan'da kullanacaklar. Seçmenlerimizin oraya ulaşmaları için her türlü hazırlıklarımızı yaptık" dedi.

Sağıroğlu, geçen seçimde Türk milletvekili sayısının 30'u bulduğunu kaydederek, "Bu seçimde bunun üzerine 15 milletvekili ilave yaparak Bulgaristan parlementosunda temsil edilme oranımızı 45'in üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. Bunu yapacak gücümüzün olduğunu biliyoruz. Sandığın Adana'da kurularak yapılan çalışmalarda gece, gündüz emek veren Balkan Türk'ü hemşehrilerimize teşekkür ederim. Türkiye'de 350 bin Bulgaristan soydaşımızın hiç üşenmeden önlerine konulan sandığa koşarak gelecekleri için oylarını kullanmalarını, kimliklerine sahip çıkmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Balkan Türkleri Bulgaristan Adana Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title