Haberler

Polisleri bile şaşkına çeviren kalpazanlık yöntemi! Mum kullanarak sahte paraları gerçeğe yakın hale getirmişler

Güncelleme:

Denizli'de iki kalpazan yaptıkları alışverişte sahte para kullandı. Kimlikleri tespit edilen kalpazanlar kiraladıkları apartta yakalanırken, üzerlerinden çok sayıda sahte para çıktı. Polisleri bile şaşırtan detay ise şüphelilerin aynı seriden bastıkları sahte paraları mum kullanarak dokunulduğunda gerçek hissi uyandıran bir hale dönüştürdüklerinin ortaya çıkması oldu.

Denizli'de iki kalpazan ürettikleri sahte para ile dört ayrı dükkandan alışveriş yaptı. Paraların daha sonra sahte olduğunun anlaşılması üzerine yapılan incelemede şüphelilerin kimlikleri belirlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Denizli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile şüphelilerin kaldığı aparta operasyon gerçekleştirdi. İki kişi gözaltına alındı.

MUM SUÇ ALETİ OLDU

Şüphelilerin üzerlerinde ve kiraladıkları apartta yapılan aramada 35 adet sahte 100 liralık banknot, 18 adet 50 liralık banknota rastlandı. Sahte paraların ikisinin mum kullanılarak dokusunun değiştirilmek istendiği ve gerçek izlemini verilmeye çalışıldığı tespit edildi. Olay yerinde bu amaçla kullanılan mumlar da ele geçirildi. Polis sahte paraların aynı seriden basıldığını tespit etti. Sözcü'nün haberine göre mum kullanılan paraların dokunulduğunda orijinal hissi uyandırdığı görüldü. Bu paraların alışverişte kullanılarak haksız kazanç elde edildiği anlaşıldı.

Polisleri bile şaşkına çeviren kalpazanlık yöntemi! Mum kullanarak sahte paraları gerçeğe yakın hale getirmişler

DENİZLİ POLİSİNDEN UYARI

Yakalanan iki kişi 'Parada Sahtecilik' suçlaması ile adli makamlara teslim edildi, haklarında işlem yapıldı. Vatandaşları uyaran bir açıklama yapan Denizli Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde piyasaya sahte para sürmek isteyen şahısların bayram telaşını fırsat olarak kullanabileceği hatırlatıldı, "Tanımadığınız kişilerden aldığınız paralara dikkat edin. Paraların dokusu, rengi ve üzerindeki holografik şeridi kontrol edin. Farklı açılardan bakıldığında renk değiştiren ve paranın ortasında yer alan şeridi kontrol edin. Parayı ışığa tuttuğunuzda Atatürk görselinin olup olmadığını kontrol edin. Şüpheli durumlarda lütfen 112 ihbar hattı aracılığı ile polise ulaşın" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Denizli Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title