Haberler

Bakan Eker Ağrı'da

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Yem sıkıntısı yaşanmaması için Toprak Mahsulleri Ofisi elindeki stoklardan önümüzdeki hafta itibari ile 100 bin ton arpa satışa sunacak" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Yem sıkıntısı yaşanmaması için Toprak Mahsulleri Ofisi elindeki stoklardan önümüzdeki hafta itibari ile 100 bin ton arpa satışa sunacak" dedi.

İnceleme ve temaslarda bulunmak üzere kente gelen Bakan Eker'i, Ağrı Havalimanı'nda, Vali Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Hasan Arslan, AK Parti Ağrı Milletvekilleri M. Kerim Yıldız ve Ekrem Çelebi ile çok sayıda partili ve bürokrat karşıladı. Kendisini bekleyenlerle tokalaşan Bakan Eker, ilk ziyaretine Ağrı Valiliği'nden başladı. Tören mangasını selamladıktan sonra valilik anı defterini imzalayan Bakan Mehdi Eker, daha sonra valilik makamına geçerek Vali Ali Yerlikaya'dan brifing aldı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Eker, yaşanan sıcaklıklar ve kuraklığın çiftçiyi etkilediğini anlattı. Bakanlık olarak her türlü tedbiri almaya çalıştıklarını ifade eden Bakan Eker, "Son günlerde kaba yem dediğimiz; yani saman, ot, çayır otu ve yonca gibi kaba yem fiyatlarında biraz hareketlenme oldu, artış oldu. Bu tabi genel yem fiyatlarını da etkiledi. Biz de bakanlık olarak bununla ilgili tedbirler aldık. Genel manada yem sıkıntısı yaşanmaması için Toprak Mahsulleri Ofisi elindeki stoklardan önümüzdeki hafta itibari ile 100 bin ton arpa satışa sunacak. Piyasayı rahatlatmak ve piyasada kullanılmak üzere bir arpa satışı gerçekleşiyor. Önümüzdeki hafta buna başlanacak" diye konuştu.

"KOMŞU ÜLKELERDEN KABA YEM GELECEK"

Kaba yem ihtiyacının karşılanması için her türlü formülü değerlendirdiklerini ifade eden Bakan Mehdi Eker, kaba yemin stoklanan bir ürün olmadığını kaydetti. Konu ile ilgili yeni bir karar aldıklarını vurgulayan Bakan Eker, "Bununla ilgili olarak komşu ülkelerden kaba yem getirilmesine izin vereceğiz. Bunlar getirebilecek olanlar. Mesela profesyonel üreticiler, Ziraat Odaları gibi, bunların kaba yem getirmelerine izin vereceğiz. Bu imkanı sağlayacağız. Yani yonca, korunga, saman, ot gibi şeyleri gerektiğinde ihtiyaç sahipleri isterlerse, arzu ederlerse dışarıdan getirmelerine imkan tanıyacağız. Bu durumdan faydalanmaya çalışanlar var. Bu da çiftçiyi zor durumda bırakıyor" dedi.

"HAYVAN BAŞINA 300 TL"

Konuşmasında besicilere de müjde veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Bu bölge için önemli bir husus da, besicilik yapan kardeşlerimize hayvan başına 300 lira ilave destek ödemesi ile ilgili çalışmamız bir noktaya geldi. Kararını çıkardık, Maliye Bakanlığı'na başvurduk. O karar da gelir gelmez ödeme yapacağız. Bu da yaklaşık 450 milyon TL ediyor. Bu para besicilik yapanlara ödenmek üzere bu sene bu kuraklık nedeniyle verilecek" diye konuştu.

Bakan Eker, Ağrı Valiliği ziyaretinin ardından Ağrı Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Eker, geceyi Ağrı'da geçirecek. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Toprak Mahsulleri Ofisi Mehmet Mehdi Eker Ağrı Valiliği Kerim Yıldız Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title