Haberler

Aytaç Durak MHP'den Adaylık Sinyali Verdi

Güncelleme:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, yerel seçimlerde tekrar aday olacağının sinyallerini verdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında açılan soruşturma nedeniyle Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, yerel seçimlerde tekrar aday olacağının sinyallerini verdi.

Yerel yayın yapan Akdeniz TV'de canlı yayına katılan Durak, gazeteci Yüksel Evsen'in sorularını yanıtladı. Adaylık süreci ile ilgili bilgiler veren Aytaç Durak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir buçuk saatlik bir görüşme yaptığını belirterek, "Bahçeli ile her konuda mutabığız. Süreç ile ilgili ikimizin de acelesi yok. Kemal Kılıçdaroğlu ile ne konuştum, ne de konuşmak için bugüne kadar bir talebim oldu. Başbakan ile konuşmadım, görüşmedim. Benim için önemli olan Adanalının görüşü" diye konuştu.

MHP'nin büyükşehirde güçlü aday adaylarından Hüseyin Sözlü'nün yanında olabileceğini ifade eden Durak, "Ama önce bir hesap yaparım, gerekirse müdahale ederim. Adanalılar benden yanaysa başka seçilecek biri de yoksa görevden kaçmam mümkün değildir" dedi.

Ak Parti ile MHP arasında oy farkı bulunduğuna dikkat çeken Aytaç Durak, bu oy farkını kapatacak bir aday çıkmazsa tekrar aday olabileceğini söyledi.

Durak, kendimi MHP'li hissettiğini kaydederek, "Geçmişim itibariyle de MHP gerçek tabanım. Ama bakalım MHP'li taban beni ister mi? Adaylığım ile ilgili 30 Eylül tarihi itibariyle benim adıma her şey netleşmiş, kesinleşmiş olur." ifadelerini kullandı. Parti liderlerine seslenen Aytaç Durak, kadın aday sayısının arttırılmasını isteyerek, "Kadınların eli gayrımeşru işlere daha zor gider" dedi.

"TEKRAR ADAY OLMAKTAN KORKMAM"

Aytaç Durak, AK Parti'nin Türkiye'de en bilimsel çalışan ve en iyi anket yapan parti olduğunu ancak o anketlerde de kendisinin önde olduğunu savunarak, "Adanalı Ak Parti'ye ders vermek istiyorsa, ankette benim dışımdaki bir isim bunu başaramayacak gibiyse aday olurum. Tekrar aday olmaktan korkmam. İktidar beni hapse bile attı, neyinden korkayım aday olmanın" şeklinde konuştu.

Hakkında yapılan soruşturmalarda suç bulamayan müfettişlerin hiçbirinin vali olamadığını savunan Durak, suç bulan hakimlerin ise terfi ettiğini iddia etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

İçişleri Bakanlığı Aytaç Durak Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title