Haberler

Ankara'da son seçim anketi: Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın 3 puan gerisinde

Güncelleme:

Yerel seçimlere sayılı günler kala ORC, Ankara için yaptığı anketi yayımladı. "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için hangi adaya oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusuna başkentlilerin yüzde 43,7'si mevcut başkan ve CHP'nin adayı Mansur Yavaş yanıtını verdi. Ankette Cumhur İttifakı'nın adayı Turgut Altınok yüzde 40,9, İYİ Parti'nin adayı Cengiz Topel Yıldırım ise yüzde 5,2 olarak çıktı.

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere az bir zaman kala anketler de ortaya çıkmaya başladı. Son olarak Ankara'da yapılan bir ankette, CHP ve Cumhur İttifakı'nın büyükşehir belediye başkan adayları arasındaki yüzde 3'lük fark dikkat çekti.

ORC Araştırma, başkentte yaptıkları yerel seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Araştırma şirketinin Genel Müdürü Mehmet. S. Pösteki, X'teki sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda detayları açıkladı.

Ankara'da son seçim anketi: Mansur Yavaş ve Turgut Altınok arasındaki fark 3 puanın altındaCumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok

ANKETE 3 BİN 800 KİŞİ KATILDI

"Araştırma Ankara ilinde 3 bin 800 katılımcı ile 24-26 Ocak 2024 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilmiştir." diyen Pösteki, katılımcılara "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için hangi adaya oy vermeyi düşünüyorsunuz?" sorusunun sorulduğunu ifade etti.

Ankara'da son seçim anketi: Mansur Yavaş ve Turgut Altınok arasındaki fark 3 puanın altındaMansur Yavaş

MANSUR YAVAŞ ÖNDE

Anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 43,7'si mevcut Belediye Başkanı ve CHP'nin yeniden Ankara adayı olarak gösterdiği Mansur Yavaş'ı desteklediklerini ifade etti. Yavaş'ı yüzde 40,9 ile Cumhur İttifakı'nın Ankara adayı Turgut Altınok takip etti. İYİ Parti'nin adayı Cengiz Topel Yıldırım'ı destekleyenlerin oranı ise yüzde 5,2 olarak kayıtlara geçti.

Ankara'da son seçim anketi: Mansur Yavaş ve Turgut Altınok arasındaki fark 3 puanın altındaİYİ Parti'nin adayı Cengiz Topel Yıldırım

"KARARSIZIM" DİYENLERİN ORANI YÜZDE 7

Öte yandan ankette diğer adaylara oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 3,2 olarak hesaplanırken, "kararsızım" diyenlerin oranı ise yüzde 7 olarak ölçüldü.

Ankara'da son seçim anketi: Mansur Yavaş ve Turgut Altınok arasındaki fark 3 puanın altında

2019'DA CHP YÜZDE 3 FARKLA SEÇİMİ KAZANMIŞTI

2019'da yapılan yerel seçimlerde ise CHP, yüzde 50,93 ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin almıştı. 2019'daki seçimde AK Parti ise yüzde 47,12'de kalmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Cengiz Topel Yıldırım Belediye Başkanlığı Turgut Altınok Mansur Yavaş İYİ Parti Ankara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (50)

Mehmet YILMAZ:

Ya güldürmeyin insanı. Mansur Başkan bunu ezer geçer.

397
234
yanıtYanıtla
Mevlüt:

Ben Ankara'da yaşıyorum galiba sen uzayda yaşıyorsun. Mansur Ne yaptın beş yılda Ankara'ya onu söyle

yanıt220
yanıt340
Erdoğan Öztürk:

Hala Mansur diyenlerin kafasını açıp incelemek isterim, beyin var mı diye???

yanıt102
yanıt169
SeyYah Saruhanli:

mahsur yavaş kazanır.

285
167
yanıtYanıtla
Mevlüt:

HDP destek olmasın nah kazanır

yanıt39
yanıt56
Mehmet YILMAZ:

HDP nin oyuna herkes talip. Size verse göbek atarsanız.

yanıt1
yanıt2
Ercan Akarsu:

3 puan mı 23 puan mı. Eksik yazmışsınız

251
180
yanıtYanıtla
sivri:

gece gece iyi güldüm mansur ona 10 kere tur bindirir bu kim la

244
153
yanıtYanıtla
Fatih Ayyıldız:

Orc 3 puan diyorsa Mansur kesin kaybediyor

170
196
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Aynı fikirdeyim

yanıt18
yanıt12
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title