Haberler

AK Parti'de olaylı temayül yoklaması! Yumruklar havada uçuştu

Güncelleme:

Seçimler öncesi AK Parti'nin Gaziantep'te düzenlediği temayül yoklaması, kavgayla sonlandı. İki grup arasındaki anlaşmazlık oy verme sırasında kavgaya döndü. Yumrukların hava uçuştuğu kavga kameralara da yansıdı.

Ak Parti'de 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için 81 ilde aday belirleme işleminin ilk ayağı olan teşkilat temayül yoklaması başladı. Partide 13 Mart'ta başlayan milletvekili aday adaylığı başvuru süresi, 23 Mart'ta sona erdi. Aday adaylığı için başvuran 6 bin 25 kişi için teşkilat temayül yoklaması, bugün 81 il başkanlığınca elektronik ortamda yapılacak.

SONUÇLAR ALT KOMİSYONLARA SUNULACAK

Temayül yoklamalarından çıkacak sonuçlar, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulan ve 27 Mart'ta çalışmaya başlayacak alt komisyonlara sunulacak.

YUMRUKLAR KONUŞTU

Öte yandan AK Parti'nin Gaziantep'te düzenlediği milletvekili temayül yoklamasında "blok oy" iddiaları nedeniyle kavga çıktı. Temayül yoklamasında bin 500 delege, 124 milletvekili aday adayı için oy kullandı. Oy verme sırasında bir grubun, bir vakfa yakın kişilere oy verilmesini istediği ve bu isimlerin yer aldığı pusulaların elden ele dolaştırılarak blok oy kullandırma iddiaları üzerine kavga çıktı. Kavgada bazı kişiler yumrukların hedefi oldu.

TEMAYÜL YOKLAMASI NEDİR?

Genelde siyasi partiler tarafından kullanılan temayül yoklaması, seçmenin adaylardan hangisine daha fazla ilgi, meyyal gösterdiğini anlamak için kullanılan bir araştırma yönetimidir.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Gaziantep AK Parti Kavga Politika Güncel Haberler

Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilginç borç teklifi: Camileri, elektrik trafolarını ve ortak alanları al, düş yakamızdan

Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilginç borç teklifi: Camileri, elektrik trafolarını ve ortak alanları al, düş yakamızdan

Erdoğan'ın talimatıyla gündeme geldi! Bakan Işıkhan en borçlu 5 belediyeyi açıkladı

Erdoğan'ın talimatıyla gündeme geldi! Bakan Işıkhan en borçlu 5 belediyeyi açıkladı

Bakan Yerlikaya'dan Emniyet Müdürü'nün sakız çiğnediği görüntülere tepki: Gereğini yaparım

Bakan Yerlikaya'dan Emniyet Müdürü'nün sakız çiğnediği görüntülere tepki: Gereğini yaparım

Bakmadan Geçme

Tuğba Şenoğlu neden kadrodan çıkarıldı? Filenin Sultanları kadrosunda değişiklik! Tuğba neden yok? UEFA Ülke puanı sıralaması son durum || Ülke puanı sıralamasında Türkiye kaçıncı sırada? 26 TEMMUZ HAVA DURUMU || Bugün hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il hava durumu tahminleri 11 üniversiteye yeni rektör atandı! Hangi üniversitelere rektör atandı? PARİS OLİMPİYATLARI BAŞLIYOR MU? Paris Olimpiyatları'nda Türk sporcular ne zaman yarışacak? Paris Olimpiyatları'nda Fransız koşucunun açılış törenine başörtüsüyle katılmasına izin verilmedi! Olay ne, ne oldu? CUMA MESAJLARI || En güzel, anlamlı, kısa, ayetli, dualı ve hadisli cuma mesajları MasterChef Türkiye ana kadroya giren 12. yarışmacı kim oldu? MasterChef kim kazandı? 26 TEMMUZ HAMSTER KOMBAT GÜNLÜK ŞİFRE KOMBO | Hamster Kombat yeni şifre ne, nasıl kullanılır? Hamster Kombat nedir? CUMA NAMAZI NASIL KILINIR? Cuma namazı kaç rekat? Adım adım cuma namazı kılınışı 26 Temmuz Cuma namazı saat kaçta kılınacak? Cuma namazı İstanbul, Ankara, İzmir'de kaçta? İL İL CUMA NAMAZI SAATİ 26-27 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 26-27 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26-27 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26-27 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
4 kişiyi bıçaklayarak öldüren madde bağımlısı şahıs cezaevinden 5 gün önce çıkmış

4 kişiyi bıçaklayarak öldüren madde bağımlısı şahıs cezaevinden 5 gün önce çıkmış

500

Yorumlar (21)

Oğuz Çelik:

Sefer oğulları ile Telli oğullarının miras kavgasına ne kadar çok benziyor boşuna yormayın kendinizi 14 mayıs da Gaziantep'in Kurtuluşunu da kutlayacağız

149
29
yanıtYanıtla
Davut Uysal :

21 yildir olduğu gibi yine BALKON KONUŞMASİ dinlemeye hazir olsan senin için iyi olur evlat

yanıt2
yanıt29
Sabahattin Polat :

Temayül değil, pastadan pay alma yoklaması

147
12
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

Ak partili muhterem adaylar birbirlerini ne güzel temayül ediyorlar kıskanmamak elde değil

134
12
yanıtYanıtla
Oğuz Koçak:

Rant kavgası millet kimin umurunda

105
8
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Görüntüleri izleyin . Kavgaya karışanların hepsini partiden atın

84
17
yanıtYanıtla
Gökhan Akgül:

Birbirinize düşeceksiniz.

88
11
yanıtYanıtla
Alişan Bozkurt:

Daha çok birbirinizi yiyeceksiniz

82
9
yanıtYanıtla
Ercan akdeniz:

sanki bütün partiler bir birine çiçek veriyor siyasette bunlar her zaman var meclislerde bile ne kavgalar gördük.

17
50
yanıtYanıtla
bekir yapici:

meclisteki kavgalarda cogunlukla göstermelik maaslarina zam görüsmelerinde hic kavga ciktimi kameralar önünde kavga edenler birbirine hakaret edenler kamera olmayan yerlerde kolkola yanyanalar meclis lokantasinda ayni masada oturuyorlar gitte gör.

yanıt20
yanıt0
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title