Haberler

Akşener'den hükümete çağrı: Vakit, Putin'e yaptırım vaktidir

Güncelleme:

Parti grubunda yaptığı konuşmada Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Başta Kırım'daki kardeşlerimiz olmak üzere Putin'in zulmüne maruz kalan onca insanı kaderlerine terk edemeyiz. Putin haddini aşmıştır. Vakit, boş laf değil yaptırım vaktidir. Vakit, çekimser kalma değil zalimin karşısında dik durma vaktidir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırının, tarihin kırılma noktalarından biri olduğunu söyledi.

"PUTİN, UKRAYNA HALKININ İRADESİNİ TANIMIYOR"

Rusya'nın uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler prensiplerini tanımadığını açık şekilde dile getirdiğini kaydeden Akşener, "Üstelik bu saldırı sadece ülkenin doğusunda yer alan ihtilaflı bölgeler ve askeri tesislerle de sınırlı kalmadı. Ukrayna'nın şehirleri, sivillerin yaşam alanları hedef alındı. Bunun açık bir işgal ve darbe girişimi olduğunu söylemek zorundayız çünkü Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna halkının iradesini tanımıyor. Siyasi egemenliğine saygı duymuyor. Askeri yollarla düpedüz vali atamaya çalışıyor hatta bu zatı muhterem bunlarla da yetinmiyor. Adeta paranoya nöbeti geçiren bir Rus roman kahramanı gibi ülkesini güvende kılmak için istediği ülkeyi işgal etme hakkını da kendinde gördüğünü söylüyor. Bu durum, her bakımdan bir dönüm noktasıdır" dedi.

"VAKİT, ZALİMİN KARŞISINDA DİK DURMA VAKTİ"

Meral Akşener, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tavrının 2'nci Dünya Savaşı sonrasında Doğu Avrupa'yı adım adım kontrolü altına alan Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin lideri Josef Stalin'i hatırlattığını anımsatarak, şunları söyledi: "Stalin, sınırlarını genişletme konusunda öylesine hırslıydı ki kendi sözünü dinlemeyeceğini düşündüğü, Doğu Avrupalı komünist siyasetçileri bile ortadan kaldırmış, yerlerine kendi emir erlerini atamıştı. Yani Soğuk Savaş dünyasında da mesele komünizmin yayılmasından çok Rusya'nın yayılmasıydı. İşte o nedenle 1956 yılında Budapeşte'de 1968 yılında ise Prag'da dolaşan Sovyet tanklarının tek bir amacı vardı. O amaç, Rusya'nın tahakkümünü korumaktan başka bir şey değildi. O yıllarda Sovyetlerin uyguladığı bu strateji sosyalizmin arkasına gizlenebiliyordu. Soğuk savaş sona erdikten sonra artık geride ardına gizlenecek bir ideoloji de kalmadı ancak bu Rus devletinin yayılmacılık tutkusunun bittiği anlamına gelmiyor. Bugün bunu tüm çarpıcılığıyla görebiliyoruz. Bu tutku Putin ile birlikte yeniden dirilmiş durumda. Bu defa ise sosyalizm terimlerinin yerini Çarlık Rusya nostaljisi almış gibi görünüyor. Ukrayna'da yaşanan, dünyadaki vicdanlı ve aklı selim sahibi herkesin adalet duygusunu sarsan bu duruma uluslararası toplum daha fazla sessiz kalamaz. Bu şımarıklığa, bu hırsa daha fazla izin veremeyiz. Başta Kırım'daki kardeşlerimiz olmak üzere Putin'in zulmüne maruz kalan onca insanı kaderlerine terk edemeyiz. Putin haddini aşmıştır. Vakit, boş laf değil yaptırım vaktidir. Vakit, çekimser kalma değil zalimin karşısında dik durma vaktidir."

"EKSİK PARÇALARIN KARS, ERZURUM, ARDAHAN OLMADIĞINI KİM SÖYLEYEBİLİR?"

Rusya'nın bu durumu karşısında Türkiye'nin güvende olduğunun iddia edilemeyeceğini belirten Akşener, "Putin'in kafasındaki Rusya'nın eksik parçalarının Kars, Erzurum ve Ardahan olmadığını kim rahatlıkla söyleyebilir? Bugün, bölgemizdeki tüm bağımsız devletler bu soruyu kendi ülkeleri için soruyorlar. Herkes Putin'in idaresindeki Rusya nedeniyle güvenliğinin tehlikede olduğunun farkında. Bunun farkında olmayan ve Rusya'nın bu halinden memnun olan tek bir bölge ülkesi var o da maalesef Türkiye. Halbuki ortada çok açık bir gerçek duruyor. Karşımızda, bölgesindeki ülkelerin sınırlarını, bağımsızlığını ve siyasi egemenliğini tanımayan, bunu da açıkça beyan eden bir Rusya var. Aklı başında insanlar tarafından yönetilen her devlet eğer bağımsızlığını ve egemenliğini, Rusya'ya karşı korumak istiyorsa, belirli adımlar atmalıdır. Ancak üzülerek söylüyorum ki Türkiye bu adımları atamayacak kadar Rusya'ya bağımlı hale getirilmiştir. İki ülke arasındaki ilişki, dengeli ve simetrik değildir. Bu ilişki Rusya lehine asimetrik bir ilişkidir. S400'lerden Suriye'ye, Akkuyu'dan turizme kadar hemen her alanda bu asimetrinin Türkiye'yi düşürdüğü kırılgan durumun yansımalarını görüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Vladimir Putin Meral Akşener Kırım Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (12)

burakk:

Çok şükür ki memleketi siz yönetmiyorsunuz. Geldikleri zaman neler olacağı belli oldu.

28
5
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Asparagas bir haber değil ise düşünülmeden edilen bir kelam istersen sözlerine bir açıklık getir veya orada dur ve sus istersen. ABD, Avrupa ve NATO mu? Mazlum sizce?

20
3
yanıtYanıtla
Kuman:

Bu ne diyor yahu! Seni yıllarca AB Kapılarında süründürdüler! ABD PKK ile iş birliği yapıp binlerce canımıza kıydı. Şimdide onlarla mı hareket edeceğiz. En iyisi bulaşmamak! Suriye'de.Ne işimiz var diyenler Konu Ugrayna Yahudileri olunca bas bas bağırmaları ironik bir durum

10
3
yanıtYanıtla
Halit B.:

Kardeşi kardeşe düşman eden Ülke Hansidir? Bence ona yap yaptırımını. Kuzey Kore | Güney Kore Çin | Tayvan Rusya | Ukrayna Irak | İran (Şii / Sünni) Türk | Kürt (Biz kardeşiz)

6
6
yanıtYanıtla
Halit B.:

yuvarlak masalarda yuvarlak kararlar alan yuvarlak siyasetçilerimizden birisi diyorki Putine yaptırım yapın. Eğer Putine yaptırım yapılacaksa aynı oranda ABD ve AB ye yapılması lazım.

10
2
yanıtYanıtla
Orhan bilgin:

bekara karı bosandırmak kolay kulakları duymuyor dusman gerekmıyor dost dusmanmısınız anlayamadım cozmus degılım

7
1
yanıtYanıtla
Gam Inpla:

Sacmalamayin! Tarafsizlik korunmali

5
3
yanıtYanıtla
MUSTAFA BOZDOĞAN:

Boş bir çıkış olmuş yazık .. Putin'i kışkırtanlar düşünsün. Sn Akşener. Bu bizim savaşımız değil, her ikisi de komşumuz. Artık bu eski muhalefet kafasını, Batılılara şirin gözükmeyi bırakın da Ülkenizin çıkarlarına bakın.

7
0
yanıtYanıtla
burakk:

Ülkeyi çatışmalara, bunalımlara sokacaklar ama savunma sanayimizin ilerlemesi konusunda tek kelime övgüleri de yoktur. Bunu düşünmezler.

6
1
yanıtYanıtla
Halit B.:

Yahu sen önce yanında yer aldığın putinlerin hesabını ver, gizli ortağınız Türkiyeden ne istiyor açıkça söylüyor, ne yaptırımı yaptınız gizli ortağınıza?

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title