Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda GAP Projesi Tartışılıyor

Güncelleme:

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Akman, birçok alanda kalkınmayı hedefleyen GAP Projesinin 'altın yumurtlayan tavuk' gibi olduğunu söyledi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, "enerjiden sulamaya, ulaştırmadan eğitime, sağlıktan turizme kadar birçok alanda kalkınmayı hedefleyen GAP Projesinin 'altın yumurtlayan tavuk' gibi" olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlıklarının 2014 yılı bütçeleri görüşülüyor.

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, "Halkımız bizden önce düşük orta gelir seviyesinde iken, şimdi orta yüksek gelir seviyesine yükseldi" derken; AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, AK Parti döneminde ekonomi alanında pek çok rekorlar kırıldığını söyledi. Üzülmez, 2002'de 87 milyar dolar olan diş ticaret hacminin 389 milyar dolara ulaştığını belirtti.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, iktidarlarında işsizliğin azaldığını, son iki ayda istihdam edilen kişi sayısının 60 bin arttığını belirtirken; AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu da sağlıkta, ulaşımda, eğitimde bütün kentlerde büyük değişimler yaşandığını anlattı ve Kütahya'dan örnekler verdi.

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, AK Parti iktidarı ile birlikte zihniyet değişikliğine gidilerek, merkezde karar verilen ülke yerine, insanı merkeze alan, kırsalda, taşrada karar verilen bir modele geçildiğini söyledi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, 11 yıl boyunca ülkede gerçekleştirdikleri atılımları TÜİK'te de yaptıklarını anlattı.

Sürdürülebilir bir istatistik sistemi oluşturduklarını belirten Güvenç, TÜİK'in kaliteli, güncel, güvenilir, tarafsız, uluslararası standartlara uygun veriler oluşturduğunu kaydetti. Güvenç, her geçen gün dış dünyada TÜİK'in verilerine olan güvenin arttığını söyledi.

Güvenç, daha önceleri insanlar sokağa çıkmadan nüfus sayımlarının yapıldığını belirterek, 2007 yılından beri sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını ve nüfus bilgilerinin güncellenerek elde edildiğini bildirdi. Güvenç, "Bunun için AK Parti'ye ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

AK Parti Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, GAP projesi kapsamında yapılanları anlattı; GAP'a daha önce ayrılan para 500 milyon lira iken, şimdi 5.2 milyar lira kaynak ayrıldığını belirtti.

AK Parti'li Yahya Akman, enerjiden sulamaya, ulaştırmada eğitime, sağlıktan turizme kadar bir çok alanda kalkınmaya hedefleyen GAP Projesinin "altın yumurtlayan tavuk" gibi olduğunu söyledi.

Geçmiş yıllarda, "GAP'a harcanan her kuruşun, bir süre sonra daha fazla bir şekilde ülkeye geri döneceğini ve kartopu etkisiyle ülkeyi geliştireceğini söylediklerini" ifade eden Akman, bugün ortaya çıkan rakamların bunu doğruladığını bildirdi.

Akman, "GAP'a 51.5 milyar TL harcanması öngörülmekteydi, bugün bu rakam 53.2 milyar liraya ulaştı. 2014-2018 yılları arasında, yeni 5 yıllık program çerçevesinde 33.8 milyar lira daha harcanmasının öngörüldüğünü düşünürsek, bu rakam toplamda 87 milyar liraya ulaşacak"  dedi.

Koalisyon döneminde bu projenin durma noktasına geldiğine işaret eden Akman, 2002'den sonra GAP'a ayrılan ödeneklerin artırıldığını söyledi. Yahya Akman, 2014-2018 yılları arasında 229 tanesi yeni olmak üzere, 446 projenin hayata geçmesini beklediklerini kaydetti.

Ülkenin hidroelektrik enerjisinin yarısının bu bölgeden elde edildiğini vurgulayan Akman, bölgeden yapılan ihracatın da arttığını kaydetti.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da KOP Projesi hakkında bilgi verdi.

Projenin bölgenin kalkınmasını amaçladığını söyleyen Samancı, sulama projelerinin İl özel idareleri işbirliğiyle yürütüldüğünü kaydetti. Samancı, 2011 ve 2012'de 35 bin hektarlık alanın modern sulama sistemlerine kavuştuğunu anlattı. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Sıtkı Güvenç Şanlıurfa Ak Parti Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title