Haberler

Abdullah Gül'den iktidara ekonomi eleştirisi: Seçimi kaybederlerse en büyük sebebi enflasyonu hafife almak olur

Güncelleme:

Bir süredir ortalarda görünmeyen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, verdiği bir röportajda iktidara ekonomi üzerinden yüklendi. Enflasyonun hafife alındığını ifade eden Gül, "İktidar için bir seçim mağlubiyeti söz konusu olursa bunun en büyük sebebi enflasyonu hafife almak olur" dedi.

Eski cumhurbaşkanlarından ve AK Parti'nin kurucularından olan Abdullah Gül, uzun süren sessizliğini bozdu. Bir gazeteye röportaj veren Gül, gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

EKONOMİ ÜZERİNDEN VURDU

Son zamanlarda ülkenin bir numaralı gündem konusu olan ekonomiye ilişkin de konuşan Abdullah Gül, eski yol arkadaşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AK Parti'ye de yüklendi.

"SEÇİM MAĞLUBİYETİ OLURSA, EN BÜYÜK SEBEBİ ENFLASYONUN HAFİFE ALINMASIDIR"

"En çok hayret ettiğim şey enflasyonun bu kadar hafife alınması." diyen Gül, sözlerine şöyle devam etti: "Enflasyonla çok kararlı, rasyonel, güçlü bir şekilde mücadele etmek için artık son vakit. Bundan sonra vakit kalmıyor seçime kadar. Yani birinci öncelik bu olması lazım. Enflasyonun ne olduğunu, enflasyonun nasıl büyük bir bela, kötülük, ahlaksızlık, hastalık olduğu ve bir kamu hırsızlığı olduğu gerçekten idrak edilmezse enflasyonla amansızca bir mücadele içerisine girilemez. Şimdi baktığımda bunun farkında olunmadığını görüyorum. İçinde yaşadığımız bu yüksek enflasyon palyatif, çeşitli taktiksel yöntemlerle asla yenilemez, bunlar enflasyonu ve yan etkilerini daha da azdırır. Sizin söylediğiniz gibi, iktidar için bir seçim mağlubiyeti söz konusu olursa bunun en büyük sebebi enflasyonu hafife almak olur."

"DAHA BÜYÜK BİR MÜCADELE İÇERİSİNE GİRMEMİZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUM"

Karar'a konuşan Gül, "Bundan 2 ay kadar önce açıklanan son milli gelir tabloları, ücret, maaş ve sabit gelirlilerin toplam milli gelirdeki paylarının ne kadar ciddi bir şekilde düştüğünü gösteriyor. Bunun ötesinde karların, rantların, faizlerin, bunların da nasıl arttığını. Bu çok dehşet verici bir şey. Bu orta sınıfın nasıl gerilediğini, bu gelir dağılımının nasıl bozulduğunu, tablolarla, matematiksel şekilde ortaya koyuyor. Bunun bütün müsebbibi enflasyon. Özellikle dini değerleri önemseyen iktidarların ekonomi politikalarında sadece faizi düşük seviyede tutmak amacıyla değil, diğer kötülüklerden de halkı koruyabilmeleri için enflasyonu birinci öncelik olarak gözaltında tutmaları gerekir. Dünyada enflasyonun % 6-7 olduğu ülkelerde olağanüstü seferberlik varken Türkiye'nin daha büyük bir mücadele içerisine girmesi gerektiğine inanıyorum. Birinci şart bununla mücadele edecek kadronun, yani ekonomi ve finanstan sorumlu kadroların içeride ve dışarıda kredibilitesinin, güveninin oluşturulması lazım." ifadelerini kullandı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Abdullah Gül Haberler

500

Yorumlar (17)

Sadık GÜNEŞ:

Çok doğru söylemiş,Erdoğan resmen ayağına sıktı kazanacağını sanmıyorum,en birinci akp li bendim,şahsen akp ye oy vermiycem.

193
121
yanıtYanıtla
DODOK DODOK:

Peki kime vereceksiniz...

yanıt68
yanıt92
Fahri Kösedağlı:

Ben de en birinci CHP liydim artık CHP ye oy yok..HDP ile ittifak yapıyor

yanıt0
yanıt0
DOĞAN KEMER :

sağlık,eğitim,ekonomi,iç politika,mülteci sorunu,aile bakanlığı,eyt,.....dış politikada aracı olmak(ab dağılmamsı için destek vermesi).çok sorunlar var.artık akp,mhp ve sayın erdoğanın dinlenme vakti gelmiştir.

180
116
yanıtYanıtla
Mevlüt:

Bu dediklerini ülkemiz için kim olumlu yapacak Kılıçdaroğlu mu Mansur Yavaş mı ?mamoğlu mu bunlar yapacaksa gıdıkla da güleyim

yanıt0
yanıt0
Yunus N N:

Kılıçdaroğlu aday olursa Erdoğanın hiç şansı yok

83
187
yanıtYanıtla
OYUNCU İZLE:

Enflasyon haricinde diğer yaptıklarını beğenmiş demekki ve bir gerçek var ki, bu enflasyon sadece Türkiye için geçerli değil tüm dünya için geçerli . Reis Sen Çok Yaşa

81
140
yanıtYanıtla
Mert Kalay:

Yalan söyleme utanmaz dünyada böyleymiş hadi ordan. Her hafta en az 2 3 TL her ürün artıyor.

yanıt54
yanıt27
Güven Yaşar:

Enflasyon gelir geçer, ama şu mülteciler geldiler geçmek bir tarafa aşırı şekilde çoğalıyorlar, işte en büyük tehlike bu..

135
35
yanıtYanıtla
YILDIRAY YILDIRIM:

seçim tahminimi yazayım. istilacılar / enflasyon / döviz kuru / cari açık / şaibeler. seçimi kaybettirdi bile. CHP % 24 İYİ parti % 22 AKP % 33 olacak bu seçimlerde. sonuç bundan ibaret.

64
59
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title